ورود و خروج غیر قانونی از کشور

ورود و خروج غیر مجاز از مرز کشور چه مجازاتی دارد ؟

مجازات ورود و خروج غیر قانونی از کشور، حبس یا جریمه نقدی است و قانون حاکم بر این موضوع، قانون گذرنامه با آخرین اصلاحات آن می باشد.

  ورود و خروج غیر مجاز از مرز کشور چه مجازاتی دارد ؟

به گزارش بانک اول هر ایرانی که از نقاط غیرمجاز وارد کشور شده یا از کشور خارج شود به ۲ ماه تا یک سال حبس و یا جریمه نقدی از ۰۰۰ /۰۰۰ /۲۴ تا ۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰۰ ریال محکوم میگردد.

بر اساس قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران، ورود و اقامت غیرقانونی اتباع بیگانه در کشور، سبب محکومیت آن ها به حبس و جزای نقدی، می گردد.

در سراسر دنیا، مرزهای هر کشور، از اهمیت ویژه ای برخوردارند و تمامی کشورهای جهان، قوانین ویژه ای را برای عبور و مرور از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی خود، در نظر گرفته اند. کشور ایران نیز از این امر، مستنثنی نیست و با توجه به موقعیت استراتژیک مرزهایش، قوانین سخت گیرانه ای درخصوص هرگونه ورود و خروج غیرقانونی، پیش بینی نموده است.

با این توضیح که قانون گذار، در نظام حقوقی ایران، برای هرگونه ورود و خروج و اقامت غیرقانونی در کشور، مجازات و جریمه نقدی، تعیین نموده و با توجه به سنگین بودن این مجازات ها، ضروری است افراد، قبل از هرگونه اقدام برای ورود و خروج غیر قانونی از کشور، از قوانین حاکم بر این امر، مطلع باشند.

لذا در مقاله حاضر، مفهوم خروج غیر قانونی از کشور، قانون حاکم بر این امر، مجازات فرار از ایران (جریمه نقدی و مجازات ورود و خروج غیر قانونی از کشور)، همچنین، مجازات خروج غیر قانونی فرزند از کشور، مورد بررسی قرار گرفته و درباره قانون و مجازات ورود و اقامت غیر مجاز اتباع بیگانه، توضیح داده شده است.

خروج غیر قانونی از کشور

خروج غیر قانونی از کشور به چه معناست؟

در پاسخ به این پرسش که خروج غیر قانونی از کشور به چه معناست؟ باید گفت، هرگونه ورود و خروج به کشور از نقاط غیر مجاز یا هرگونه خروج از مرزهای کشور، بدون داشتن مدارک قانونی، نظیر گذرنامه، اسناد در حکم پاسپورت ایران، ویزا و سایر اسناد و مداک مربوط به مسافرت که در قوانین مرتبط پیش بینی شده، ورود و خروج غیرقانونی تلقی می گردد و مجازات در پی خواهد داشت.

مستند قانونی موارد مذکور در پاراگراف قبل، ماده 3 ‌قانون گذرنامه مصوب ۱۳۵۱/۱۲/۱۰ با آخرین اصلاحات آن می باشد که مقرر داشته: خروج از کشور، بدون ارائه گذرنامه یا مدارک مسافرت مذکور دراین قانون، ممنوع است.

بر اساس ماده 16 قانون گذرنامه؛ به کسانی که به موجب اعلام کتبی مقامات قضائی، حق خروج از کشور را ندارند یا کسانی که در خارج از ایران، به سبب تکدی و یا ولگردی و یا ارتکاب سرقت و کلاهبرداری و یا به هر عنوان دیگر، دارای سوء شهرت باشند، همچنین، به کسانی که مسافرت آن ها به خارج کشور، به تشخیص مقامات قضائی، مخالف مصالح جمهوری اسلامی ایران باشد، هیچ نوع گذرنامه برای خروج از کشور داده نمی شود و هرگونه تلاش افراد مذکور برای خروج از کشور، غیر قانونی، تلقی خواهد شد و مجازات در پی خواهد داشت.

با توجه به سختی های فرار از کشور و خروج غیر قانونی، ضروری است افراد، اقدام به مطالعه قانون خروج غیر قانونی از کشور نمایند. مقصود از قانون خروج غیر قانونی از کشور، قانون گذرنامه مصوب ۱۳۵۱/۱۲/۱۰ با آخرین اصلاحات آن می باشد.

مجازات فرار از ایران

مجازات فرار از ایران

مجازات فرار از ایران، به حبس یا جریمه نقدی، تقسیم بندی می گردد و برای بررسی آن، باید به فصل یازدهم قانون گذرنامه با آخرین اصلاحات، مراجعه کرد. با استناد به فصل یازدهم قانون گذرنامه، مجازات و جریمه نقدی خروج غیر قانونی از کشور، به شرح زیر است:

مجازات خروج غیر قانونی از کشور

مجازات حبس از 1 تا 2 سال یا پرداخت جزای نقدی، در خصوص ایرانیانی که بدون گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه، از کشور خارج شوند. (بر اساس ماده 34 قانون گذرنامه).

مجازات حبس 2 ماه تا یک سال و یا جریمه نقدی، در خصوص ایرانیانی که از نقاط غیر مجاز، وارد کشور شده یا از کشور خارج شوند. (بر اساس ماده 35 قانون گذرنامه).

مجازات حبس یک ماه تا یک سال یا جزای نقدی، در خصوص ایرانیانی که بدون داشتن گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بخواهند از مرز غیر مجاز، خارج شوند و به هنگام عبور دستگیر گردند. در صورتی که مرتکب، دارای گذرنامه و یا اسناد در حکم گذرنامه باشد، مجازات او، حبس از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی، خواهد بود. (بر اساس ماده 35 مکرر قانون گذرنامه (الحاقی 1367/7/14)

مستفاد از تبصره (الحاقی مصوب 1367/7/14) ماده 35 مکرر قانون گذرنامه، کسانی که به تبع اغنام و احشام، با سوء نیت، مرتکب عبور غیر مجاز از مرز شده باشند، به مجازات مندرج در ماده 35 مکرر قانون گذرنامه، محکوم می‌ گردند و صاحب اغنام و احشام که عبور از مرز، با علم و اطلاع یا به دستور او بوده، برای مدت پنج سال، از سکونت در نوار مرزی، محروم خواهد شد.

جریمه نقدی خروج غیر قانونی از کشور

جریمه نقدی خروج غیر قانونی از کشور

جزای نقدی از بیست و چهار میلیون ریال تا صد میلیون ریال، در خصوص ایرانیانی که بدون گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه، از کشور خارج شوند. (بر اساس ماده 34 قانون گذرنامه).

جریمه نقدی از بیست و چهار میلیون ریال تا صد میلیون ریال، در خصوص ایرانیانی که از نقاط غیر مجاز، وارد کشور شده یا از کشور خارج شوند. (بر اساس ماده 35 قانون گذرنامه).

جزای نقدی دوازده میلیون ریال تا صد میلیون ریال، در خصوص ایرانیانی که بدون داشتن گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بخواهند از مرز غیر مجاز، خارج شوند و به هنگام عبور دستگیر گردند. در صورتی که مرتکب، دارای گذرنامه و یا اسناد در حکم گذرنامه باشد، مجازات او، جزای نقدی از پنجاه هزار ریال تا دویست هزار ریال، خواهد بود.

مجازات خروج غیر قانونی فرزند از کشور

برای بررسی مجازات خروج غیر قانونی فرزند از کشور، باید قانون مجازات عبور دهندگان اشخاص غیر مجاز از مرزهای کشور را مورد بررسی قرار داد. ماده 1 این قانون، مقرر داشته: هرکس، دیگری را به طور غیرمجاز از مرز عبور دهد و یا موجبات عبور غیرمجاز دیگران را تسهیل یا فراهم نماید، مجرم و به یکی از‌ کیفرهای ذیل، محکوم خواهد شد:

حبس از ۳ تا ۵ سال، در صورتیکه فرد عبور داده شده، غیربالغ باشد.

حبس از ۲ تا ۱۰ سال، در صورتیکه خروج غیرقانونی فرزند از کشور، مخل امنیت بوده و در حد محاربه و افساد فی‌ الارض نباشد.

حبس۲ تا ۸ سال و جریمه نقدی از ۰۰۰ /۰۰۰ /۲۵۰ تا ۰۰۰ /۰۰۰ /۵۲۰ ریال، چنانچه فرزند عبور داده شده از مرز کشور، جزو افراد ممنوع‌ الخروج یا ممنوع‌ الورود یا قاچاقچی باشد.

۲ تا ۴ سال حبس، در صورتی که فرد عبور داده شده (فرزند)، محکوم به کیفر یا متهم به جرمی باشد که رسیدگی آن، در صلاحیت دادگاه کیفری یک است.

بر اساس تبصره ۱ ماده 1 قانون مجازات عبور دهندگان اشخاص غیر مجاز از مرزهای کشور در صورتیکه عبور دهنده، از کارکنان دولت و موسسات وابسته به دولت باشد و با سوء استفاده از سمت خود، مرتکب این عمل شده ‌باشد، علاوه بر مجازات های فوق، به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم می گردد.

قانون ورود غیر مجاز اتباع بیگانه

قانون حاکم بر ورود غیر مجاز اتباع بیگانه، قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران با آخرین اصلاحات آن است و در خصوص مسائل ورود و خروج اتباع خارجی به خاک ایران، باید به آن، مراجعه نمود.

 

 

ارسال نظر