امکان کاهش مالیات مقطوع فراهم شد
امکان کاهش مالیات مقطوع فراهم شد؛ مؤدیان مالیاتی بخوانند
مبالغ واریزی به حسابهای بانکی معرفیشده بهعنوان حساب تجاری، یکی از منابع اصلی تعیین مالیات صاحبان مشاغل است
به گزارش بانک اول به نقل از تسنیم، نوری با اشاره به مبنای محاسبه مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم گفت: مبالغ واریزی به حسابهای بانکی معرفیشده بهعنوان حساب تجاری، یکی از منابع اصلی تعیین مالیات صاحبان مشاغل است.
کدام واریزیها از محاسبه مالیات مشاغل قابل تعدیل هستند؟
برخی صاحبان مشاغل ممکن است علاوه بر درآمد حاصل از فعالیت اقتصادی، مبالغی با منشأ غیرشغلی نیز در حساب تجاری خود دریافت کنند. این مبالغ در صورت اثبات ماهیت غیرتجاری آنها میتوانند مبنای درخواست تعدیل مالیات قرار بگیرند.
برای مثال، اگر صاحب یک کسبوکار خودروی شخصی یا ملک خود را بفروشد و وجه حاصل از معامله به حساب تجاری او واریز شود، میتواند با ارائه مدارک معتبر، غیرشغلی بودن این مبلغ را به اداره امور مالیاتی اثبات کند.
چه مدارکی برای تعدیل مالیات لازم است؟
بر اساس توضیحات مدیرکل سازمان امور مالیاتی، مؤدی باید اسنادی ارائه کند که نشان دهد واریزی موردنظر ناشی از فعالیت شغلی یا کسب درآمد تجاری نبوده است.
بسته به نوع معامله، مدارکی مانند موارد زیر میتواند برای بررسی موضوع مورد استفاده قرار گیرد:
-
مبایعهنامه یا سند فروش ملک
-
مدارک و مستندات فروش خودروی شخصی
-
اسناد بانکی مرتبط با دریافت وجه معامله
-
مدارکی که منشأ و ماهیت غیرشغلی واریزی را مشخص کند
صرف ادعای مؤدی برای کاهش مالیات کافی نیست
نوری تأکید کرده است که صرف اعلام غیرتجاری بودن مبالغ واریزی، برای تعدیل مالیات مقطوع کفایت نمیکند و صاحبان مشاغل باید مدارک لازم را به اداره امور مالیاتی ارائه دهند.
بنابراین، اگر بخشی از گردش حساب تجاری مربوط به فروش دارایی شخصی یا سایر دریافتهای غیرشغلی باشد، مؤدی باید بتواند ارتباط آن مبلغ با معامله یا منشأ غیرتجاری را مستند کند.
جمعبندی؛ مستندات بانکی و معاملاتی را نگهداری کنید
مبنای محاسبه مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده ۱۰۰ میتواند شامل مبالغی باشد که به حساب تجاری واریز شدهاند؛ اما همه واریزیها لزوماً درآمد حاصل از کسبوکار نیستند. صاحبان مشاغل برای جلوگیری از محاسبه مالیات بر مبالغ غیرشغلی باید اسناد مربوط به فروش دارایی و سایر دریافتهای شخصی را نگهداری و در صورت نیاز به اداره امور مالیاتی ارائه کنند.