صفر تا صد وام 400 میلیونی ودیعه
همه چیز در مورد وام 400 میلیون تومانی ودیعه مسکن
تسهیلات ۴۰۰ میلیونی ودیعه مسکن میتواند منجر به اقساط ماهانه هفت میلیون و ۲۷۲ هزار تومانی شود

تسهیلات ۴۰۰ میلیونی ودیعه مسکن میتواند منجر به اقساط ماهانه هفت میلیون و ۲۷۲ هزار تومانی شود
به گزارش بانک اول تصویب وام ودیعه ۴۰۰ میلیونی برای دهکهای کمدرآمد را باید بولدترین بخش بسته حمایتی مستاجران بدانیم اما آن روی سکه ممکن است اصلا به این قشنگیها نباشد. اقساط وام ودیعه ۴۰۰ میلیونی به بیش از ماهی هفت میلیون تومان میرسد. بهاین ترتیب مستاجر باید سوای کرایهخانه، پول هنگفت دیگری را بابت پرداخت اقساط به بانک کنار بگذارد. مصائب دریافت و پرداخت وام ودیعه مسکن در سالهای گذشته، احتمالا امسال هم گریبانگیر متقاضیان و بانکهای کشور خواهد بود و از یک طرف دیگر قوانین اعلامی درباره سقف افزایش اجارهبها در بازار مسکن جدی گرفته نمیشود.
مصائب مستاجران با اقساط وام ودیعه
وام ودیعه مسکن ذاتا راهکار خوبی برای کاهش فشار به مستاجران بهشمار میرود، اما اقساطی که روی دوش خانهبهدوشها میگذارد، ممکن است تناسبی با سطح دستمزدها نداشته باشد.
سقف وام ودیعه مسکن امسال در تهران از ۲۰۰ به ۳۰۰ میلیون تومان ارتقا پیدا کرده و حالا جزییات بسته حمایتی مستاجران نشان میدهد این مبلغ برای مستاجران حاضر در دهکهای ابتدایی ۴۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
رقم وام ودیعه مسکن بهاین ترتیب انصافا میتواند در هر شهر و روستایی خیال مستاجران را از پول پیش راحت کند، اما آن روی سکه اقساطی است که مستاجر باید سوای رقم اجارهخانه کنار بگذارد.
اقساط وام ودیعه مسکن طبق مصوبه شورای پول و اعتبار در حالت عادی ۲۳ درصد است و برای مستاجران حاضر در دهکهای ابتدایی (کمدرآمد) بهشکل قرضالحسنه حساب میشود. یعنی فقط چهار درصد کارمزد خواهد داشت و بانک سودی از مستاجر نمیخواهد. سوای این حرفها باید بدانیم اقساط وام ودیعه مسکن باید ظرف پنج سال یعنی ۶۰ ماه تسویه شود.
اقساط وام ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیونی در تهران با این اوصاف، ماهی هشت میلیون و ۴۷۵ هزار تومان است. حالا مستاجری که در دهکهای کمدرآمد قرار دارد، بابت تسهیلات ۴۰۰ میلیونی باید ماهانه هفت میلیون و ۲۷۲ هزار تومان کنار بگذارد.
بیشتر بدانید| مبلغ وام ودیعه مسکن بسته به محل سکونت متقاضی ۶۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان در حالت عادی است، اما برای اقشار کمدرآمد تسهیلات ۴۰۰ میلیونی درنظر گرفته شده است
مصائب مستاجران با دریافت وام ودیعه مسکن
وام ودیعه مسکن گاهی در زمان مناسب به دست متقاضی نمیرسد. گزارشهای مردمی زیادی زیادی از پرداخت نشدن تسهیلات ودیعه مسکن در سالهای گذشته داشتیم و حالا افزایش رقم وام ودیعه میتواند منجر به ناتوانی بانکها در پرداخت تسهیلات شود.
وام ودیعه مسکن در حالت عادی از محل سپردههای قرضالحسنه وصول نمیشود، اما طبق بسته حمایتی جدید مستاجران، تسهیلات افراد کمدرآمد در قالب قرضالحسنه پرداخت خواهد شد. حالا نگرانیهای جدیدی از توانایی بانکها در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه پیش آمده است.
طوریکه طبق دستورالعمل بانک مرکزی امسال تغییری در ارقام پرداختی تسهیلات قرضالحسنه ازدواج نخواهیم داشت و عروس و دامادها باید در سال جدید روی همان عدد و رقمهای سال گذشته حساب باز کنند. با این اوصاف احتمالا در سال جدید هم مصائب دریافت وام ودیعه برای مستاجران تداوم خواهد داشت.
مصائب مستاجران با سقف افزایش اجارهبها
سقف افزایش اجارهبها چند سالی است که به ادبیات حوزه مسکن اضافه شده است. در این سالها وزارت راه و شهرسازی عددی را متناسب با نرخ تورم به عنوان سقف افزایش اجاره بها معرفی میکند و از صاحبخانهها میخواهد که نسبت به سال گذشته بیشتر از این عدد روی کرایهخانهها اضافه نکنند. اتفاقی که در خیلی از مواقع اتفاقا رعایت نمیشود و احتمالا امسال هم قابلیت اجرایی نداشته باشد.
سقف افزایش اجارهبها در سالی که پشتسر گذاشتیم چیزی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بود، اما آمارهای رسمی نشان میدهد این دستورالعمل چندان هم جدی گرفته نشده است.
نرخ تورم مسکن که بهشکل مستقیم به هزینههای اجارهنشینی ارتباط دارد، اسفند پارسال اندکی بیش از ۳۷ درصد بوده است. با این اوصاف سنخیتی بین سقف افزایش اجارهبها و نرخ تورم مسکن وجود نداشته و بعید نیست امسال هم صاحبخانهها بیتوجه به قانون سقف افزایش اجارهبها دنبال مستاجر باشند.
سقف افزایش اجارهبها طبق اخبار غیرسمی قرار است متناسب با نرخ تورم هر استان تایین شود و بهعنوان یکی از موارد بسته حمایتی مستاجران در سال جدید معرفی میشود.