عواقب چک برگشتی

4 محرومیت شخص دارای چک برگشتی

طبق قانون جدید چک، 24 ساعت بعد از برگشت چک، محدودیت هایی برای مشتریان بانکی ایجاد می شود.

4 محرومیت شخص دارای چک برگشتی

به گزارش بانک اول چک برگشتی یا به‌ عبارتی‌ دیگر چک بلامحل یا صدور چک بی‌ محل، به حالتی گفته‌ می‌ شود که چکی به شعبهٔ بانک برود و حساب شخصی که چک از او صادر شده، خالی باشد. قوانین صدور چک بلامحل را به عنوان یک جرم محسوب می‌ کند.

در قانون جدید، پس از گذشت ۲۴ ساعت از برگشت چک، محدودیت‌های زیر نسبت به صاحب حساب و امضاکننده چک برگشتی در شبکه بانکی اعمال می‌شود:

۱- عدم امکان افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید؛ حتی صدور المثنی/ تمدید تاریخ اعتبار کارت/ کارت اعتباری و تسهیلات خرد.

۲- مسدود شدن وجوه تمام حساب‌ها و کارت‌های بانکی و هر مبلغ متعلق به صادرکننده که تحت هر عنوان نزد بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری موجود است به میزان کسری مبلغ چک.

۳- عدم پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی یا صدور ضمانت‌نامه‌های ارزی یا ریالی.

۴- عدم گشایش اعتبار اسنادی ارزی یا ریالی.

چک برگشتی

قوانین جدید چک های برگشتی

امروزه قوانین جدیدی در چک های برگشتی مطرح شده است که به ارتقای رتبه اعتباری و اعتبارسنجی مشتریان هم کمک می کند. به عنوان مثال: در گذشته های نه چندان دور اگر چک فردی برگشت می خورد؛ وی به مدت 10 روز فرصت داشت تا چک را پاس کند و اسمش در لیست سیاه بانک مرکزی قرار نگیرد.

اما امروزه اگر چک شما برگشت بخورد؛ اسم فرد مورد نظر به صورت آنلاین در بلافاصله در سامانه مشتریان بدحساب بانک مرکزی قرار می گیرد و 24 ساعت پس از آن هم محرومیت های پنج گانه بر وی اعمال می گردد.

 

 

ارسال نظر