پیش‌فروش سکه

خبر مهم فرزین رئیس کل بانک مرکزیدرمورد پیش‌فروش سکه

رئیس کل بانک مرکزی از ادامه پیش‌فروش سکه تا زمان داشتن تقاضا از سوی مردم خبر داد و با اشاره به اخبار مطرح شده درباره ذخایر بانک مرکزی، اعلام کرد: بانک مرکزی از منابع و ذخایر کافی ارز و طلا برخوردار است.

خبر مهم فرزین  رئیس کل بانک مرکزیدرمورد پیش‌فروش سکه

به گزارش بانک اول محمدرضا فرزین امروز (سه‌شنبه) در حاشیه بازدید رئیس‌جمهور از بانک مرکزی گفت: برای ایجاد آرامش در بازار، اقدامات مختلفی طراحی کرده‌ایم. بانک مرکزی از منابع و ذخایر کافی برخوردار است. متاسفانه هر روز اخبار منفی درباره بازار ارز و طلا منتشر می‌شود که صحت ندارد. با این حال، ما اقدامات مختلفی را در بازار شروع  کرده‌ایم و اولین اقدام ما، حضور در بازار طلا بود که قصد آن علامت‌دهی به مردم برای حفظ ارزش پول آنها بود.

او افزود: همچنان تا زمانی که مردم متقاضی باشند، فروش سکه طلا به صورت پیش‌فروش را ادامه خواهیم داد تا براساس آن، بتوانیم علائم قیمتی مناسبی را به بازار بدهیم.

رئیس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: همچنین مقرر است که اوراق گواهی سکه منتشر کنیم و علاوه بر آن نیز سایر اوراق هم در حال بررسی است تا بتوانیم سود لازم را با توجه به میزان توجه به مردم ارائه دهیم و این نیز یکی دیگر از سیاست‌های ما در بانک مرکزی است تا مردم نگران مسائل تورمی نباشند، چراکه مشاهدات نشان می‌دهد که در ماه‌های اخیر، انتظارات تورمی افزایش یافته است. برای این موضوع در بازار حضور پیدا خواهیم کرد و بی‌شک از ابزارهای عملیاتی برای کاهش انتظارات تورمی استفاده می‌کنیم.

تشدید عملیات مبارزه با پولشویی/ رصد تراکنش‌های بالا در حوزه رمز ارز و طلا

فرزین گفت: در این شرایط به طور معمول، سفته بازی گسترش پیدا می‌کند. به عبارتی سفته بازی بین دارایی‌های مختلف از جمله رمز ارز، طلا، دلار و ارز افزایش پیدا می‌کند. براین اساس، بانک مرکزی در روزهای اخیر عملیات مبارزه با پولشویی را تشدید کرده و حدود ۶۰۰ حساب بررسی شدند و کسانی که میزان تراکنش های آنها بسیار بالا و در حوزه رمز ارز و طلا فعال بوده را رصد کردیم و این عملیات را به طور پیوسته ادامه خواهیم داد و ریال را به صورت کامل رصد خواهیم کرد.

در حال انتشار ۲۵۰ همت گواهی سپرده خاص هستیم

این سیاستگذار پولی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در حال انجام آن هستیم، این است که رشد و تامین مالی رشد اقتصادی متوقف نشود و براین اساس در حال انتشار ۲۵۰ همت گواهی سپرده خاص هستیم که نزدیک به ۲۰ همت آن با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آغاز شده و وزارتخانه‌های صمت، گردشگری و بهداشت و درمان نیز از ذی نفعان این اقدام هستند که این تامین مالی براساس طرح‌هایی که این دستگاه‌ها تایید کنند صورت می‌گیرد. از سوی دیگر در حال انجام سپرده پذیری ارزی در بانک‌ها هستیم که تا ۱.۴ میلیارد دلار سپرده در بانک‌ها گذاشته‌ایم تا تامین مالی در بنگاه‌ها بهتر انجام شود.

فرزین ادامه داد: هیچ کالای اساسی با نرخ بازار آزاد تامین نمی‌شود. کالاهای اساسی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می‌شوند. از ابتدای سال جاری تا امروز بیش از ۱۲ میلیارد دلار کالا با ارز ترجیحی تامین شده است. همچنین، در مرکز مبادله، سامانه ارز تجاری از ابتدای دی ماه شروع شد و طی دو ماه بیش از ۳.۵ میلیارد دلار ارز از سوی بازار ارز تجاری مرکز مبادله تامین شده است که خوشبختانه طی این مدت این بازار عمق بیشتری پیدا کرده و روال تامین ارز صورت گرفته و در حال حاضر در حال انجام است.

ایسنا

 

ارسال نظر