جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

فروش املاک بانکی در بورس آغاز شد

24 خرداد 1401
فروش املاک بانکی در بورس آغاز شد

به گزارش بانک اول امین گل‌گیر کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه شفافیت قیمتی و روند عادلانه کشف قیمت در تالار معاملات املاک و مستغلات بورس کالای ایران مهم‌ترین مزایای عرضه این اموال در بورس است، افزود:بر اساس ماده ۱۷ قانون توسعه و ابزارها و نهادهای مالی جدید، خریدوفروش کالاهای پذیرفته‌شده در بورس‌های کالایی که با رعایت مقررات حاکم بر آن بورس‌ها مورد دادوستد قرار می‌گیرند، توسط وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های دولتی و عمومی و دستگاه‌های اجرایی نیاز به برگزاری مناقصه یا مزایده و تشریفات مربوط به آنها ندارد که این موضوع جذابیت عرضه این اموال در بورس را بیشتر کرده است.

وی افزود: همچنین کاهش هزینه مبادله‌های دیگر مزیت این معاملات است که لازمه رونق و پا گرفتن این بازار حضور مؤسسه‌های دولتی و بانک‌ها جهت عرضه اموال مازاد خود در بورس خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی، درصدد است، فروش پرحجم اموال غیرمنقول خود را بوسیله بورس کالا انجام دهد، توضیح داد: ایجاد بازاری متمرکز برای فروش اموال غیرمنقول نهادهای عمومی که پیش‌ از این به روش مزایده انجام می‌شد و در گذشته اطلاع‌رسانی و شفافیت معاملاتی چندانی را به همراه نداشت و دسترسی عموم برای اطلاع از فروش این اموال محدود به روزنامه‌ها بود.

وی افزود: بورس کالا شفافیت لازم در فروش اموال از قبیل زمان تحویل مکان تحویل نحوه تسویه قیمت پایه متراژ و ... را به همراه دارد و با توجه به دسترسی عموم به تابلوی معامله‌های بورس کلیه ذی‌نفعان این امکان را دارند که ناظر رقابت فروش اموال باشند.

به گفته گل‌گیر، براساس سیاست تسهیل معاملات املاک در بورس کالای ایران، یکی از بانک‌های خصوصی برای تکالیف قانونی برای واگذاری اموال مازاد خود از مسیر بازار سرمایه اقدام به پذیرش و فروش یک قطعه زمین و دو باب واحد تجاری در بورس کرد و امروز یک قطعه زمین در بندرعباس مورد معامله قرار گرفت.

این کارشناس بورس ضمن تأکید بر اینکه استمرار این معاملات در بورس می‌تواند آینده بهتری را برای بازار سرمایه ملک محور بسازد، گفت: با تداوم این روش می‌توان بازار شفافی برای املاک ایجاد کرد که دیگر تخلف‌هایی که تا امروز در این بازار شاهد بودیم و سوءاستفاده‌هایی که از معامله‌های غیرسیستمی انجام می‌شد؛ تکرار نشود.

گل‌گیر اظهار کرد: این نوع معامله‌ها بوسیله اطلاع‌رسانی دقیق در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و به‌این‌ترتیب، نسبت به مزایده‌های خارج از بورس که بسیاری ازآن جا می‌ماندند، نخواهد بود.

به گفته وی، اطلاع رسانی در گذشته بوسیله نشریه‌ها انجام می شد و همه افراد به آن دسترسی نداشتند و از چنین مزایده‌هایی باخبر نمی‌شدند، بنابراین مزایده‌ها با تعدادی افراد خاص برگزار می‌شد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برای عرضه املاک لازم است همه اطلاعات از قبیل مساحت، قیمت مکان و ... اعلام شود تا متقاضیان با برآورد همه جوانب نسبت به مشارکت در معامله اقدام کنند.

وی تأکید کرد: تابلوی معاملات بورس در دسترس عموم قرار دارد و همه می‌توانند قیمت‌ها را ببینند. به‌این‌ترتیب هیچ‌ مطلب مخفی وجود ندارد که امکان سوءاستفاده را فراهم سازد.

گل‌گیر با اشاره به اینکه اکنون، سایت بورس کالا در دسترس همگان است، افزود: این دسترسی امکان رصد عموم را فراهم می‌کند و وقتی جزئیات یک معامله قابل رصد و پیگیری می‌شود؛ امکان بروز تخلف در آن به حداقل ممکن خواهد رسید.

وی پیرامون امکان حضور افراد عادی هم در این معامله‌ها، گفت: امکان ورود به معامله‌ها برای همه وجود دارد و متقاضیان خریدوفروش می‌توانند اعلام قیمت‌های یکدیگر را در تابلوی معامله‌ها مشاهده کنند.

این کارشناس بورس اضافه کرد: کشف نرخ بر اساس عرضه و تقاضا انجام می‌شود و هیچ فردی نمی‌تواند قیمت را بر اساس سلیقه خود اعلام کند.به گزارش بانک اول

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها