رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان تأمین اجتماعی گفت: شروع بیمه دانشجویی از تاریخ انعقاد قرارداد خواهد بود و امکان خرید سوابق دوران دانشجویی در گذشته وجود ندارد.
به گزارش بانک اول مجید ملکی رئیس اداره بیمه صاحبان حِرَف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی در خصوص جزئیات طرح بیمه دانشجویی گفت: دانشجویان با کسب دانش، مهارت و توانمندی در دوران تحصیل به عنوان سرمایهای ارزنده نقش اساسی و مهمی در رشد و توسعه اقتصادی کشور دارند و با آگاهی مبتنی بر دانش در تولید و اشتغال نقش اساسی را ایفا میکنند. بر همین اساس ضرورت دارد جهت تشویق به تداوم این فعالیت، تحت پوشش حمایتهای بیمهای از جمله بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و خدمات درمانی قرار گیرند.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی بستر بیمه پردازی دانشجویان را در چارچوب قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد فراهم کرده و طبق آخرین آمار تا شهریور امسال ۷۶ هزار و ۲۱۶ نفر از دانشجویان دارای قرارداد فعال بیمه دانشجویان هستند.
ملکی در ادامه بیان کرد: هر چند هدف دانشجو در دوران تحصیل، کسب دانش، مهارت و توانمندی جهت حضور در عرصههای مختلف بوده و فعالیت آنان شغل تلقی نمیشود، ولی دانشجویان به عنوان سرمایه ارزنده نقش اساسی و مهمی در رشد و توسعه اقتصادی کشور داشته و با آگاهی مبتنی بر دانش در تولید و اشتغال نقش اساسی را ایفا میکنند و برای تأمین آتیه خود ضرورت دارد که تحت پوشش حمایتهای بیمهای از جمله بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و در صورت انتخاب خدمات درمانی با پرداخت سرانه درمان از حمایت درمانی این نوع بیمه نیز قرار گیرند.
وی با اشاره به دانشجویانی که پیش از این تحت تکفل یکی از اعضای خانواده خود بودهاند اظهار کرد: بیمه دانشجویی بر اساس مقررات مربوط به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد صورت میگیرد. با این تفاوت که در صورت تحت تکفل بودن دانشجو امکان انعقاد قرارداد بیمه دانشجویان فراهم است و این قرارداد رابطه تبعی او را قطع نمیکند.
رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد همچنین گفت: سوابق ناشی از قرارداد بیمه دانشجویی، در سوابق بیمهشدگان بهمنظور بهرهمندی از تعهدات بلندمدت بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت در سازمان تأمین اجتماعی حساب میشود. همچنین امکان ادامه بیمهپردازی پس از اتمام دوران تحصیل در قالب بیمه اختیاری یا بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد میسر است و سوابق بیمه دانشجویی با سوابق بیمهپردازی بعد از دوران دانشجویی تجمیع میشود.
وی در خصوص نحوه بیمهپردازی دانشجویان هم بیان کرد: دانشجویان در حال تحصیل در سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال، با داشتن کارت دانشجویی معتبر میتوانند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی از منوی بیمهشدگان، بیمهشدگان خاص، بیمه فراگیر خانواده ایرانی، انعقاد قرارداد بیمه دانشجویان؛ نسبت به انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه به صورت کاملاً غیرحضوری اقدام نمایند.
ملکی در ادامه افزود: این نوع بیمه شامل سه نرخ پرداخت حقبیمه خواهد بود: نرخ ۱۴ درصد که ۱۲ درصد سهم بیمهشده و ۲ درصد سهم دولت است. نرخ ۱۶ درصد که ۱۴ درصد سهم بیمهشده و ۲ درصد سهم دولت و نرخ ۲۰ درصد که ۱۸ درصد سهم بیمهشده و ۲ درصد سهم دولت است و در صورت انعقاد قرارداد بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ حق بیمه پرداختی شامل نرخ ۱۲ درصد ماهانه ۸۸۸،۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه ۱،۰۳۷،۰۰۰ تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه ۱،۳۳۳،۰۰۰ تومان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شروع بیمه دانشجویی از تاریخ انعقاد قرارداد خواهد بود و امکان خرید سوابق دوران دانشجویی در گذشته وجود ندارد./مهر
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید