به گزارش بانک اول در جلسه امروز که به ریاست رییس جمهور برگزار شد، حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از وضعیت صنعت خودروسازی و نقش مهم آن در ایجاد اشتغال، گزارشی ارائه کرد که براساس آن روند تولید خودرو در نیمه دوم سال گذشته و دو ماهه اول امسال افزایشی بوده است.
وی در زمینه تاثیر وزارت صنعت در مدیریت قیمت ها در بازار خودرو و مقابله با رانت جویی گزارشی ارائه کرد و رئیس جمهور نیز در این خصوص علاوه بر لزوم تقویت و رشد تولید خودرو در داخل، بر ارتقاء فناوری و کیفیت تولید داخل و همچنین شفاف سازی و واقعی کردن نرخ خودرو تاکید کرد.
لزوم هماهنگ کردن سیاست تولید و فروش خودرو با ملاحظات زیست محیطی از طریق جایگزین کردن خودروهای جدید به جای خودروهای فرسوده از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بود.
طرح فروش فوری خودرو تکرار می شود
حسین مدرس خیابانی در دیدار با علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودروسازی کشور تصریح کرد: پس از اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا در اردیبهشت 97 شرکت های خودروسازی کره و فرانسه چمدان خود را بسته و ایران را ترک کردند. در این شرایط حتی خوشبینانه ترین افراد نیز تداوم فعالیت خودروسازان را بعید می دانستند.
وی افزود خودروسازان توانستند در سالهای 97 و 98 با تکیه بر توان داخل به تولید ادامه دهند و حتی امسال تولید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو در دستورکار این شرکتها قرار گرفته است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بخشی از تقاضای موجود در بازار خودرو کاذب بوده و ناشی از سوداگری است، اضافه کرد: زمانی که افراد می توانند با خرید خودرو حدود 40 میلیون تومان سود به دست آورند مسلما سوداگران تمام تلاش خود را برای استفاده از این فضا به کار می برند.
خیابانی با بیان اینکه تاکنون در طرح فروش فوری تاکنون حدود 25 هزار دستگاه عرضه می شود در حالی که حدود 3 میلیون نفر متقاضی ثبت نام کرده اند، اضافه کرد: در این شرایط چاره ای جز قرعه کشی برای وزارت صنعت باقی نمی ماند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مقرر شده است هر 3 ماه یکبار طرح فروش فوری خودرو اجرایی شود، تصریح کرد: مادامی که قیمت خودرو واقعی نشود این بازار همچنان محلی برای سرمایه گذاری خواهد بود.
وی با بیان اینکه نهاده های تولید خودرو مانند فولاد حدود 168 درصد افزایش قیمت داشته اند، ادامه داد: در سال گذشته با بومی سازی تولیدات، حدود 300 میلیون دلار از ارزبری تولید خودرو کاسته شد و براساس برنامه ریزی ها مقرر است، این رقم در سال جاری به 500 میلیون دلار برسد.
خیابانی درباره تولید خودروی ملی، گفت: باید کمیتهی مشترکی با حضور دانشگاه علم و صنعت، ایران خودرو، سایپا و معاونت آموزشی وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده و پلتفرم مشترک تولید خودرو ملی طراحی شود.
وی با تاکید بر ضرورت تولید موتورسیکلت و خودروی برقی یادآور شد: برای تولید خودروی ملی باید علیرغم طراحی پلتفرم مشترک منابع مالی مورد نیاز نیز فراهم شود.
جریمه واریز نکردن مبلغ بعد از قرعه کشی مشخص شد/5 میلیون نفر در صف قرعهکشی خودرو/ نیمی از متقاضیان خریدار پارس TU5
یک منبع آگاه، از ثبت نام بیش از ۵ میلیون نفر در فروش فوقالعاده دو خودروساز بزرگ کشور خبر داد و اظهار کرد: متقاضیان بعد از انجام فرآیند قرعه کشی ۴۸ ساعت زمان خواهند داشت. بعد از قرعه کشی تاریخ تحویل خودرو هم به آنها اعلام شده و در صورتی که تمایل به دریافت خودرو نداشته باشند میتوانند از ثبت نام خودداری کنند.
وی با تاکید بر این که اگر فردی در قرعه کشی برنده شده و وجه مورد نیاز را تامین نکند تا دو سال از شرکت در فرآیند ثبت نام محروم میشود، گفت: خودروسازها با همین شرایط هم فروش فوقالعاده و سیستم قیمت گذاری را به ضرر خود میدانند بنا بر این تغییر فرآیند پرداخت به نحوی که پول در دست خودروسازها نماند چندان امکانپذیر نیست.
این منبع آگاه ادامه داد: پلاکهای زرد یعنی خودروهای کامیون، تاکسی و خودروهای عمومی جزو پلاکهای جاری محسوب نشده و دارندگان این خودروها میتوانند وارد فرآیند ثبتنام شوند. بنا بر اعلام وزارت صمت تا چند روز آینده پیش فروش دوم هم برای ۷۵ هزار خودرو آغاز خواهد شد که تحویل آن به نیمه دوم سال ۹۹ موکول میشود. از خرداد امسال تا ایام دهه فجر فروش فوقالعاده ۲۵ هزارتایی یا پیش فروش ۷۵ هزارتایی خواهیم داشت که یک ماه در میان برگزار میشود. در مجموع ۴ فروش ویژه و ۴ پیش فروش پیش رو خواهیم داشت.
او بیان کرد: تا به امروز بیش از ۵ میلیون نفر برای شرکت در قرعه کشی ثبت نام کرده اند که حدود نیمی از آنها یعنی ۲.۵ میلیون نفر متقاضی خرید پارس tu۵ بودهاند. به عبارتی در شرایط فعلی به ازای هر ۲۰۰ نفر یک خودرو در فرآیند قرعه کشی وجود دارد.
او درباره آینده بازار کشور تشریح کرد: با توجه به ۴۰۰ هزار خودروی اعلام شده برای پیش فروش و فروش فوقالعاده و ۷۵۰ هزار تعهدی که دو خودروساز بزرگ کشور دارند حتی اگر مجموع تولیدات دو خودروساز دیگر کشور به ۱۰۰ هزار واحد برسد شاهد تحقق وعده تولید یک میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه دور از انتظار نیست. از طرفی با حذف دو خودرو ارزان قیمت پراید و ۴۰۵ متوسط قیمت خودرو افزایش پیدا کرده و میزان تقاضا تا حدودی کاهش پیدا میکند که در صورت تحقق، تا حدود یک سال دیگه به آرام شدن بازار منجر میشود.
این منبع آگاه با اشاره به احتمال افزایش تنوع در مراحل بعدی فروش گفت: مردم همین حالا میتوانند با مراجعه نمایشگاههای مورد تایید این صنف، خودروها را مطابق با دستور سازمان حمایت از مصرف کنندگان و با قیمت ۱۰ درصد بیشتر از قیمت کارخانه خریداری کنند، اما این موضوع نیاز به همکاری مردم و اعلام شکایت به دستگاههای نظارتی دارد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید