پنجشنبه, 20 اردیبهشت 1403 2024,May

تازه واردهای بورس چه زمانی اجازه معامله دارند؟

24 خرداد 1401
 تازه واردهای بورس چه زمانی اجازه معامله دارند؟

به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، ابلاغیه‌ای توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در روز 10 اسفندماه منتشر شد که طبق آن صدور کد برای مشتریان جدید بعد از یک ماه و بعد از قبولی این افراد در آزمون انجام می‌شود. آنچه در ابلاغیه مذکور حائز اهمیت بوده، این است که مشتریان جدید یک ماه پس از صدور کد امکان معامله خواهند داشت. در این راستا، قبولی در آزمون کانون کارگزاران یا سازمان بورس شرط صدور کد معاملاتی است. همچنین شخص متعهد می‌شود سیگنال‌فروشی و ... نکند، زیرا کد مسدود می‌شود که مسئولان بورس، دلیل این تصمیم را نیاز به تخصص و دانش تازه‌واردها به بورس اعلام کرده و می‌گویند با توجه به اینکه این روزها سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه رونق دارد و ممکن است افرادی که وارد این بازار می‌شوند دانش کافی نداشته باشند و از آنجاکه این نوع سرمایه‌گذاری نیازمند تخصص و دانش است، چنین تصمیمی گرفته شده است.

البته این ابلاغیه استثناهایی هم داشت و شامل خرید و فروش سهام شرکت‌های عرضه اولیه، خرید و فروش تسه و اوراق با درآمد ثابت و همچنین خرید و فروش واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌شد.

تصمیم مذکور سازمان بورس از سوی کارشناسان هم مورد انتقاد و هم مورد استقبال قرار گرفت. مخالفان آن بر این باورند که اولا چنین تصمیمی نباید در قالب ابلاغیه اعلام شود. ثانیا افراد را از حق قانونی‌شان که همان خرید و فروش سهام است محروم می‌کند و دیگر اینکه برخی بندهای آن با قوانین بازار سرمایه در تعارض است. اما در روی دیگر سکه، موافقان هستند که اعتقاد دارند این ابلاغیه به جلوگیری از ورود کدهای جدید که از بازار سرمایه آگاهی ندارند و تشویق آن‌ها به سمت کارگزاری‌ها می‌انجامد.

جزییات آماده‌سازی آزمون ورود به بورس

در این میان حمیدرضا مهرآور- عضو هیات مدیره کانون کارگزاران- از ایجاد یک بانک اطلاعاتی سوال خبر داد و گفت: تاکنون بعضی از سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه فعالیت می کردند بدون اینکه از تخصص و دانش کامل در رابطه با بعضی از فعالیت های بازار برخوردار باشند. در این راستا سازمان بورس و اوراق بهادار از کانون درخواست کرد که در این زمینه ورود کند و کانون برای این موضوع برای اقشار خاصی بانک سوال طراحی میکند. البته کانون پیشنهاد دهنده است و در نهایت سازمان باید درمورد این موضوع تصمیم‌گیری کند. بنابراین نظر کانون این است که معاملات فوق حرفه‌ای را باید افرادی انجام دهند که تبحر زیادی در بازار سرمایه دارند. فردی که تخصص و دانش کافی ندارد نمی تواند وارد شود. برای مثال از فردی که دیپلم رشته‌ای غیر مرتبط دارد ممکن است آزمون گرفته شود اما از فردی که دکترای مالی داشته باشد چه ازمونی بگیریم؟ البته این موضوع در حد پیشنهاد است و باید در سازمان مطرح شود. سوالات آزمون موضوعات مالی است و حتما برای آن  منبع و نمونه سوال و کتاب معرفی می شود. فردی که وارد بازار سرمایه می‌شود باید قوانین ابتدایی بازار سرمایه را بداند و افرادی که از تبحر لازم برخوردار نیستند باید به طور غیر مستقیم در بازار جذب شوند و سراغ صندوق های سرمایه گذاری مشترک بروند.

البته مهرآور تاکید کرد که امسال بعید است طراحی آزمون و جزییات آن آماده شود.

خرید و فروش سهام مشروط به قبولی در آزمون

این مباحث درحالی مطرح می‌شود که علی صحرایی-مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران- درمورد اینکه افرادی که به تازگی اقدام به دریافت کد بورسی می‌کنند، چه زمانی اجازه معامله دارند، توضیح داد: درحال حال حاضر هم به افراد جدیدالورود کد داده می‌شود اما این افراد فقط می‌توانند در  حوزه‌های عرضه اولیه، صندوق‌ها و اوراق معامله کنند و فقط زمانی می‌توانند سهام خرید و فروش کنند که در آزمون پذیرفته شوند.

وی به این سوال که آیا از همه متقاضیان آزمون گرفته می‌شود، پاسخ داد: احتمالا افرادی که دیپلم دارند حتما باید در آزمون شرکت کنند. البته جزئیات این موضوع هنوز مشخص نیست و شرایط بعدا اعلام می‌شود.

اخبار مرتبط
اگر به دنبال کسب سودآوری بیشتری بوده و روی ماهیانه و قطعی بودن رقم آن در یک ماه، پافشاری ندارید، سودآوری در بازار بورس زمینه بیشتری دارد.
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 19 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 600 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 58 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
ماهیت سرمایه گذاری در بازارهای بورس، با ریسک هایی همراه است و در صورتی می توانید در این بازار سود بگیرید که فعالیت در آن، با شناخت و آگاهی کافی همراه باشد. اگر به دنبال کسب سودآوری بیشتری بوده و روی ماهیانه و قطعی بودن رقم آن در یک ماه، پافشاری ندارید، سودآوری در بازار بورس زمینه بیشتری دارد.
معامله گران در بورس تهران حدود ۶ میلیارد سهم و اوراق مالی را با انجام ۲۹۶ هزار معامله دادوستد کردند که ارزش آن به حدود ۳۵ هزار میلیارد ریال رسید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها