تفاوت قولنامههای سبز و آجری رنگ
تفاوت قولنامههای سبز و آجری رنگ؛ نحوه نقل و انتقال اسناد مالکیت
اسناد آجری یا سبز رنگ؛ کدام یک برای شما مناسبتر است؟ با قانون جدید ثبت اسناد، دارندگان اسناد قدیمی همچنان میتوانند به روش سنتی معامله کنند، اما برای اسناد جدید تنها راه، ثبت الکترونیکی است.

محمدعلی فلاح، مدیرکل اداره کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گفت: با اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از تاریخ ۳ تیر ۱۴۰۳، نحوه نقل و انتقال اسناد مالکیت به دو دسته پیش و پس از اجرای این قانون تفکیک شده است.
در راستای تحول در ارائه خدمات ثبتی و بهمنظور افزایش امنیت، دقت و سرعت در فرآیند ثبت املاک، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام به صدور اسناد مالکیت با رنگبندی جدید کرده است.این تغییرات از جمله تمایز رنگ اسناد سبز و آجری رنگ، سوالاتی را در میان مردم و جامعه حقوقی ایجاد کرده است.
وی بیان داشت: بر اساس این قانون، اسناد مالکیتی که پیش از تاریخ لازمالاجرا شدن قانون صادر شدهاند (معروف به اسناد آجری رنگ)، همچنان قابلیت نقل و انتقال به روش سنتی و تنظیم قولنامههای دستی در دفاتر مشاوران املاک را دارند. اما اسناد مالکیتی که پس از تاریخ ۳ تیر ۱۴۰۳ صادر میشوند، تنها در چارچوب سامانههای رسمی پیشبینیشده قابلیت نقل و انتقال دارند. فلاح گفت: در نتیجه، تنظیم قولنامههای عادی برای این دسته از اسناد (که اغلب به رنگ سبز صادر میشوند)، فاقد اعتبار قانونی و قضائی بوده و در مراجع اداری و قضائی قابل پذیرش نخواهد بود.
وی اظهار داشت: نکته قابل توجه آن است که از نظر اعتبار مالکیت، هیچ تفاوتی میان اسناد صادره پیش یا پس از اجرای قانون وجود ندارد و هر دو دسته اسناد از لحاظ مالکیتی معتبر و یکسان هستند. تفاوت صرفاً در فرآیند نقل و انتقال آنهاست که برای اسناد جدید، الزامی به استفاده از سامانههای رسمی وجود دارد.