شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

شرط صدور دسته چک

03 تیر 1403
 شرط صدور دسته چک

به گفته معاون فناوری های نوین بانک مرکزی از ۱۵ تیرماه تغییراتی در صدور دسته چک‌های صیادی اعمال خواهد شد؛ متقاضیان باید در سامانه اسکان اطلاعات سکونتی خود را ثبت کنند. البته در مرحله اول جلوی انجام کار و صدور دسته چک گرفته نمی شود.

به گزارش بانک اول  مهران محرمیان معاون فناوری های نوین در پاسخ به سوالی درباره چرایی عدم اتصال بانک مرکزی به سامانه اسکان و استعلام چک‌های صیادی، اظهارداشت: تست‌ها در حال انجام است و  تا پانزدهم تیرماه عملیاتی می شود. اما در مرحله اول جلوی انجام کار و صدور دسته چک  گرفته نمی شود. تا مدتی فقط هشدار داده می شود به افراد، و به تدریج بعد از مدت کوتاهی جلوی صدور دسته چک جدید برای افرادی که هنوز در سامانه املاک و اسکان محل سکونت خود را ثبت نکرده باشد، گرفته می شود.

گفتنی است، بر اساس بند 7 تبصره 8 ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال 99 افراد باید محل سکونت خود را به سامانه املاک و اسکان اظهار کنند. به گفته مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی بیش از 20 دستگاه به این سامانه متصل هستند. یکی از دستگاه‌هایی که باید به سامانه‌های خود را به این سامانه متصل کند بانک مرکزی است.

طبق قانون مذکور، اگر فردی محل سکونت خود را در سامانه اسکان اعلام نکند باید از دریافت برخی خدمات از جمله خدمات بانکی محروم شود.

وی همچنین در در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی براینکه چرا از بهمن سال قبل که قرار بود مدل جدید اعتبارسنجی در نظام بانکی اجرایی شود تا کنون هنوز این مدل عملیاتی نشده است؟ گفت: از بهمن سال قبل تا کنون در حال تست های نهایی هستیم. امروز هم جلسه ای برای چک آخرین وضعیت داشتیم. اماده هستیم تا اولین بانک را عملیاتی کنیم.در مرحله اول مدل جدید اعتبارسنجی در یک بانک کوچک عملیاتی می شود و اگر مشکلاتی بود سریع مشخص شود و بعد به تدریج برای کل شبکه بانکی عملیاتی شود.

او درباره چک الکترونیک گفت: الان 12 بانک چک الکترونیک را عملیاتی کرده اند؛ بانک های زیادی در صف مراحل ازمون هستند که در مراحل نهایی قرار گرفته اند. ظرف سه سال آینده چک‌های کاغذی حذف می شوند و به همین دلیل مهم است که تجربه کاربری ساده و راحتی برای مردم داشته باشیم./تسنیم

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها