بخشودگی جرایم پرداخت اقساط تا ۹ اردیبهشت

بخشودگی جرایم فقط تا ۹ اردیبهشت است، نه پایان ماه!

دبیر کانون بانک‌ها بخشودگی جرایم پرداخت اقساط تا ۹ اردیبهشت را تایید کرد؛ بانک‌های خصوصی سقف ۷۰۰ میلیون تومانی را برداشته و تمام وام‌ها را مشمول بخشودگی کردند.

بخشودگی جرایم فقط تا ۹ اردیبهشت است، نه پایان ماه!

به گزارش بانک اول ، محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور، جزئیات جدیدی را درباره بخشودگی جرایم پرداخت اقساط بانکی اعلام کرد.

بر اساس این بخشنامه، اگر سررسید اقساط شما بین ۹ اسفند تا ۹ اردیبهشت باشد، هیچ جریمه‌ای از شما دریافت نخواهد شد.

 

گسترش بخشودگی

اگرچه بخشنامه اولیه بانک مرکزی تنها تسهیلات تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان را مشمول بخشودگی می‌کرد، اما بانک‌های خصوصی تصمیم گرفته‌اند این سقف را حذف کنند. جمشیدی تأکید کرد:

۱- شامل تمام وام‌ها: تمام تسهیلات، حتی اگر مبلغ آن به یک میلیارد تومان (یک همت) برسد، در صورت پرداخت در بازه زمانی تعیین شده، از جریمه معاف خواهند بود.

۲- تصمیم بانک‌های خصوصی: این گسترش دامنه بخشودگی، یک تصمیم داخلی از سوی بانک‌های خصوصی است و فراتر از دستورالعمل اولیه بانک مرکزی می‌باشد.

بازه زمانی دقیق و هشدار درباره شایعات

در میان شایعاتی که مبنی بر تمدید بخشودگی تا پایان اردیبهشت ماه منتشر شده بود، دبیر کانون بانک‌ها صراحتاً اعلام کرد:

  • تاریخ قطعی: بخشودگی جرایم تنها تا ۹ اردیبهشت ماه اعتبار دارد و هیچ ابلاغیه‌ای مبنی بر تمدید آن تا پایان ماه وجود ندارد.
  • گزارش تخلف: اگر بانکی خارج از این بخشنامه عمل کرده و جریمه‌ای دریافت کرده است، مردم می‌توانند مشخصات شعبه را گزارش دهند تا موضوع بررسی شود.

چرا جریمه تاخیر وجود دارد؟

جمشیدی در توضیح منطق جریمه‌های بانکی گفت که مردم نباید تصور کنند این جریمه‌ها بدون دلیل است. تسهیلات بانکی از محل سپرده‌های مردمی تأمین می‌شود و بانک‌ها به سپرده‌گذاران سود پرداخت می‌کنند.

  • وجه التزام: اگر پرداخت قسط حتی یک روز به تعویق بیفتد، ۶ درصد به نرخ سود تسهیلات اضافه می‌شود. این مبلغ در واقع وجه التزامی است که بانک‌ها نیز به سپرده‌گذاران می‌پردازند.
  • توجیه بخشودگی: بنابراین، بخشودگی این جریمه‌ها یک تسهیلات ویژه است و در غیر این صورت، این ۶ درصد به عنوان جریمه تاخیر دریافت می‌شود.

 

ارسال نظر