شرایط دریافت وام ازدواج مجدد

وام ازدواج مجدد به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

وام ازدواج یک مفهوم مهم در حوزه امور مالی و اجتماعی است که به افراد واجد شرایط اعطا می‌شود.اما افرادی که ازدواج مجدد می‌کنند چه؟ وام ازدواج مجدد به چه کسانی تعلق میگیرد؟

وام ازدواج مجدد به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

 با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری وام ازدواج مجدد بر زندگی افراد، تعیین شرایط و معیارهای صحیح برای اعطای این وام و تضمین عدالت در تخصیص آن، امری اساسی و حیاتی است. اما حالا سوال مهم این است که وام ازدواج مجدد به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

 

به گزارش بانک اول  از آنجایی که برای گرفتن وام ازدواج هر فرد فقط یک بار می تواند از تسهیلات وام ازدواج استفاده کند و گرفتن این وام ربطی به تعداد ازدواج و یا اینکه در ازدواج چندم به گرفتن آن اقدام می کند ندارد، پس اگر این شرایط را داشته باشید می‌توانید در ازدواج مجدد تان وام ازدواج بگیرید. اما در بعضی شرایط یعنی ازدواج اول آنها از سال ۸۷ به قبل باشد میتواند برای گرفتن وام ازدواج مجدد اقدام کند.

شرایط وام ازدواج برای ازدواج مجدد

  1. در ازدواج قبلی به هیچ وجه وام دریافت نکرده باشد.
  2. از آنجایی که سامانه اینترنتی وام ازدواج در سال ۱۳۸۸ برای اولین بار به کار گرفته شد ،بنابراین  مدارک الکترونیکی مربوط به سال های قبل از آن در دسترس نیستند. در نتیجه اگر ازدواج سابق شما به سال های قبل از ۱۳۸۷ برگردد و ازدواج جدید شما از سال ۱۴۰۰ به بعد باشد، می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه نمایید. توجه داشته باشید ممکن است شعبه‌های مختلف بانک‌ها متفاوت عمل کنند، برخی از بانک‌ها برای اثبات عدم دریافت وام ازدواج، از شما سند ازدواج قبلی را درخواست می‌کنند. دلیل این کار این است که در سند‌های ازدواج مربوط به سال‌های قبل از ۱۳۹۰، مهر دریافت وام ازدواج در سند ازدواج قید می‌شد. یعنی اگر شما قبل از این تاریخ ازدواج کرده و وام ازدواج دریافت کرده‌اید، مهر دریافت وام و نام بانک اعطا کننده‌ی تسهیلات در سند ازدواجتان قید شده است.

آیا موارد استثنا نیز برای دریافت آن در دفعات بعدی وجود دارد؟!

یکبار به شما تعلق می گیرد. اما اگر نکاح قبلی شما پیش از سال ۱۳۸۷ بوده باشد. می توانیم به شما نوید دهیم که استثنائا می توانید برای بار دوم نیز آن را دریافت نمایید. اما این تفاوت چطور ممکن است؟! در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم از آنجایی که سامانه اینترنتی وام ازدواج در سال ۱۳۸۸ برای اولین بار به کار گرفته شد. بنابراین طبیعی است که مدارک الکترونیکی مربوط به سال های قبل از آن در دسترس نباشد. در نتیجه اگر ازدواج سابق شما به سال های قبل از ۱۳۸۷ برگردد. می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه نمایید. مسلما می دانید که چنین امکانی برای ازدواج های ثبت شده بعد از سال ۱۳۸۷ دیگر ممکن نیست.

نکته ی بسیار مهم: اگر قصد دریافت وام ازدواج مجدد را دارید، حتما توجه داشته باشید بانک ملت معمولا از پرداخت وام ازدواج مجدد با هر شرایطی خودداری می‌کند، پس پیشنهاد می‌کنیم، بانک های دیگری را برای این مورد انتخاب کنید. و یا قبل از ثبت نام وام ازدواج، از بانک ملت مورد نظرتان این موضوع را جویا شوید.

 

اما در این میان یک سوال مهم وجود دارد؟ نرخ وامی که قبلا تعلق می گرفت با اکنون تفاوت دارد؟ در این شرایط آیا فرد می تواند مبلغ مابه التفاوت آن دو را در ازدواج دوم خود دریافت نماید؟! مطمئنا پاسخ این سوال منفیست.

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ آیا وام ازدواج به ما تعلق می‌گیرد؟

یکی از سوالات پرتکرار در این زمینه، مربوط به شرایط دریافت وام ازدواج پس از طلاق و ازدواج مجدد با همان همسر قبلی است. این مسئله که آیا زوجینی که پس از جدایی مجدداً با یکدیگر ازدواج می‌کنند، مشمول دریافت وام ازدواج می‌شوند یا خیر؟ سوالی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. پاسخ این سوال به طور مستقیم بر زندگی و برنامه‌های مالی زوجین تاثیرگذار است و از این رو، بررسی دقیق قوانین و مقررات مربوط به آن اهمیت ویژه‌ای دارد. این موضوع نه تنها برای زوج‌های جوان که در آغاز زندگی مشترک خود هستند، بلکه برای مشاوران ازدواج، وکلا و افرادی که در حوزه مشاوره مالی فعالیت می‌کنند نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. آگاهی از قوانین و مقررات دریافت وام ازدواج و شرایط خاصی که ممکن است بر آن تاثیر بگذارد، به این افراد کمک می‌کند تا بتوانند مشاوره‌های دقیق‌تری به مراجعین خود ارائه دهند و از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کنند.

ازدواج مجدد با همسر سابق، شرایط خاصی را در زمینه دریافت وام ازدواج ایجاد می‌کند. در این زمینه، قانون کلی به صراحت بیان می‌کند که در صورت ازدواج مجدد با همسر سابق، امکان دریافت وام ازدواج برای هر یک از زوجین وجود ندارد. این قانون به دلیل جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی و تضمین عدالت در تخصیص منابع مالی دولت وضع شده است.

قانون کلی: عدم امکان دریافت وام برای ازدواج مجدد با همسر سابق

براساس قوانین جاری، اگر دو نفر که قبلاً ازدواج کرده و سپس طلاق گرفته‌اند، دوباره با یکدیگر ازدواج کنند، وام ازدواج به آنها تعلق نخواهد گرفت. این قانون به طور خاص به ازدواج‌های اولی که قبل از سال ۱۴۰۰ صورت گرفته‌اند اشاره دارد، به این معنا که سامانه ثبت احوال تاییدیه پرداخت وام را به سامانه بانک مرکزی ارسال نمی‌کند. این محدودیت به دلایل زیر اعمال می‌شود:

  1. جلوگیری از سوءاستفاده مالی: اگر امکان دریافت وام در ازدواج مجدد با همسر سابق وجود داشته باشد، ممکن است برخی افراد از این فرصت برای دریافت مجدد وام سوءاستفاده کنند، که این امر باعث هدررفت منابع مالی عمومی می‌شود.
  2. حفظ عدالت در تخصیص منابع: منابع مالی برای وام ازدواج محدود است و باید به گونه‌ای توزیع شود که همه زوج‌های جدید فرصت مساوی برای استفاده از این حمایت مالی داشته باشند. امکان دریافت وام در ازدواج‌های مجدد با همسر سابق، می‌تواند این عدالت را نقض کند.
  3. جلوگیری از رواج طلاق و ازدواج های صوری: با محدود کردن دریافت وام به ازدواج‌های اول و جلوگیری از تخصیص مجدد وام در ازدواج با همسر سابق، از رواج طلاق و ازدواج های صوری جلوگیری می شود.

این قانون، هرچند که ممکن است برای برخی افراد که به دلایل مختلف تصمیم به ازدواج مجدد با همسر سابق خود می‌گیرند، محدودیت‌هایی ایجاد کند، اما در نهایت به نفع جامعه و عدالت در تخصیص منابع مالی عمومی است. از این رو، زوج‌هایی که در این شرایط قرار دارند، باید از قبل با آگاهی کامل از این قوانین، برنامه‌ریزی مالی خود را انجام دهند و از سایر منابع مالی و حمایت‌های ممکن برای شروع مجدد زندگی مشترک خود استفاده کنند.

جزئیات قوانین مربوط به وام ازدواج در صورت ازدواج مجدد با همسر سابق

این قوانین به منظور جلوگیری از رواج طلاق‌های صوری به منظور دریافت مجدد وام ازدواج و تضمین عدالت در تخصیص منابع مالی عمومی وضع شده‌اند.

  1. ازدواج اول قبل از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰ قانون: اگر فردی قبل از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰ ازدواج کرده و پس از جدایی مجدداً با همسر قبلی خود ازدواج کند، تحت هیچ شرایطی حتی با داشتن حکم دادگاه مبنی بر رسمی بودن طلاق و ازدواج، وام ازدواج به ایشان تعلق نخواهد گرفت (حتی اگر قبلا از تسهیلات ازدواج استفاده نکرده باشد).

تاریخ ازدواج اول: اگر ازدواج اولیه قبل از ۱ فروردین ۱۴۰۰ رخ داده باشد نتیجه عدم تعلق وام خواهد بود، حتی با داشتن حکم دادگاه رسمی مبنی بر صحت طلاق و ازدواج مجدد، سامانه ثبت احوال تاییدیه‌ای برای دریافت وام به بانک مرکزی ارسال نخواهد کرد. هدف از این قانون جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی وام‌های ازدواج از طریق طلاق‌های صوری و اطمینان از عدالت در تخصیص منابع مالی عمومی است.

  1. ازدواج بعد از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰ قانون: اگر فردی بعد از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰ ازدواج کرده و پس از جدایی مجدداً با همسر قبلی خود ازدواج کند، در صورت داشتن حکم دادگاه مبنی بر رسمی بودن طلاق و ازدواج، وام ازدواج به ایشان تعلق خواهد گرفت. این افراد باید اطلاعات خود را در سامانه بانک مرکزی وارد کنند و در صورت عدم مشاهده خطای استعلام ثبت احوال، می‌توانند برای وام ازدواج اقدام کنند.
 

نکته‌ی تاریخ ازدواج اول: ازدواج اولیه باید بعد از ۱ فروردین ۱۴۰۰ صورت گرفته باشد. شرط داشتن حکم دادگاه مبنی بر رسمی بودن طلاق و ازدواج مجدد الزامی است. این حکم به عنوان مدرکی رسمی جهت تایید وضعیت حقوقی زوجین استفاده می‌شود. زوجین باید اطلاعات خود را در سامانه بانک مرکزی وارد کنند. این اطلاعات شامل جزئیات طلاق و ازدواج مجدد است. پس از وارد کردن اطلاعات، سیستم استعلام ثبت احوال باید تاییدیه‌ای مبنی بر عدم وجود خطا ارسال کند. در صورت عدم مشاهده خطا، زوجین می‌توانند برای وام ازدواج اقدام کنند.

این قوانین به وضوح برای جلوگیری از رواج طلاق‌های صوری با هدف دریافت مجدد وام ازدواج طراحی شده‌اند و به حفظ عدالت در تخصیص منابع مالی عمومی کمک می‌کنند.

از کجا بفهمیم وام ازدواج مجدد به ما تعلق می‌گیرد؟

حال برای اطمینان از اینکه آیا وام ازدواج به شما تعلق میگرد یا خیر، کافیست از طریق صفحه ثبت نام جدید سامانه وام ازدواج بانک مرکزی اطلاعات زیر وارد کنید:

  • شماره ملی
  • تاریخ تولد
  • تاریخ ازدواج
  • شماره همراهی که به نام همین شماره ملی باشد
  • و استان محل سکونت

اگر بعد از وارد کردن اطلاعات به شما خطای « قبلا با این کد ملی برای وام ازدواج ثبت نام کرده اید» یا اینکه «قبلا وام خود را دریافت کرده اید» نمایش داده شود، یعنی شما نمی‌توانید از این تسهیلات استفاده کنید در غیر اینصورت می توانید برای دریافت وام ازدواج مجدد  اقدام کنید.

 

 

 

ارسال نظر