جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

سه بهانه برای بازگشت بورس

24 خرداد 1401
سه بهانه برای بازگشت بورس

به گزارش بانک اول سریع‌ترین ریزش بازار سهام رقم خورد, این سریع‌ترین و سنگین‌ترین افت نماگر سهام در چنین مقیاس زمانی است. بسیاری ناهماهنگی دستگاه‌های دولت، اعمال محدودیت‌های جدید برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و امکان عرضه یک سوم دیگر از سهام عدالت را در این ریزش تاریخی دخیل دانستند.

نگرانی از اصلاح عمیق قیمت‌ها در هفته اخیر بر خیل فروشندگان سهام افزود و به این ترتیب، سریع‌ترین و سنگین‌ترین افت نماگر کل بورس تهران در آخرین هفته کاری مرداد به ثبت رسید. البته اصلاح قیمت‌ها در این موج نزولی توازن نداشت و بار اصلی عرضه‌ها بر دوش بزرگان بود. در هفته‌ای که شاخص کل با سقوط 11 درصدی مواجه می‌شد، شاخص هم‌وزن به اصلاح 6 درصدی بسنده کرد تا نشان دهد که کوچک‌ترهای بورسی کمتر تحت فشار بوده‌اند.

به طور کلی، در هفته اخیر شاخص 33 صنعت از صنایع ۳۸ گانه بورسی با افت شاخص مواجه شدند. در این میان، ۴ صنعت از فشار شدید عرضه و افت شاخص مصون ماندند. عناوین سنگین‌ترین افت شاخص به ترتیب به دو گروه  هلدینگ‌ها با حضور اثرگذار شستا و سپس صنعت پالایشی‌ها تعلق گرفت که هر کدام به ترتیب افت 19 و 18 درصدی را ثبت کردند. گروه محصولات کاغذی، کاشی‌سازها، سیمانی‌ها و گروه تک‌سهمی منسوجات با رشد شاخص به معاملات خود در این هفته پایان دادند.

سردرگمی ناظر و سه تصمیم جدید

سه اقدام مهم سازمان بورس در پایان این هفته که در واقع، نوعی عقب‌نشینی ناظر بازار از تصمیمات اخیر خود بود، فعالان سهام را به افزایش مجدد تقاضا و کاهش عرضه در روزهای آتی و تعدیل روند منفی بازار امیدوارتر ساخت.

 

ازگشت به روال عادی معاملات: بر اساس آخرین تصمیمات سازمان بورس، از روز شنبه اول شهریورماه، کلیه معاملات در بازار سهام در یک جلسه معاملاتی انجام خواهد شد. بر این اساس، بازه زمانی ۸:۳۰ تا ۹ زمان پیش‌گشایش و بازه زمانی ۹ تا ۱۲:۳۰ زمان معاملات سهام شرکت‌ها خواهد بود. دو نوبتی شدن معاملات منجر به کاهش نقدشوندگی سهام و جهت‌دهی‌های هیجانی معاملات نوبت اول بر نوبت دوم معاملات شده بود.

فرصت رشد خریدهای اعتباری: از دیگر اتفاقات مهم هفته پایانی مرداد افزایش ضریب تعدیل سهام از 10 به 20 درصد بود. تا قبل از این مصوبه، در خصوص افزایش ضریب تعدیل سهام، مشتریان کارگزاری‌ها تنها قادر به دریافت اعتبار نقدی تا سقف ۱۰ درصد پرتفوی سهام خود در کارگزاری مورد نظر بودند.

با این اقدام سازمان بورس که از دوم شهریور اجرایی می‌شود آن دسته از معامله‌گرانی که دست به خریدهای اعتباری می‌زنند، امکان بیشتری برای خرید اعتباری سهام پیدا می‌کنند.

کاهش فشار فروش از محل صندوق‌ها: تصمیم سازمان بورس مبنی بر افزایش سقف سرمایه‌گذاری در سهام صندوق‌های با درآمد ثابت به ۱۵ درصد از دیگر اتفاقات مهم هفته اخیر بود. بسیاری امیدوارند با این تصمیم فشار فروش از ناحیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری کاهش یابد.

سقف حد نصاب سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، در شهریور ماه سال ۹۵ معادل ۱۵ درصد بود. در آبان ماه ۹۷ این حد نصاب به ۲۵ درصد رسید.

در ابتدای سال ۹۹ و در فروردین ماه سال جاری، این حد نصاب ۱۰  درصد تعیین شد و در هشتم مرداد ماه سال جاری نیز طبق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار حد نصاب سرمایه‌گذاری در سهام این صندوق‌ها به ۵ درصد کاهش یافت. تصمیمی که بسیاری از فعالان بازار آن را عامل فشار عرضه از سوی سهامداران حقوقی در دو هفته اخیر می‌دانستند.

اقتصاد نیور

اخبار مرتبط
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فارس، شتران و ومعادن با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل 23 میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، خودرو و تاپیکو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال 1402 متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین می‌گردد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها