پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

کدام قراردادهای اجاره مسکن مشمول وام ودیعه می شود؟

24 خرداد 1401
کدام قراردادهای اجاره مسکن مشمول وام ودیعه می شود؟

 به گزارش بانک اول سه ماه نخست امسال و با توجه به اینکه بازار اجاره بها، تحت تأثیر قیمت مسکن است، در پی افزایش نرخ خرید و فروش مسکن، بازار اجاره مسکن نیز با افزایش مهارنشدنی روبه رو و سبب شد تا مشکلات گسترده‌ای برای مستأجران ایجاد کند.

این در حالی بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا، بسیاری از خانواده‌ها امکان جابه جایی و یا انتقال به مناطق ارزان‌تر یا حاشیه‌ای کلانشهرها را نداشتند؛ از همین رو بود که ستاد ملی مبارزه با کرونا برای کمک به مستأجران دو راه را پیش پای آنها نهاد؛ یکی اعطای تسهیلات ودیعه مسکن و دیگری تعیین سقف اجاره بها.

 

سرنوشت سیاست تعیین سقف برای اجاره بها

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد تمهیداتی که دولت در زمینه تعیین سقف اجاره بها اندیشید، چندان با موفقیت روبه رو نشد.

با توجه به اینکه در تهران، حداکثر سقف اجاره بها برای خانوارهایی که قرار به تمدید قرارداد اجاره آنها بود، ۲۵ درصد اعلام شد، بسیاری از خانواده‌ها می‌گویند در عمل امکان اجرای این مصوبه وجود نداشت و شوراهای حل اختلاف نیز در خصوص موجران و مستأجرانی که مراجعه می‌کردند، با سردرگمی مواجه بوده و بعضاً اقدام به صدور احکامی با برداشت‌های سلیقه‌ای از مصوبه ستاد کرونا کردند؛ چرا که در مصوبه ستاد ملی کرونا، اگرچه سقف رقم اجاره بها در قراردادهای تمدیدی اجاره مسکن تعیین شده بود، اما تبصره‌ای در خصوص بدقول یا غیر متعهد بودن مستأجران هم آمده است که سبب می‌شود برخی موجران از این تبصره سوءاستفاده کنند.

از سوی دیگر، گزارش بانک مرکزی از وضعیت بازار مسکن در مرداد ماه هم نشان می‌دهد که اجاره بها در شهر تهران به طور متوسط ۲۷ درصد رشد داشته است؛ اتفاقی که اگرچه با رقم ۲۵ درصد مورد نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا، فاصله زیادی ندارد، اما به هر حال از آن به عنوان نوعی شکست در سیاست کنترل بازار اجاره مسکن از سوی دولت یاد می‌شود.

 

مصوبه اعطای وام ودیعه مسکن

دومین سیاستی که دولت و وزارت راه و شهرسازی با کمک مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا از آن بهره مند شد، طرح اعطای تسهیلات ودیعه مسکن بود که برای اجرا با مشکلات گسترده‌ای روبه رو شد.

بر اساس اعلام رئیس جمهور، قرار بود از ۴ مرداد ماه با همکاری وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی پرداخت این تسهیلات که در اواخر خرداد ماه تصویب شده و فرصت تیرماه امسال برای پرداخت این تسهیلات از دست رفت، به طور جدی آغاز شود.

 

ارقام جدید وام ودیعه مسکن و روش‌های بازپرداخت آن

بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، وام ودیعه مسکن در ۳ رقم ۵۰ برای تهران ۳۰ برای ۷ کلانشهر و ۱۵ میلیون تومان برای سایر شهرها اعطا می‌شود.

همچنین در تفاهمی که وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی داشتند، این وام در ۳ قالب به متقاضیان اعطا می‌شود:

۱. متقاضی می‌تواند اصل وام را در پایان سال به بانک بازگرداند و در طول یک سال، در هر ماه ۵۴۲ هزار تومان برای وام ۵۰ میلیونی، ۳۲۵ هزار تومان برای وام ۳۰ میلیونی و ۱۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای وام ۱۵ میلیون تومانی به عنوان نرخ سود آن به بانک بپردازد.

۲. دریافت کننده تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی می‌تواند اصل و سود وام را به بانک با نرخ سود ۱۲ درصد در اقساط ۳۶ ماهه به بانک برگرداند.

۳. دارنده تسهیلات وام ۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن می‌تواند در قالب اقساط ۵ ساله (۶۰ ماهه) با نرخ سود ۱۲ درصد اصل و سود وام را به بانک بازپس دهد و این ۵۰ میلیوین تومان در پایان ۵ سال برای مستأجر باقی می‌ماند.

 

چرا زمان پرداخت وام ودیعه مسکن طولانی شد؟

با این حال مرداد ماه نیز با دست اندازهایی که شبکه بانکی پیش پای وزارت راه و شهرسازی و متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن قرار داد، این فرصت از دست رفت و پرداخت آن عملاً از شهریور ماه آغاز شد.

 

بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی، تا پایان ساعت اداری روز دوشنبه ۱۷ شهریور، تنها ۴ هزار نفر توانسته‌اند این تسهیلات را دریافت کنند؛ از سوی دیگر بانک مرکزی اواخر روز دوشنبه از تسریع در اعطای این تسهیلات خبر داد.

به نظر می‌رسد مهمترین گشایش قرار گرفته در مقابل مستأجران متقاضی دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، تغییر زمان امضای قراردادهای اجاره مسکنِ مشمول این تسهیلات است.

 

گشایش وزارت راه در خصوص وام ودیعه

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پیش از این از تفاهم وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی برای اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به دارندگان قراردادهای اجاره مسکن از ۴ مرداد امسال به بعد خبر داده بود.

اما پروانه اصلانی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی دوشنبه شب اعلام کرد: کلیه قراردادهای اجاره مسکن صادره از ۱ فروردین ۹۹ به بعد مشمول دریافت وام ودیعه مسکن می‌شوند؛ اتفاقی که می‌تواند گشایش بزرگی برای متقاضیان دریافت این تسهیلات باشد.

 

تعداد ضامن‌ها و چک و سفته‌های وام ودیعه مسکن

اصلانی همچنین در خصوص وثایق و ضمانت‌های بانکی وام ودیعه مسکن اعلام کرد: برای وام‌های ۱۵ و ۳۰ میلیون تومانی بدون ضامن و صرفاً با چک و سفته و برای وام ۵۰ میلیون تومانی یک نفر ضامن دارای چک نیاز است؛ ولی نیازی به استعلام چک برگشتی برای ضامن نیست و اگر بانکی این کار را انجام دهد، تخلف کرده است. همچنین آن دسته از مشمولانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی هستند، نیازی به ارائه ضامن ندارند./مهر

اخبار مرتبط
مبلغ این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومان است و متقاضیان آن باید حتما ضامن رسمی به بانک ارائه بدهند.
وام مسکن ایثارگران مختص جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا و مفقودالاثران است که بدون نیاز به چک و ضامن و با ارائه سند می توانند تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت 20 ساله دریافت کنند.
مسئول اداره رفاه دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان سنوات قبل که در نیم‌سال‌های گذشته از وام‌های دانشجویی بهره‌مند شده‌اند، نیازی به ثبت و ارائه مجدد سند تعهدنامه دانشجویی ندارند.
با تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
مهدی کا
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

فقط برای مشاورین املاک دکان باز شده.قرارداد من کد رهگیری نداره هرجا میرم میگن۷۰۰هزار تومان.ایا کد رهگیری که هرچندتا بخای با پول میشه گرفت مدرک معتبر به حساب میاد؟ چرا برای مردم بدبخت خرج تراشی میکنید.واقعا براتون متاسفم

Parsa
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

بانک پاسارگادهمدان رفتم برا وام ودیعه میگه برا پونزده تومن دوتاضامن فیش حقوق دار رسمی باید بیاری گفتم مسئولین همیشه درصحنه گفتن نیازی ب ضامن نیست گفتن اونودیگه بانک صلاح میدونه ب کسی ربطی نداره

علی ...
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

فقط تو روی مردم یک چیز میگن در واقعیت یک چیز دیگه منم با هزار بدبختی و کلی دوندگی قرارداد و درست کردم الان اومدم بانک سپه میگه سه تا ضامن رسمی سه تا چک برای ۵۰ تومن خب این که شد همون وام های عادی با چهار پنج درصد سود کمتر و این همه دوندگی واقعا برای خودم متاسفم تو همچین مملکتی بهترین سالهای عمرم تباه شد

محمدحسین بیرمی عوض پور
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

با سلام همش دروغه ما هم تحت پوشش بهزیستی هستیم برای ۱۵تومن هم سفته خواستن همنامه بهزیستی هم ضامن یعنی دقیقا همه چیز و خلاف گفته هاشون آبادان هستم خوزستان بعد هم شکایت کردم بانک مرکزی گفتن کار بانک درسته

احد توحیدی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

مستاجری که باید بلند شه از خونه یعنی زمان کاغذ بازی بانک رو نداره یعنی خیلی چیزای دیگه که متاسفانه اعیان نشین های مسئول هیچی ازش نمیفهمن واقعا متاسفم که همچین کسایی برای مردم تصمیم میگیرن

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها