وام ازدواج دهه شصتی ها
ثبت نام وام ازدواج ۵۰۰ میلیونی دهه شصتیها+ اقساط وام
متقاضیان وام ازدواج دو سال (24 ماه) بعد از تاریخ عقدشان زمان برای ثبتنام وام ازدواج در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج دارند.
به گزارش بانک اول ،نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه از تقلیل ۲۰ درصدی منابع بانکها برای پرداخت وام ازدواج ۱۴۰۴ نسبت به برهه فعلی خبر داده و یکسری از رسانهها بهاشتباه از کاهش مبلغ وام ازدواج نوشتند.
مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۴ طبق لایحه بودجه نفری ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شده، اما اگر عروسخانم زیر ۲۳ سال یا آقاداماد زیر ۲۵ سال داشته باشند، سقف تسهیلات ازدواج به ۳۵۰ میلیون تومان ارتقا پیدا میکند.
شرایط وام ازدواج ۱۴۰۴ چیست؟
وام ازدواج یکجور تسهیلات قرضالحسنه است. یعنی بدون سود بهدست متقاضی میرسد و فقط بحث کارمزد چهار درصدی مطرح میشود. بههمین خاطر پرداخت وام ازدواج شرط و شروطی دارد و هر متقاضی نمیتواند روی دریافت تسهیلات ۳۰۰ یا ۳۵۰ میلیونی حساب باز کند.
مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۴ مثل سال ۱۴۰۳ همان ۳۰۰ میلیون تومان است، اما اگر عروس و داماد شرایط سنی مدنظر بانک مرکزی داشته باشند، میتوانند از تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی استفاده کنند.
وام ازدواج فقط یکبار به هر متقاضی تعلق میگیرد و اگر کسی در ازدواج اولش تسهیلات را دریافت کرده، موقع ازدواج دوم نمیتواند از وام ازدواج استفاده کند. از طرفی امسال وام ازدواج امسال به متقاضیانی تعلق میگرفت که تاریخ عقدشان برای تاریخی بعد از اول فروردین سال ۹۹ باشد. سال آینده فقط متقاضیانی میتوانند سراغ تسهیلات بروند که بعد از اول فرودین ۱۴۰۰ ازدواج کردهاند.
اقساط وام ازدواج ۱۴۰۴ چقدر است؟
اقساط وام ازدواج ۱۴۰۴ فرقی با سال جاری نخواهد داشت. کسی که امسال موفق به دریافت تسهیلات ۳۰۰ میلیونی شده، باید ظرف ۱۰ سال یعنی ۱۲۰ ماه برای بازپرداخت اقساط دست بهکار شود. ناگفته نماند وام ازدواج سودی ندارد و فقط با کارمزد چهاردرصدی محاسبه میشود.
اقساط وام ازدواج ۱۴۰۴ بهاین ترتیب برای متقاضی تسهیلات ۳۰۰ میلیونی به ماهی دو میلیون و ۷۲۷ هزار تومان میرسد که البته این رقم در ماههای ابتدایی هر سال از پازداخت اقساط، سروشکل دیگری دارد.
اقساط وام ازدواج ۱۴۰۴، اما برای متقاضی که طالب تسهیلات ۳۵۰ میلیونی است، به ماهی سه میلیون و ۱۸۱ هزار تومان تبدیل میشود.
ثبت نام وام ازدواج
اولین قدم برای ثبت نام وام ازدواج وارد شدن به سایت «ve.cbi.ir» است که سامانه ثبت نام وام ازدواج برای تمام بانکهاست. بعد از ورود و پر کردن اطلاعات لازم و انتخاب بانک، یک کد رهگیری ۱۰ رقمی از سامانه تحویل خواهید گرفت. برای ورود به مرحله بعد باید چند روزی منتظر بمانید. سامانه تسهیلات بانک مرکزی، شعبه همان بانکی که انتخاب کردهاید را برای گرفتن وام و تحویل دادن مدارک به شما معرفی میکند. باقی مراحل هم در بانک انجام میشود. بنابراین باید این ۴ مرحله را طی کنید:
- مرحله اول:ورود به سامانه تسهیلات بانک مرکزی، تکمیل اطلاعات و گرفتن کد رهگیری
- مرحله دوم:مراجعه به سامانه بعد از چند روز و تعیین شعبه بانکی برای گرفتن تسهیلات
- مرحله سوم:رفتن به شعبه بانک، تکمیل مدارک و گذاشتن ضامن موردنیاز برای وام ازدواج
- مرحله آخر:گرفتن وام
نکته: برای پیگیری وضعیت ثبت نام وام ازدواج با کد رهگیری، میتوانید به سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج مراجعه کنید؛ سپس شماره ملی، کد رهگیری و کد امنیتی را وارد کرده و گزینه «مشاهده وضعیت» را در منوی سمت راست صفحه انتخاب کنید.
هزینه ثبت نام تسهیلات وام ازدواج
بابت گرفتن وام ازدواج نباید هیچ هزینهای پرداخت کنید و تمام مراحل ثبت نام این وام ازدواج رایگان است. اما اخیرا سروکله سایتهای واسطه زیادی پیدا شده است که به متقاضیان این وام میگویند در صورتی که از طریق آنها ثبت نام را انجام دهند، هم کد پیگیری را خیلی زود دریافت میکنند و هم امکان گرفتن وام از هر بانک و شعبهای را که متقاضی ترجیح بدهد، دارند. اما شما فریب این ادعاها را نخورید.
اگر قصد گرفتن تسهیلات ازدواج دارید، فقط به سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی بروید و ثبت نام را بدون پرداخت هیچ پولی تکمیل کنید. جالب این که خود بانک مرکزی هم در جریان این سوءاستفاده است. کافی است وارد سامانه تسهیلات ازدواج بانک مرکزی شوید تا در صفحه اول سایت این پیغام را ببینید: «شایان ذکر است سامانه بانک مرکزی، هیچگونه ارتباطی با وبسایتهای فعال در این زمینه ندارد و متقاضیان میتوانند بهطور مستقیم نسبت به ثبت نام خود در سامانه یاد شده اقدام نمایند».
اما با وجود اطلاع بانک مرکزی از این روش جدید پول درآوردن، هیچ ممانعتی از فعالیت این سایتها به عمل نمیآورد. جلوگیری از فعالیت سایتهایی که به بهانه زودتر گرفتن وام، از متقاضیان جوان و اغلب نیازمند وام ازدواج پول میگیرند، بدون آن که خدمات خاصی به آنها بدهند. پس یادتان باشد؛ برای انجام مراحل دریافت وام ازدواج فقط به سامانه تسهیلات قرضالحسنه بانک مرکزی بروید و ثبت نامتان را تکمیل کنید.
مبلغ وام ازدواج 1403
بانک مرکزی موظف است از محل پسانداز و قرضالحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج را با دوره بازپرداخت 10 ساله پرداخت کند. با توجه به تاثیر سن در مبلغ وام، بیایید -یکبار برای همیشه- به این سوال پاسخ روشن بدهیم؛ وام ازدواج چقدر است؟
وام ازدواج در سال 1403 برای هر کدام از زوجین مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان است. یعنی زوجهایی که از اول فروردین 1401 به بعد ازدواج کردهاند، میتوانند در مجموع 600 میلیون تومان وام بگیرند. البته تعدادی از متقاضیان هم میتوانند هر کدام وام 350 میلیون تومانی بگیرند. مثلا عروسهای زیر 23 سال و دامادهای زیر 25 سالی که متقاضی این تسهیلات هستند هر کدام میتوانند ۳۵۰ میلیون و در مجموع 700 میلیون تومان وام ازدواج دریافت کنند.
نکته: بر اساس ماده ۵۰ قانون جامع ایثارگران، به فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان دو برابر (۶۰۰ میلیون تومان) و اگر زوجین هر دو از خانواده ایثارگران مذکور باشند، یک میلیارد و دویست میلیون تومان تعلق خواهد گرفت. همچنین اگر زوجین زیر ۲۵ سال باشند، یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان دریافت خواهند کرد.
قسط وام ازدواج 1403 چقدر است؟
اصولا بازپرداخت وام ازدواج ۱۰ ساله (۱۲۰ ماهه) است. نرخ سود آن 4 درصد در نظر گرفته شده. اقساطش بهطور مساوی است و بلافاصله، یک ماه بعد از دریافت وام شروع میشود. به این ترتیب مبلغ قسط وام ازدواج 1403 از این قرار است:
- اگر تسهیلات 300 میلیون تومانی دریافت کنید، اقساط وام ازدواج شما ماهانه حدود دو میلیون و 730 هزار تومان خواهد بود.
- اگر تسهیلات 350 میلیون تومانی دریافت کنید، اقساط وام ازدواج شما ماهانه حدود سه میلیون و 190 هزار تومان خواهد بود.
- اگر یکی از زوجین تسهیلات 350 میلیونی و دیگری تسهیلات 300 میلیونی بگیرد، اقساط وام ازدواجتان ماهانه به بیش از پنج میلیون و 910 هزار تومان میرسد.
- اگر هر دو نفر تسهیلات 350 میلیون تومانی دریافت کنید، اقساط وام ازدواجتان حدودا شش میلیون و 370 هزار تومان خوهد بود.
نکته: باید بدانید کارمزد ۴ درصدی وام به رقم قسط اول هر سال اضافه میشود.
محاسبه اقساط در ماههای خاص
احتمالا میدانید که اقساط وام ازدواج در برخی از ماهها متفاوت است. مثلا متقاضیای که امکان دریافت تسهیلات ۳۰۰ میلیونی را دارد و بابت آن باید ماهانه حدود دو میلیون و 730 هزار تومان قسط بدهد، در همان ماه اول باید قسط ۱۲ میلیون تومانی بپردازد. این قسط در ماه سیزدهم، یعنی ماه اول سال دوم، ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و در ماه بیستوپنجم، ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود. این عدد در ماه ۱۰۹، یعنی اولین ماه از آخرین سال بازپرداخت اقساط، به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان میرسد و نهایتا متقاضی بعد ۱۰ سال ۳۷۸ میلیون تومان به بانک برمیگرداند.
برای آن دسته از متقاضیانی که به شکل همزمان فرصت دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیونی را دارند، اقساط وام ازدواج 1403 در ماه اول شامل دو قسط 14 میلیون تومانی میشود و در مجموع برای هر دو زوج این رقم به عدد شگفتانگیر ۲۸ میلیون تومان میرسد. نهایتا هر دو متقاضی بهشکل جداگانه باید بعد از ۱۰ سال حدود ۴۲۷ میلیون تومان به بانک برگردانند.
مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج در سال 1403
مدارک زیر برای ثبت نام وام ازدواج ضروری هستند:
۱) اصل سند ازدواج
۲) اصل شناسنامه زوجین
۳) اصل کارت ملی (موقت یا دائم) زوجین
4) اصل شناسنامه ضامنها
۵) اصل کارت ملی (موقت یا دائم) ضامنها
۶) کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین
۷) کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام
نکته: پس از ثبت نام در سامانه تسهیلات وام قرضالحسنه ازدواج یک کد رهگیری 10 رقمی از سامانه دریافت میکنید. این کد رهگیری 10 رقمی را جایی یادداشت کنید چون در مراحل بعدی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
مبلغ وام ازدواج 1404 چقدر است؟
در بودجه سال 1404، تسهیلات وام ازدواج بدون افزایش باقی مانده است. این تصمیم که توسط مجلس تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، نشاندهنده عدم تغییر در میزان تسهیلات ازدواج نسبت به سال گذشته است. البته عدد کلی وام ازدواج در بودجه 1404 افزایش داشته اما در قانون بودجه اعلام شده که رقم پرداختی هر فرد به همان میزان سال گذشته است. این بدان معنی است که با توجه به افزایش بودجه کلی وام ازدواج، امسال تعداد نفرات بیشتری میتوانند وام دریافت کنند. بانک مرکزی موظف است تا پایان فروردینماه 1404، سقف کلی تسهیلات قرضالحسنه و سهم هر یک از بانکها در پرداخت این تسهیلات را ابلاغ کند. پس جوانان در شرف ازدواج نیز باید با همان میزان تسهیلات سال گذشته برنامهریزی کنند.
شرایط پرداخت تسهیلات وام ازدواج به مطلقهها یا ازدواج دوم
طبق قانون، وام ازدواج تنها یکبار به هر فرد ایرانی تعلق میگیرد. اگر فردی در ازدواج اول خود از این وام استفاده کرده باشد، دیگر نمیتواند دوباره وام بگیرد. حالا هرچندبار که دوست دارد و میتواند ازدواج کند! اما اگر فرد در زمان ازدواج اول خود وام دریافت نکرده باشد، در ازدواج دوم خود میتواند برای وام ازدواج ثبت نام کند.
نکته: اگر فردی در طول زمان ازدواجش ثبت نام کرده باشد اما قبل از گرفتن وام، طلاق بگیرد همچنان مشمول دریافت وام ازدواج است و میتواند پس از ازدواج مجدد وام دریافت کند.
شرایط تسهیلات وام ازدواج برای ایرانیان خارج از کشور
حتی ایرانیان خارج از کشور هم مشمول این وام میشوند. حالا واقعا نیاز هم دارند؟! اگر یک فرد ایرانی در خارج از کشور ازدواج کند باید گواهی ازدواجش توسط سفارت ایران صادرشده باشد تا بتواند برای وام ازدواج ثبت نام کند. این گواهی ازدواج که توسط کنسولگری ایران در خارج از کشور مهر میشود، سند ازدواج فرد محسوب میشود. حالا واقعا یک خارجنشین به این وام نیاز دارد؟!
شرایط وام ازدواج برای اقلیتهای دینی
مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور وجود دارند که مورد تأیید حکومت هستند و اقرارنامه ازدواج یا مدرکی مشابه برای اقلیتهای دینی صادر میکنند که معادل عقدنامه است و با این مدرک اقلیتهای دینی هم میتوانند برای وام ازدواج ثبت نام کنند. بنابر قانون مدنی کشورمان اقلیتهای دینی در احوال شخصیه خود (ازدواج، طلاق، وصیت و ارث) تابع مقررات خاص خود هستند. اقلیتهای دینی یعنی مذاهب و ادیان به رسمیت شناختهشده در قانون اساسی کشورمان. مذاهب اسلامی غیر از شیعه شامل مذاهب اهل تسنن (حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) میشود و ادیان به رسمیت شناختهشده در قانون اساسی، شامل یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان ایرانی میشود.
کدام بانکها تسهیلات وام ازدواج ارائه میدهند؟
در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج که وارد میشوید، در قسمت سمت چپ سایت لیست بانکهای ارائهدهنده وام ازدواج را مشاهده میکنید که به ترتیب زیر است:
بانک ملت، بانک رفاه کارگران، بانک مسکن، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک ملی ایران، بانک تجارت، بانک صادرات ایران، پست بانک ایران، بانک پارسیان، بانک سامان، بانک قرض الحسنه مهر ایران، بانک گردشگری، بانک دی، بانک قرض الحسنه رسالت، بانک کارآفرین، بانک توسعه تعاون، بانک ایران زمین، بانک پاسارگاد، بانک آینده، بانک اقتصاد نوین، موسسه اعتباری ملل، بانک شهر، بانک سینا، موسسه اعتباری نور، بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران و ونزوئلا، بانک خاورمیانه، بانک سرمایه.
آیا تسهیلات وام ازدواج قابل انتقال است؟
این سوالی است که خیلیها میپرسند. وام ازدواج به عنوان یک تسهیلات قرضالحسنه و با هدف حمایت از زوجهای جوان برای تشکیل خانواده، به نام زوجین متقاضی ثبت میشود و هر کس فقط یک بار در طول عمرش امکان گرفتن این وام را دارد. برای همین هم قابلیت انتقال به شخص ثالث را ندارد. اما پس چطور تبلیغات فروش وام ازدواج را در سطح شهر در قالب تراکتها یا فضای آنلاین و سوشال مدیا میبینیم؟ تمام کسانی که اقدام به فروش وام ازدواج میکنند، در واقع مشغول انجام کار غیرقانونی و تخلف هستند. به لحاظ قانونی بعضی وامها امکان انتقال دارند، اما وام ازدواج امکان انتقال به فرد دیگر را ندارد. پس اگر کسی قصد فروش وام ازدواجش را دارد، باید آن را در قالب یک قرارداد خصوصی واگذار کند که وجاهت قانونی چندانی ندارد و امکان کلاهبرداری در این گونه موارد بسیار بالاست.
نحوه پیگیری وام ازدواج با کد ملی
یکی از مشکلاتی که بسیاری افراد برای پیگیری وام ازدواج خود دارند، نحوه پیگیری وام ازدواج است. برای این منظور نیازمند کد ملی و کد پیگیری هستید تا بتوانید وام خود را پیگیری کنید. همچنین باید بدانید که فقط داشتن کد ملی کافی نیست و باید حتما کد پیگیریتان را داشته باشید.
در صورتی هم که به هر علت به کد پیگیری دسترسی نداشتید یا کد را گم کردید در قسمت فراموشی کد پیگیری داخل سامانه میتونید کد جدید دریافت کنید و از طریق همان کد و کد ملی وضعیت وام خودتان را پیگیری کنید.
وام دهه شصتیها
اما یکی از تسهیلات جدید برای وام مسکن هم تسهیلات وام دهه شصتیهاست. اما مبلغ وام دهه شصتیها چقدر است و این وام به چه کسانی تعلق میگیرد؟ بالاخره این تنها وامی است که به متولدان یک دهه تعلق میگیرد؛ به شرطی که ازدواج کرده باشند!
شرایط دریافت وام برای دهه شصتیها
شرایط دریافت وام دهه شصتیها در موارد زیر خلاصه میشود:
۱) وامگیرنده عشایر یا ساکن روستا یا شهرهای کوچک با کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت باشد.
۲) متقاضی باید در بازه زمانی دهه ۶۰ به دنیا آمده باشد؛ یعنی یک فروردین ۱۳۶۰ تا ۲۹ اسفند ۱۳۶۹
۳) داشتن حساب بانکی در بانک مهر ایران
مبلغ وام دهه شصتیها چقدر است؟
اگر زوجین دهه شصتی شرایطی که بالاتر گفتیم را داشتند، میتوانند تا سقف ۱۰۰میلیون تومان وام ازدواج، ۲۰۰ میلیون تومان وام خرید اقساطی جهیزیه و تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان وام اشتغال به ازای هر طرح شغلی بگیرند. یعنی در مجموع مبلغ وام دهه شصتیها ۵۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
نحوه ثبت نام وام دهه شصتیها
برای ثبت نام وام دهه شصتیها باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا وارد سایت «women.iripo.ir» شوید. این سامانه ثبت درخواست وام برای متولدین دهه ۶۰ است.
- بعد از ورود به سایت، شماره تلفن همراه خود و کد امنیتی را وارد کنید.
- کد تایید پیامکشده را در قسمت مربوطه تایپ کنید.
- بعد هم اطلاعات هویتی خودتان و همسرتان را به طور کامل وارد کرده و نوع تسهیلات را انتخاب کنید.
- مرحله بعد نوبت آپلود تصویر شناسنامه، عقدنامه و کارت ملی است.
- ثبت نام شما به پایان رسیده و بعد از بررسی مدارک، ادامه مراحل از طریق پیامک به شما اطلاعرسانی میشود.
سوالات متداول درباره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج
اینها سوالاتی است که شاید جوابهای سادهای داشته باشند ولی مرور آنها از ابهاماتتان کم میکند.
در صورت نداشتن ضامن برای وام ازدواج باید چه کار کنیم؟
نگران نباشید! با داشتن اعتبار شغلی و اسنادی که اعتبار شغلی شما را اثبات کند میتوانید وام ازدواج بگیرید. محاسبه آن هم به این ترتیب است که ۶۰ درصد حقوق شما باید مبلغ هر قسط را پوشش دهد. یعنی اگر مبلغ هر قسط شما ۶ میلیون تومان است، فیش حقوقی که ارائه میکنید باید ۱۰ میلیون تومان باشد.
آیا داشتن کارت پایان خدمت برای دریافت تسهیلات وام ازدواج الزامی است؟
خیر، گرفتن وام ازدواج نیازی به داشتن کارت معافیت یا پایان خدمت سربازی ندارد.
چه کسانی میتوانند ضامن وام ازدواج شوند؟
کسانی که دارای فیش حقوقی و گواهی کسر از حقوق هستند، بازنشستگان کشوری، کارمندان دولتی و همچنین کاسبان دارای پروانه کسب نیز میتوانند ضامن وام ازدواج شوند.
در صورت فراموشکردن کد رهگیری باید چه کار کنیم؟
افراد در صورت فراموشی کد رهگیری خود میتوانند به سایت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج مراجعه کرده و از قسمت بازیابی و چاپ کد رهگیری، نسبت به دریافت مجدد کد رهگیری خود اقدام کنند.
حداقل سن برای دریافت وام ازدواج چقدر است؟
برای دختران 13 سال تمام شمسی و برای پسران 15 سال تمام شمسی.
چه مدت پس از زمان عقد میتوان نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کرد؟
متقاضیان وام ازدواج دو سال (24 ماه) بعد از تاریخ عقدشان زمان برای ثبتنام وام ازدواج در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج دارند. یعنی این وام شامل آنهایی که در ازدواج موفقشان مویی سپید کردهاند ولی تا کنون وامی نگرفتهاند، نمیشود!
مدت زمان انتظار برای دریافت تسهیلات ازدواج چقدر است؟
این مدت بستگی به منابع تامین وام در بانک دارد. ولی معمولا کمتر از ۳ ماه وام پرداخت میشود.
آیا برای دریافت وام قرضالحسنه ازدواج، ثبتنام یکی از زوجین کافی است؟
خیر، زوج و زوجه باید هرکدام بهطور جداگانه ثبتنام کنند.
آیا ثبتنام من و همسرم در دو بانک یا دو شهر متفاوت امکانپذیر است؟
بهمنظور تسهیل و تسریع در اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بهتر است متقاضی و همسر وی در یک بانک و یک شهر (محل سکونت مرد) ثبتنام کنند.
پس از پذیرش متقاضی از طرف بانک، چه مدتزمانی برای تکمیل مدارک در نظر گرفتهشده است؟
متقاضی پس از پذیرش از طرف بانک، حداکثر ظرف مدت 1 ماه فرصت دارد تا نسبت به تکمیل مدارک موردنیاز بانک اقدام کند. بدیهی است پس از گذشت فرصت مذکور و عدم تکمیل مدارک مربوطه از سوی متقاضی، نام وی از سامانه ازدواج حذف میشود تا امکان بهرهمندی سایر متقاضیان در صف از تسهیلات مذکور فراهم شود. براین اساس متقاضیان مذکور، با رعایت سایر شرایط سامانه ازدواج میتوانند در صورت تمایل و واجد شرایط بودن، نسبت به ثبتنام مجدد در سامانه اقدام کنند.