یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

اخذ مالیات از سود سپرده بانکی در وزارت اقتصاد کلید خورد

24 خرداد 1401
اخذ مالیات از سود سپرده بانکی در وزارت اقتصاد کلید خورد

به گزارش بانک اول قانون مالیات های مستقیم که در تابستان سال ۹۴ به تصویب نهایی رسید پس از گذشت ۴ سال برای اصلاح برخی مواد و توسعه پایه های مالیاتی، مجدد در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.

به عنوان مثال یکی از پایه‌های جدید این قانون موضوع «اخذ مالیات از سود سپرده بانکی» است که قرار است به عنوان ماده ۱۰۴ به قانون فعلی الحاق شود.

در این بند آمده است: درآمد (سود دریافت) اشخاص حقیقی و حقوق حاصل از موارد زیر (اعم از اینکه درآمد مذکور در منبع مشمول مالیات، معافیت و یا مشمول نرخ صفر باشد) به استثنای درآمدهای که مشمول مقررات سایر فصول شناخته شده است، به شرح زیر مشمول مالیات می‌باشد:

۱- ۵۰ درصد سود سهام و سهم شرکه از اشخاص حقوقی

۲-سود سرمایه گذاری در اوراق مشارکت و سایر انواع اوراق بهادار

۳- سود متعلق به حساب‌های پس انداز، سپرده‌های مختلف و گواهی‌های سپرده نزد بانک‌ها،‌ موسسات مالی و اعتباری، صندوق‌ها و نظایر آن به شرح زیر: الف- سود متعلق به سرمایه گذاری کوتاه مدت کمتر از شش ماه، ۶۰ درصد سود حاصله

ب- سود متعلق به سرمایه گذاری‌های میان مدت ۶ ماه تا یک سال، ۴۰ درصد سود حاصله

ج-سود متعلق به سرمایه گذاری‌های بلندمدت بیشتر از یک سال، بیست درصد سود حاصله

۴-سود سرمایه گذاری نزد سایر اشخاص

۵-سود حاصل از انواع عقود اسلامی

در حال حاضر این پیش نویس در اختیار وزارت امور اقتصاد و دارایی قرار دارد تا به محض نهایی شدن به دولت ارسال شود.

البته طبق آنچه که پیش از این دهقان دهنوی معاون اقتصادی وزیر امور اقتصاد و دارایی گفته بود لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان مهر و اگر نشد حداکثر تا نیمه آبان ماه به دولت ارسال خواهد شد./ مهر

اخبار مرتبط
نرخ سپرده قانونی در بیشتر سال‌ها ثابت بوده و حدود ۱۳ درصد بوده است. این نشان‌دهنده سیاست‌های پایدار بانک مرکزی در این دوره است. در سال‌های اخیر، نرخ سپرده قانونی به 10 تا 13 درصد کاهش یافته است. این کاهش به منظور حمایت از بانک‌ها و افزایش توان وام‌دهی آن‌ها در شرایط اقتصادی خاص انجام شده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شد. نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
عبدالناصر همتی افزود: نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم. او تاکید کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. به گفته وی، اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، به‌طور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات