بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی

زنان خانه‌دار چگونه می‌توانند بیمه شوند؟

بیمه زنان خانه‌دار امیدی برای آینده بهتر و برخورداری از مستمری بازنشستگی است تا زنان بعد از یک عمر کار در منزل از مزایای این بیمه استفاده کنند اما شرایط این بیمه چیست و بانوان خانه‌دار چگونه می‌توانند بیمه شوند؟.

زنان خانه‌دار چگونه می‌توانند بیمه شوند؟

بیمه زنان خانه‌دار امیدی برای آینده بهتر و برخورداری از مستمری بازنشستگی است تا زنان بعد از یک عمر کار در منزل از مزایای این بیمه استفاده کنند اما شرایط این بیمه چیست و بانوان خانه‌دار چگونه می‌توانند بیمه شوند؟.

 

به گزارش بانک اول از آنجایی که سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه‌گر کشور است؛ از سال ۱۳۸۷ بیمه زنان خانه‌دار را به منظور حمایت از زنان در دستورکار قرار داد اما هنوز هم بسیاری از زنان و دختران از امکانات ایجاد شده مطلع نیستند و از خدمات بیمه‌ای استفاده نمی‌کنند.

از آذر ۱۳۸۷ هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی این بیمه را ذیل بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تصویب کرد و مصوبه مربوطه به همه واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ شد. این نوع بیمه بر اساس خوداظهاری است و متقاضی می تواند راساً درخواست انعقاد قرارداد دهد و با پرداخت حق بیمه مقرر از خدمات تامین اجتماعی برخوردار شود.

تا شهریور ۱۴۰۳ بر اساس آمار سازمان تامین اجتماعی بیش از ۵۱۱ هزار و ۲۷۸ زن خانه‌دار بیمه هستند و از خدمات این بیمه استفاده می‌کنند. این نوع بیمه به منظور گسترش و توسعه بیمه به آحاد افراد جامعه طراحی شده و زنان خانه‌دار در صورت تمایل می‌توانند به صورت خوداظهاری به عنوان «زنان خانه دار» بیمه شوند.

 

دختران زنان خانه دار از چه سنی می توانند بیمه شوند؟

زنان خانه‌دار از سن ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند خود را بیمه کنند و آنهایی که بیش از ۵۰ سال سن دارند باید معادل مازاد سنی بیش از ۵۰ سال، سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشند همچنین افرادی که دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشند، از اعمال شرط سنی معاف خواهند بود.

نرخ حق بیمه پرداختی بیمه زنان خانه دار چقدر است؟

بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ حق بیمه پرداختی در سه سطح شامل نرخ ۱۲ درصد ماهانه ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه یک میلیون ۳۷هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان و به اضافه ۲درصد سهم دولت است و در صورت تحت تکفل بودن بیمه‌شده (تبعی پدر یا مادر بیمه‌پرداز) امکان انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار میسر است و این قرارداد رابطه تبعی را قطع نمی‌کند.

متقاضیان حائز شرایط سن و سابقه مقرر می‌توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی es.tamin.ir از بخش بیمه‌شدگان/ بیمه‌شدگان خاص نسبت به انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و پرداخت حق بیمه اقدام کنند.

 

بیمه زنان خانه‌دار بازنشستگی دارد؟

در این نوع بیمه، حسب نرخ حق بیمه انتخابی، تعهدات متفاوتی به بیمه‌شده ارائه می‌ شود که در ۱۲ درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، درصد ۱۴ بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و در ۱۸ درصد بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی را شامل می‌شود و سوابق بیمه زنان خانه‌دار به عنوان سوابق بازنشستگی محسوب می شود و زنان خانه‌دار درصورت تمایل می‌توانند با پرداخت سرانه درمان از خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی نیز استفاده کنند.

زنان خانه‌دار می‌توانند با پرداخت ۳۰ سال حق بیمه و داشتن ۴۵ سال یا با ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه و پس از رسیدن به سن ۵۵ سالگی بازنشسته شده و از مستمری بازنشستگی سازمان استفاده کنند همچنین زنان دارای بیمه زنان خانه‌دار با انتخاب درمان و پرداخت سرانه درمان و داشتن ۶۰ روز سابقه قبل از زایمان می‌توانند از خدمات درمانی مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند اما بیمه زنان خانه‌دار شامل مرخصی زایمان نمی‌شود.

 

ارسال نظر