آموزش اصول و قوانین سرمایه‌گذاری

8 قانون مهم آموزش سرمایه‌گذاری به فرزندان

سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که می‌تواند تأثیر عمیقی بر آینده مالی هر فرد داشته باشد. با یادگیری اصول و قوانین سرمایه‌گذاری، فرزندان شما می‌توانند در دنیای مالی به طور هوشمندانه‌تری عمل کنند و از فرصت‌های موجود بهره‌برداری کنند.

8 قانون مهم آموزش سرمایه‌گذاری به فرزندان

به گزارش بانک اول سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که می‌تواند تأثیر عمیقی بر آینده مالی هر فرد داشته باشد. با یادگیری اصول و قوانین سرمایه‌گذاری، فرزندان شما می‌توانند در دنیای مالی به طور هوشمندانه‌تری عمل کنند و از فرصت‌های موجود بهره‌برداری کنند. اما این قوانین آموزش سرمایه‌گذاری به فرزندان چه هستند؟ 

در این مطلب، به بررسی ۸ قانون کلیدی سرمایه‌گذاری خواهیم پرداخت که باید به فرزندان‌تان بگویید. هر یک از این قوانین می‌تواند به فرزندان شما کمک کند تا تصمیمات مالی بهتری بگیرند و در آینده‌ای نه چندان دور، به سرمایه‌گذاران موفقی تبدیل شوند.

برای این که یک سرمایه‌گذار خوب باشی لازم نیست سرمایه‌گذار بی‌نقصی باشی

وقتی یک سرمایه‌گذار نوپا هستید، طبیعی است که هر تصمیم جدید سرمایه‌گذاری برای شما با تقلا و اضطراب زیادی همراه باشد. اما این نگرانی می‌تواند متوقف شود. مطالعه‌ای که در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی آمریکا درباره افراد با حساب بازنشستگی انجام شد، نشان می‌دهد افرادی که دانش پایه درباره سرمایه‌گذاری داشتند نسبت به بقیه افراد به اندازه ۲۵ درصد بیشتر در حساب‌شان پس‌انداز داشتند. این افراد لزوما در سرمایه‌گذاری خبره نبودند. آن‌ها فقط درک کرده بودند که بازار سهام سودمندتر از حساب بانکی و پول نقد است و بر همین اساس سرمایه‌گذاری کرده بودند.

تنبل باش

به فرزندتان پیشنهاد دهید پولش را در یک صندوق سرمایه‌گذاری شاخص(وارن بافت طرفدار پروپاقرص این صندوق‌هاست) یا انواع دیگر صندوق‌ها سرمایه‌گذاری و آن را رها کند. اگر این رویکرد را دنبال کند، به طور متوسط به اندازه یک مدیر مالی حرفه‌ای که تمام عمرش در حال دنبال کردن افت‌وخیزهای بازار سرمایه بوده سود می‌کند. یک مطالعه درباره گروه بزرگی از سرمایه‌گذاران نشان داده است ۲۰ درصد از افرادی که بیشتر از همه معامله کرده‌اند، به اندازه 38 درصد کمتر از 20 درصد افرادی که کمترین تعداد معاملات را داشته‌اند، سود کرده‌اند.

کارمزد بالا نپرداز

به این مثال توجه کنید: فرض کنید شما ۱۰ میلیون تومان در یک صندوق سرمایه‌گذاری با کارمزد 1.5 درصد و به طور هم‌زمان ۱۰ میلیون تومان در صندوقی با کارمزد 0.2 درصد سرمایه‌گذاری کرده‌اید. اگر پول شما در هر دو صندوق مشمول 7 درصد سود سالانه شود، بعد از 30 سال، پول شما در صندوق اول 49 میلیون و 840 هزار تومان و در صندوق دوم 71 میلیون و 970 هزار تومان خواهد بود. به همین دلیل کارمزد خیلی مهم است.

سیگنال داغ تو را می‌سوزاند

وقتی یکی از اقوام‌تان در دورهمی خانوادگی گفت که از طریق دوست بانفوذی در فلان شرکت اطلاع دارد که سهام آن شرکت صعود قابل توجهی خواهد داشت، می‌توانید لبخند شیرینی بزنید، باادب تشکر کنید، سپس به منزل رفته و دقیقا هیچ‌کاری نکنید. چون اصلا چیزی به نام سیگنال داغ برای سرمایه‌گذاران آماتور وجود ندارد.

 چنین سیگنالی اول به سرمایه‌داران پیر بازار می‌رسد. اگر این واقعا سیگنال محرمانه‌ای است که هیچ‌کس به جز آن فامیل نزدیک‌تان از آن اطلاع ندارد، احتمالا به جای حضور در دورهمی بعدی خانوادگی، او پشت میله‌های زندان خواهد بود. چون در چنین حالتی او در حال افشای اطلاعات محرمانه است که غیرقانونی است.

‫آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان - موسسه آموزش عالی ثروت آفرینان پارس‬‎

 

برای پس‌انداز کافی خودکار باش

قانون بعدی در آموزش سرمایه‌گذاری به فرزندان را خیلی جدی بگیرید. اغلب مردم تصور می‌کنند که بهترین راه برای انباشتن مال قابل‌توجه، این است که یک سرمایه‌گذار بزرگ باشند. بله، این خیلی خوب است. اما بدون پس‌انداز کافی، حتی برترین شانس هم نمی‌تواند کاری برای شما بکند. به فرزندتان بگویید از پس‌اندازهای کوچک غافل نشود (قطره‌قطره جمع گردد وانگهی دریا شود) و به طور خودکار بخشی از پول دریافتی‌اش را به پس‌انداز اختصاص دهد.

متنوع‌سازی مهم است

داشتن سبد سهام به جای سرمایه‌گذاری روی یک سهام خاص خیلی مهم است. متنوع‌سازی با سرمایه‌گذاری در انواع مختلف صندوق‌های سرمایه‌گذاری هم میسر می‌شود. این کار به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.

پولی را که در آینده نزدیک لازم داری، وارد بازار سهام نکن

به فرزندتان یادآوری کنید که اگر پولی را برای پیش‌خرید خانه یا یک جشن عروسی طی ماه‌های آینده کنار گذاشته است، آن را در جای امنی مثل حساب پس‌انداز ذخیره کند و با ورود به بازار سهام آن را به خطر نیندازد. اگرچه در مقیاس بلندمدت بازار سهام می‌تواند گزینه مناسبی باشد، اما در عین حال ریسک بالایی هم دارد. اگر در زمان نامناسب پول‌تان را وارد بازار سهام کنید، ممکن است به وقت نیاز، پولی در کار نباشد.

اسباب‌بازی‌های خاص و لوازم آنتیک، سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شوند

می‌دانیم که مشکل همه پدر و مادرها در نسل جدید کودکان همین موضوع است پس به قانون مهم و آخر آموزش سرمایه‌گذاری به فرزندان توجه کنید: خرید چیزهایی که از روی هیجان و مد انجام می‌شوند، در واقع سرمایه‌گذاری نیستند بلکه پول دور ریختن هستند. همه این‌ها روزی گزینه‌های بسیار مورد توجهی بودند که قیمت‌های خیلی بالایی هم داشتند. اما الان خیلی از آن‌ها در بازارهای آنلاین با قیمت پایینی معامله می‌شوند، اگر اصلا مشتری داشته باشند! به فرزندتان بگویید اگر واقعا به چنین چیزهایی علاقه دارد و از پس خرید آن برمی‌آید، آن‌ها را صرفا برای حس نوستالژی و یا علاقه خریداری کند. چون تنها ارزش آن‌ها در آینده همین خواهد بود.

 

ارسال نظر