پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

دلار عقب رفت/بازگشت وحشت کرونا به بورس‌های جهان

24 خرداد 1401
دلار عقب رفت/بازگشت وحشت کرونا به بورس‌های جهان

 

به گزارش بانک اول به نقل از رویترز، در جریان آخرین روز از معاملات هفتگی، تقاضا برای خرید ارزهای امن به طرز کم سابقه‌ای افزایش یافت و اسکناس سبز از بالاترین سطح خود از اواسط سال ۲۰۱۷ عقب نشست. گزارشات جدی حاکی از آن هستند که کرونا اولین قربانیان خود را در ایتالیا و ایران گرفته و شمار بیشتری را نیز مبتلا کرده است.

  روند رشد ضعیف اقتصادی کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد؛ آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی با کاهش شدید رشد مواجه شده و در فرانسه نیز اعتراضات به لایحه جنجالی اصلاح بازنشستگی ادامه دارد.

 انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود، هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند. اقتصاد انگلیس به تدریج در حال وارد شدن به رکود است تا جایی که مرکز آمار انگلیس رشد اقتصادی این کشور در ماه دسامبر را تنها ۰.۱ درصد اندازه‌گیری کرده است.

جونیچی ایشی کاوا، استراتژیست ارشد بازار ارز در موسسه" آی جی سکیوریتیز" گفت: یورو اکنون در کانال مهمی قرار دارد و به نظر نمی‌رسد در کوتاه مدت شانسی برای تقویت محسوس در برابر دلار داشته باشد چرا که از نظر بنیادی شرایط منطقه یورو بد تر شده است.

با وجود باقی ماندن روند شیوع ویروس کرونا در مسیرکاهشی، تلفات ناشی از این ویروس کماکان ادامه دارد. تاکنون بیش از ۷۷ هزار و ۷۶۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین، ۲۳۶۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

خبرگزاری بلومبرگ از برنامه ریزی مقامات چینی برای تزریق نقدینگی بیشتر به بازارها در صورت لزوم خبر داده است. بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیش‌تر بازارها به تزریق بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار نقدینگی اقدام کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیشتر شکسته شدن محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش بازارهای مالی در چین شده بود.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۰.۵۲ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۲۶۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۲ دلار اعلام شد.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با جهش ۰.۴۸ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۵۸ دلار مبادله شد. یورو ۰.۶ درصد بالا رفت و با ورود به کانال ۱.۰۸  به ۱.۰۸۴۲دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۲۲۲ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۹۸۳ دلار سنگاپور مبادله شد.

تحلیل‌گران بانک "میتسوبیشی" ژاپن در یادداشتی نوشتند: با توجه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه، بانک مرکزی اروپا احتمالا ناچار به اتخاذ سیاست‌های انبساطی بیشتری خواهد بود و این مساله می تواند  یورو را بیش از پیش رو به پایین سوق دهد.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۳۷ درصد کاهش  به ۱۱۱.۵۶۲ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۵۰۹ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۲۶۸ یوان چین اعلام شد.

 هر چند سرعت شیوع کرونا در مناطق مختلف چین کاهشی شده است اما انتشار موارد جدید ابتلا به کرونا در کشورهای مختلف، باعث ایجاد موج جدیدی از نگرانی‌ها در بین معامله گران شده است. تاکنون بیش از ۷۷ هزار و ۷۶۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین، ۲۳۶۰ نفر جان خود را از دست داده اند. تاکنون در چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، هنگ‌کنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، آمریکا، ویتنام، فرانسه، ماکائو، کانادا، امارات متحده، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیک، کامبوج، مصر، فنلاند، اسرائیل، لبنان، نپال، سری لانکا و سوئد گزارش شده است. پس از چین بیشترین آمار قربانیان مربوط به ایران با چهار نفر، ژاپن سه نفر و کره جنوبی و هنگ کنگ هر دو با دو نفر بوده است.

بانک مرکزی چین با ورود همه جانبه خود به بازارهای مالی این کشور تا حدی موجب دلگرمی معامله‌گران شده است. علاوه بر تزریق حدود ۲۴۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانک‌های دولتی و مقام‌های مختلف محلی چین از ارائه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط خبر داده‌اند.

پتر توز، مدیر موسسه " چیس اینوستمنت کانسیل" گفت: یک بار دیگر جو وحشت حکمفرما شده و این باعث شده است تا بار دیگر ریزش‌ها آغاز شود. این روند ادامه یابد باید منتظر عملکرد بد در سه ماهه دوم هم باشیم.

در حوزه جنگ تجاری به نظر می رسد پس از توافق نسبی با چین به دنبال امضای فاز نخست توافق تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، اکنون توجه آمریکا معطوف به اتحادیه اروپا شده است. آمریکا تاکنون با ژاپن، کانادا، مکزیک، برزیل، آرژانتین و کره جنوبی بر سر پیمان تجاری جدید که هدف آن کاهش کسری حساب تجاری این کشور و افزایش واردات محصولات آمریکایی است به توافق رسیده و با چین نیز فاز نخست توافق را امضا کرده است که طبق آن چین متعهد به افزایش ۲۰۰ میلیارد دلاری واردات خود از آمریکا طی سه سال شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد تعرفه وارداتی این کشور از محصولات هوایی ساخت کشورهای عضو اتحادیه اروپا که مشخصا شرکت ایرباس را هدف قرار می‌دهد از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد افزایش داده است. این وزارتخانه همچنین از احتمال افزایش تعرفه بر روی واردات برخی محصولات اروپایی به میزان ۲۵ درصد در صورت نرسیدن به توافق بر سر مسائل تجاری خبر داده است.

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۷۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۹۹۲.۴۲ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۱.۰۵ درصد ریزش تا سطح ۳۳۳۷.۷۵ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با سقوط ۱.۷۹ درصدی در سطح ۹۵۷۶.۷۹  واحدی بسته شد.

تیم گیرسکی، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه " اینورنس کانسیل" گفت: ویروس کرونا در روزهای اخیر در صدر توجهات معامله گران قرار دارد چرا که مطمئنا رشد اقتصادی بخش بزرگی از جهان تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت. شاید با توجه به روند کاهش سرعت شیوع بیماری بتوانیم امیدوار باشیم که این اوضاع زودتر تمام شود.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مشابهی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۳۹ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۳۸۶.۷۴ واحدی پایین رفت. شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۰۹ درصد پایین رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۳۰۸.۸۱ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های  کامپوزیت" صعود ۰.۱۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۱۴۹.۴۹  واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۳ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۱۳۸.۹۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

 

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر کاهش رشد اقتصادی کشورهای عضو منطقه یورو و رونمایی از سیستم جدید مهاجرتی انگلیس قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۴۰۳.۹۲ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۵۴ درصدی در سطح ۶۰۲۹.۷۲ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۶۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۷۹.۳۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۵ درصد پایین رفت و به ۱۰ هزار و ۳۸.۶۰ واحد رسید.

اخبار مرتبط
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فارس، شتران و ومعادن با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل 23 میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، خودرو و تاپیکو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال 1402 متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین می‌گردد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها