اتصال ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری

تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده‌اند و ۱۹ بانک نیز اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند. بر اساس آمار، بانک ملی بالاترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده است، در حالی که بانک تجارت بیشترین فعالیت را به عنوان بانک عامل واردکنندگان و بانک سامان به عنوان بانک عامل صادر کنندگان داشته است.

اتصال ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری

سخنگوی مرکز مبادله ایران اعلام کرد که از ابتدای راه‌اندازی سامانه ارز تجاری تا تاریخ ۲۰ آذرماه، حجم کل معاملات به ۳۰۱ میلیون درهم، ۵۱ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو رسیده است.

به گزارش بانک اول ،«اصغر بالسینی» اظهار داشت که در این بازه زمانی، ۳۹۲ معامله به‌دنبال ۸۲۷ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام شده است.

همچنین ۱۸۸ بازرگان معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل در این سامانه به انجام رسانده‌اند.

وی افزود که تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده‌اند و ۱۹ بانک نیز اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند.

بر اساس آمار، بانک ملی بالاترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده است، در حالی که بانک تجارت بیشترین فعالیت را به عنوان بانک عامل واردکنندگان و بانک سامان به عنوان بانک عامل صادر کنندگان داشته است.

واگذاری ارز حاصل از صادرات

این گزارش حاکی است که بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ موظف به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود به واردکنندگان از طریق مرکز مبادله ایران بر اساس نرخ توافقی و روش‌های اجرایی این مرکز خواهند بود.

سایر صادرکنندگان خارج از گروه‌های مذکور می‌توانند در روند سابق واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را ادامه دهند یا به صورت اختیاری ارز خود را در سامانه ارز تجاری عرضه کنند،

اما از تاریخ ۲۶ آذرماه تمامی صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه خواهند بود.

ارسال نظر