۶ مدل بانک در راه است

۶ مدل بانک در راه است/تغییرات اساسی در اساس‌نامه بانک‌ها

رئیس‌کل بانک مرکزی، در همایش سیاست‌های پولی و ارزی از تحولات بنیادین در ساختار بانکداری کشور خبر داد.

۶ مدل بانک در راه است/تغییرات اساسی در اساس‌نامه بانک‌ها

به گزارش بانک اول محمدرضا فرزین اعلام کرد: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، در آینده شاهد شکل‌گیری ۶ نوع بانک تخصصی در کشور خواهیم بود که این موضوع منجر به تغییرات اساسی در اساس‌نامه بانک‌ها خواهد شد

وی با اشاره به تغییرات عمده‌ای که در قانون بانک مرکزی و قانون برنامه هفتم اعمال شده، گفت: این تحولات مسئولیت‌های گسترده‌ای را به دوش نظام بانکی و سیاست‌گذاران پولی گذاشته است.

مواجهه اقتصاد ایران با تکانه‌های پیاپی

فرزین تأکید کرد: در سال‌های اخیر، تکانه‌های اقتصادی متعددی به‌صورت برون‌زا وارد اقتصاد ایران شده و تصمیم‌گیری‌ها را با عدم قطعیت شدید مواجه کرده است.

او اظهار داشت: «تکانه‌هایی که معمولاً طی یک دهه رخ می‌داد، سال گذشته به‌طور فشرده و هفتگی اتفاق افتادند.»

تغییر ساختار بانک مرکزی با قانون جدید

رئیس‌کل بانک مرکزی درباره قانون جدید بانک مرکزی گفت: این قانون که در دوره‌ای ناپایدار و همزمان با تغییر دولت اجرا شد، چند محور کلیدی دارد.

برخی از مواد این قانون، وظایف توسعه‌ای برای بانک مرکزی تعیین کرده و ساختار تصمیم‌گیری را نیز با اصلاح ترکیب اعضا تغییر داده است.

تأمین مالی بنگاه‌های کوچک؛ اولویت اصلی بانک مرکزی

فرزین با اشاره به لزوم حمایت از بخش تولید گفت: یکی از اهداف مهم ما در سال جاری، تأمین مالی جهش تولید است؛ به‌ویژه برای سرمایه در گردش بنگاه‌های کوچک و متوسط.

او افزود: حسابی تحت عنوان “جهش مالی تولید” به‌صورت آزمایشی از فروردین در بانک ملی راه‌اندازی شده است.

برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه‌ خارجی و شفاف‌سازی مالی

وی با انتقاد از ضعف در سرمایه‌گذاری خارجی، تأکید کرد که باید رفتار شفاف فعالان اقتصادی تقویت شده و در اولویت تأمین مالی قرار گیرد.

فرزین همچنین از آغاز فروش اوراق مرابحه ارزی از سال گذشته خبر داد و گفت: «در سال جاری برای فروش ۲ میلیارد دلار اوراق صکوک ارزی آماده‌ایم.»

توسعه ابزارهای نوین تأمین مالی

فرزین اعلام کرد که در سال جاری، بانک مرکزی ۴۸۵ هزار میلیارد تومان منابع را برای توسعه تأمین مالی زنجیره‌ای اختصاص خواهد داد.

 
 
 

او به ابزارهایی همچون اوراق گام، برات الکترونیکی، فکتورینگ و سایر ابزارهای مالی نوین اشاره کرد که به‌طور جدی در برنامه‌های توسعه‌ای گنجانده شده‌اند.

 

ارسال نظر