وام 800 میلیون تومانی طرح سرو

وام 800 میلیون تومانی طرح سروبانک مهر ایران با کارمزد چهار درصد/ شرایط دریافت

طرح سرو بانک مهر ایران بانگ حمایت از اصناف سر داده اما در عمل، الزام به سپرده‌گذاری، انتظار نسبتا طولانی و همچنین بازپرداخت فشرده اقساط، این شعار را با ابهام مواجه می‌کند

وام 800 میلیون تومانی  طرح سروبانک مهر ایران با کارمزد چهار درصد/ شرایط دریافت

طرح سرو بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با هدف خلق مسیری تازه‌ برای تامین مالی صنوف و کسب‌وکارهای خرد معرفی شده است؛ مسیری که حداقل روی کاغذ، امکان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان را در اختیار متقاضیان دارای جواز کسب قرار می‌دهد.

 

به گزارش بانک اول  با این حال، وام سرو هرچند برای گروهی از اصناف جذاب تلقی به نظر برسد اما برخی الزامات، بخش قابل توجهی از کسب‌وکارها را از دایره مشمولان واقعی خارج می‌کند.

طرح سرو بانک مهر ایران؛ شرایط دریافت تسهیلات

یکی از مهم‌ترین شروط طرح سرو، سپرده‌گذاری اولیه و انتظار برای دریافت وام است؛ به این معنا که صاحبان کسب‌وکار باید مبلغی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان را برای حداقل ۳۰ تا ۵۰ روز در حساب خود مسدود کنند و تا پایان بازپرداخت اقساط نیز به اصل پول‌شان دسترسی نخواهند داشت.

بنابراین، متقاضیان برای دریافت وام ۶۰۰ میلیون تومانی باید حداقل ۳۰۰ میلیون تومان به مدت ۳۰ روز سپرده‌گذاری کنند که بازپرداخت هفت  ماهه در پی خواهد داشت . در حالت‌های دیگر، سپرده ۳۵۰ میلیون تومانی برای وام ۷۰۰ میلیونی و بازپرداخت ۸ ماهه با ۴۰ روز انتظار مورد نیاز است؛ همچنین حداکثر تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مشروط به سپرده‌گذاری ۴۰۰ میلیون تومانی به مدت ۵۰ روز و بازپرداخت ۹ ماهه خواهد بود. 

این سیاست بخش عمده نقدینگی اصناف را برای مدت نسبتا طولانی از چرخه فعالیت اقتصادی خارج خواهد کرد. موضوعی که به ویژه در شرایط اقتصادی پساجنگ و محدودیت‌های مالی اصناف چالشی جدی تلقی می‌شود. بدین ترتیب، کسب‌وکارهای کوچک احتمالا از دایره شمول این وام عملا خارج خواهند شد.

چه کسانی می‌توانند در طرح سرو بانک مهر ایران شرکت کنند؟

وام 800 میلیون تومانی بانک مهر ایران با کارمزد چهار درصد در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت؛ با وجود این، بازپرداخت هفت تا 9 ماهه اقساط وام‌گیرنده را با فشار مالی سنگین روبه‌رو می‌کند.

بنابراین، علاوه بر فشار بازپرداخت سریع، نبود دسترسی به اصل سرمایه برای مدت نسبتا طولانی نیز از جمله چالش‌های قابل توجهی‌ست که این طرح به همراه دارد. علاوه بر این، مسیر دریافت وام با الزامات مختلفی از جمله ارائه انواع وثیقه و تضامین بانکی همراه است.

 
 

مدل فعلی طرح سرو، بیش از آنکه گره‌گشای اصناف با سرمایه اندک باشد، به جذب منابع سرگردان و اعطای تسهیلات کوتاه‌مدت برای گروهی خاص محدود شده؛ روندی که واقعی‌ترین نیاز صنوف به نقدینگی را فراموش کرده است.

اقساط سنگین، چالش اصلی وام سرو

بررسی دقیق جدول بازپرداخت وام سرو بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نشان می‌دهد که دریافت‌کننده تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد، باید طی ۹ ماه متوالی هر بار مبلغ ۹۱ میلیون و ۵۵۵ هزار و ۵۵۶ تومان به بانک پرداخت کند.

بنابراین، مبلغ هر قسط برای وام ۶۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت هفت‌ماهه،  ماهانه حدود ۸۸ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان خواهد بود. قسط ماهانه وام ۷۰۰ میلیون تومانی نیز  ۹۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود که طی هشت ماه ثابل تسویه است.

همچنین حداکثر تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مشروط به بازپرداخت ۹ ماهه است که در این صورت، مبلغ هر قسط ماهانه ۹۱ میلیون و ۵۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.

 

ارسال نظر