پیش بینی بورس

پیش‌بینی آینده بورس

بازگشایی معاملات بورس پس از جنگ تحمیلی 12روزه شاخص بورس با نزول سنگینی مواجه شد و بسیاری از کارشناسان معتقدند که عمده‌ترین دلیل نزول بورس عدم‌مدیریت ریسک از سوی سازمان بورس بوده است.

پیش‌بینی آینده بورس

بازگشایی معاملات بورس پس از جنگ تحمیلی 12روزه شاخص بورس با نزول سنگینی مواجه شد و بسیاری از کارشناسان معتقدند که عمده‌ترین دلیل نزول بورس عدم‌مدیریت ریسک از سوی سازمان بورس بوده است.

آبه گزارش بانک اول نطور که آمار‌ها نشان می‌دهد شاخص کل بورس تهران از زمان بازگشایی دوباره تاکنون 300هزار واحد نزول کرده است و سهامداران با زیان‌های سنگینی مواجه شده‌اند. آرش فرهادی، پیام الیاس‌کردی، حسین زمانی و شهرام عجمی دلایل نزول بورس و راهکار‌های برون‌رفت از آن را بررسی  می کنند. این کارشناسان متفق‌القول بودند که بسته‌شدن بازار در دوره جنگ کار صحیحی بوده اما پس از آن در مدیریت بازار بسیار ضعیف و ناکارآمد عمل شده است.

 

آرش فرهادی: اجحاف در حق سهامداران

بورس پس از دوره جنگ تحمیلی 12روزه با نزول‌های سنگینی مواجه شد و سرمایه سهامداران در 2هفته گذشته بین 30 تا 50درصد کاهش پیدا کرد و این اجحاف بزرگی در حق بازار سهام است. در این زمینه بسته‌شدن بازار در دوره جنگ کار درستی بود اما مدیریت بازار از سوی سازمان بورس بعد از بازگشایی اصلا صحیح نبود.  به‌طور کلی یکی از کارهایی که در دوره‌های بحران و جنگ باید انجام شود مدیریت ریسک است.

 

پیام الیاس‌کردی: آمادگی بحران نداشتیم

من خیلی با بسته‌شدن بازار در دوره جنگ موافق نیستم چراکه با این کار آزادی مالی افراد را می‌گیریم در واقع با این کار حقوق مالکیت و آزادی مالی افراد از بین می‌رود. باید قبول کنیم که ما آمادگی شرایط بحرانی را نداشتیم و می‌توان گفت مادامی که مسائل را ریشه‌ای درست نکنیم نمی‌توان مشکلات بازار را حل کرد. بسیاری از تصمیم‌ها برای شرایط بحرانی باید از قبل گرفته می‌شد که این تصمیم‌ها گرفته نشده و در حال حاضر در حال نمایان شدن است.

 

شهرام عجمی: حمایت از بازار نداریم

یکی از بهترین تصمیم‌های سازمان بورس بستن بازار در دوره جنگ بود اما بعد از بازگشایی هیچ طرحی برای حمایت از بازار وجود نداشت. به‌طور مثال بعد از بازگشایی بازار سازمان بورس نماد صندو‌های با درآمد ثابت را باز و اعلام کرد این صندوق‌ها هیچ نوسانی نداشته‌اند. به‌طور کلی بازار بدون هیچ پلن حمایتی از سوی سازمان باز شد و شاید مسئولان سازمان بورس فکر می‌کردند که با مصاحبه می‌توان بازار را کنترل کرد.

 

حسین زمانی: مدیریت بازار ضعیف بود

بستن بازار در دوره جنگ کار خردمندانه‌ای بود اما مدیریت بازار در دوره بازگشایی دوباره بورس بسیار ضعیف بود. به‌طور کلی یک ناهماهنگی بین نهاد‌هایی که قرار بود نقدینگی به بورس تزریق کنند وجود داشت و همین موضوع باعث شد که از زمان بازگشایی دوباره بورس شاخص کل 300هزار واحد سقوط کند که می‌توان از آن به‌عنوان یک فاجعه در مدیریت اقتصادی کشور نام برد. ضمن اینکه بانک مرکزی در شرایط فعلی در نقطه مقابل بازار سرمایه ایستاده است.

 

روزنامه همشهری

 

ارسال نظر