دوشنبه, 24 اردیبهشت 1403 2024,May

پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی ازدواج آغاز شد

24 خرداد 1401
پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی ازدواج آغاز شد

به گزارش بانک اول، بانک عامل بخش مسکن اعلام کرد: بر اساس بند الف تبصره 16 قانون بودجه سال 1399 کل کشور مقرر شده است: به منظور حمایت از ازدواج جوانان، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به زوج‌هایی که تاریخ عقد آنان بعد از اول فروردین ماه 96 می‌باشد و تا کنون تسهیلات ازدواج دریافت نکرده اند، پرداخت شود.

تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها در سال 1399 پانصد میلیون (500.000.000) ریال با دوره بازپرداخت هفت ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است.

همچنین نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج همچنان 4 درصد تعیین شده است.

بر همین اساس، بخشنامه جدید مبنای عملکرد شعب بانک مسکن در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج در سال جاری قرار خواهد گرفت.

مطابق با بخشنامه ابلاغی افراد مندرج در مفاد ماده 50 قانون خدمات رسانی به ایثارگران، می‌توانند به میزان 2 برابر افراد عادی یعنی مبلغ یک میلیارد ریال مطابق با شرایط و ضوابط تعیین شده از این تسهیلات استفاده کنند.

این بخشنامه می‌افزاید: در اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، احراز توانایی مالی متقاضیان در بازپرداخت اقساط بر اساس ضوابط جاری بانک الزامی است.

مطابق با شرایط پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، افزایش سقف تسهیلات موصوف قابل تسری به تسهیلات گیرندگان قبلی (پس از ثبت قطعی قرارداد) نخواهد بود.

رعایت سایر شرایط و ضوابط مندرج در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج جهت دریافت تسهیلات مذکور الزامی می‌باشد.

پیشنهاد تجمیع وام ازدواج و مسکن یکم عملی می‌شود؟

به گزارش خبرنگار مهر، شهریور سال گذشته، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی پیشنهاد داده بود تا تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز مسکن یکم تجمیع شود تا قدرت خرید زوجین جوان افزایش یابد.

این پیشنهاد در زمانی ارائه شد که وام ازدواج برای زوجین، 60 میلیون تومان بود که همان زمان با مخالفت معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به بهانه تورم زا بودن افزایش رقم وام مسکن روبه رو شد.

این در حالی است که به دلیل کاهش شدید معاملات در بازار مسکن و همچنین کوچ نقدینگی به بازارهای موازی، کارشناسان معتقدند حجم معاملات سوداگرانه به حداقل خود در سال‌های اخیر رسیده و در حال حاضر خریداران مصرفی هستند که قیمت گذاری در بازار مسکن را در اختیار دارند.

مجموع وام مسکن یکم زوجین + وام ازدواج زوجین + وام جعاله + سپرده صندوق یکم: 380 میلیون تومان

در حال حاضر رقم تسهیلات مسکن زوجین از محل صندوق پس انداز مسکن یکم در تهران 160 میلیون تومان است؛ با توجه به اینکه امکان دریافت وام جعاله 40 میلیون تومانی هم برای متقاضیان تسهیلات مسکن یکم وجود دارد، رقم این تسهیلات به 200 میلیون تومان می‌رسد.

از سوی دیگر 80 میلیون تومان سپرده اولیه متقاضیان دریافت این تسهیلات نیز همزمان با اصل وام، قابل برداشت می‌شود که در صورت تجمیع وام مسکن یکم با وام 100 میلیون تومانی ازدواج، زوجین تهرانی می‌توانند 380 میلیون تومان نقدینگی از بانک مسکن دریافت کنند.

با توجه به اینکه بر اساس اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، متوسط قیمت مسکن در اسفند ماه سال گذشته در تهران در 12 منطقه که عمدتاً مناطق میانی و جنوبی پایتخت هستند، متری 7 تا 11 میلیون تومان (بسته به هر منطقه) در نوسان است، زوجین می‌توانند در این مناطق منازل مسکونی 40 تا 60 متری خریداری کنند./مهر

اخبار مرتبط
هر یک از مبالغ تسهیلات پشتوانه با توجه به اعتبارسنجی انجام شده از متقاضی اتفاق می‌افتد. در صورتی که مشتری اعتبار کافی را داشته باشد، این تسهیلات با سود 23 درصدی به وی تعلق می‌گیرد. در واقع دریافت این وام به هیچ نوع چک، سفته، ضامن و وثیقه نیازی ندارد. سقف این وام حداکثر به 30 میلیون تومان می‌رسد و ضمنا تسهیلات مذکور در قالب طرح اعتبار خرید اعطا می‌شود. افراد بعد از دریافت و به کارگیری این وام، نهایتا تا شش ماه امکان بازپرداخت آن را دارند.
نرخ سود این وام برای مستأجران عادی بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار محاسبه می‌شود و برای خانوارهای مشمول تسهیلات قانون جوانی جمعیت به‌صورت قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد پرداخت خواهد شد. نکته قابل‌توجه اینکه بعد از افزایش نرخ سود بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد در شورای پول و اعتبار، مقرر شد نرخ سود تسهیلات حوزه مسکن همان ۱۸ درصد باقی بماند اما در مورد وام ودیعه همچنان فصل الخطابی برای نرخ سود ابلاغ نشده و همین مسئله، بازی نرخ سود را نیز به موانع پرداخت وام ودیعه اضافه کرده است.
وام طرح نیکان موسسه مالی و اعتباری ملل، یک وام قرض الحسنه با کارمزد بسیار پایین است. مبلغ وام برای افراد حقیقی و حقوقی باهم متفاوت است.
دستورالعمل‌های پرداخت وام بانکی ۲۳درصدی و مضاربه‌ای به‌گونه‌ای است که عامه مردم در زمان نیاز، شانس کمی برای دریافت وام بانکی دارند و همین مسئله، احتمال سوق پیدا کردن آنها به بازار ربا را افزایش می‌دهد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها