کرمان‌موتور: رؤیا نمی‌فروشیم / شش برنامه راهبردی کرمان موتور

مدیرعامل کرمان‌موتور از برنامه‌های این شرکت برای توسعه صنعت خودروی کشور و ایجاد یک گروه خودروسازی قدرتمند پس از به‌دست‌گرفتن مدیریت سایپا خبر داد.

کرمان‌موتور: رؤیا نمی‌فروشیم / شش برنامه راهبردی  کرمان موتور

به گزارش بانک اول سامان فیروزی، مدیر عامل شرکت کرمان موتور با اشاره به تجربه بیش از 30 ساله کرمان‌موتور در صنعت خودروی کشور و همکاری با سه خودروساز بین‌المللی (جنرال‌موتورز، فولکس‌واگن و هیوندای)، اعلام کرد این شرکت آمادگی دارد با به‌دست آوردن سهام مدیریتی سایپا، طی پنج سال آینده بزرگ‌ترین گروه خودروسازی کشور را شکل دهد و آن را به جمع 10 خودروساز برتر جهان برساند.

 او در بخشی از نامه منتشر شده خود با اشاره به شعارهای سطحی و تبلیغاتی برخی افراد که بدون آگاهی از صنعت خودرو مطرح می‌شوند، تأکید کرد که این شعارها بیشتر با هدف ساختن ویترینی تجاری تحت عنوان «تولید» ارائه می‌شوند و در عمل باعث حذف هزاران شغل و نابودی زنجیره تأمین خودروسازی خواهند شد. 

به‌گفته او، صنعت خودرو با سابقه 60 ساله‌اش در ایران، از رقبای جوان‌تر جهانی عقب مانده و حالا زمان برنامه‌ریزی واقع‌گرایانه برای جبران این عقب‌ماندگی است.

کرمان‌موتور در این مسیر، شش برنامه راهبردی را به شرح زیر اعلام کرده است:

1. افزایش تولید به یک میلیون خودرو در سال

با ادغام ظرفیت‌های تولیدی کرمان‌موتور و سایپا، بدون نیاز به سرمایه‌گذاری جدید، امکان تولید سالانه یک میلیون خودرو فراهم می‌شود. این اقدام باعث استفاده بهینه از خطوط پرس، بدنه‌سازی، موتور، گیربکس، رنگ و مونتاژ دو شرکت خواهد شد. افزایش تیراژ می‌تواند باعث کاهش هزینه تولید، کاهش قیمت نهایی خودرو و عرضه گسترده‌تر محصولات شود.

2. توسعه فناوری و عرضه مدل‌های جدید

درسایه این همکاری سایپا می تواند سالانه 3 مدل خودروی جدید با قابلیت رقابت در بازارهای صادراتی به سبد محصولات خود اضافه کند. این روند از سال دوم آغاز می‌شود و تا سال پنجم ادامه خواهد یافت.  ورود فناوری‌های جدید و طراحی به‌روزتر، به معنی خودروهای ایمن‌تر، زیباتر و کم‌مصرف‌تر است که هم برای داخل کشور و هم صادرات جذاب خواهند بود.

3. کاهش هزینه‌های لجستیکی و بومی‌سازی تولید

با بهره‌گیری از مقیاس اقتصادی و توزیع مناسب خطوط تولید در سایت‌های مختلف، هزینه‌های لجستیکی کاهش یافته و تولید قطعات داخلی به‌مرور افزایش می‌یابد. در نتیجه افزایش تولید داخل، اشتغال‌زایی مستقیم در کشور و کاهش وابستگی ارزی را شاهد خواهیم بود.

4. تضمین سودآوری از مسیر بهینه‌سازی و افزایش بهره‌وری

تضمین سودآوری شرکت از طریق مدیریت سبد محصولات و کاهش هزینه‌های لجستیک وافزایش تیراژ تولید اقتصادی و بهره وری. سودآوری یک خودروساز پایدار، به‌معنای تداوم تولید، حفظ شغل‌ها و حتی افزایش مزایای رفاهی برای کارگران این صنعت خواهد بود.

5. سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری  

طی 5 سال آینده، بیش از یک میلیارد دلار از طریق بازار سرمایه، آورده سهام‌داران و سود گروه در توسعه فناوری و نوسازی خطوط اصلی تولید سرمایه‌گذاری خواهد شد. این سرمایه‌گذاری‌ها کیفیت تولید را بالا برده، محصولات جدیدتر و رقابتی‌تری وارد بازار خواهد کرد و امکان حضور پررنگ‌تر در بازارهای جهانی را فراهم می‌کند.

6. اصلاح ساختار مدیریتی و سازمانی

ششمین برنامه کرمان موتور برای مدیریت آینده سایپا ایجاد ثبات مدیریت و چابکسازی سازمان ، حذف و انحلال شرکت‌های زاید و نامربوط به صنعت، مولد سازی دارایی‌های غیر مولد و تزریق منابع حاصل به چرخه تولید و نقدینگی شرکت است.

این اقدامات منجر به چابک‌سازی سازمان، شفافیت و افزایش سرعت در تصمیم‌گیری‌ها، به نفع مصرف‌کننده نهایی و فعالان صنعت خواهد شد. تمامی این برنامه‌ها نتیجه بیش از یک سال مطالعه و بررسی تخصصی کارشناسان کرمان‌موتور بوده و اجرای آنها با توجه به وضعیت کنونی سایپا و شرایط کشور، نیازمند اراده‌ای قوی و تصمیم‌گیری‌های جدی از سوی دولت است.

با این حال، کرمان‌موتور منتظر تصمیم نهایی دولت و به‌ویژه ریاست محترم جمهوری است. در صورت عدم اتخاذ تصمیم مناسب از سوی متولیان این موضوع، شرکت کرمان موتور با تشخیص صرفه و صلاح خود آمادگی دارد تا نسبت به واگذاری حدود 9 درصد سهام موجود خود در شرکت سایپا اقدام و منابع حاصل را در جهت توسعه برنامه‌های راهبردی خود برای تبدیل شدن به ارزشمندترین خودروساز خاورمیانه و اهداف عالی خود استفاده کند./تسنیم

 

ارسال نظر