به گزارش بانک اول محسن قاسمی، دکترای مدیریت و تحلیلگر بازار سرمایه در بخش نخست به تشریح اوضاع کنونی بازار سهام پرداخت و گفت: اگر تصمیمهای درستی مانند افزایش سهام شناور شرکتهای دولتی زودتر اجرایی میشد، بازار به وضعیت کنونی دچار نمیشد.وی در این بخش سه شرط را مطرح میکند که در صورت رعایت از سوی فعالان بازار سرمایه باعث میشود این افراد هیچگاه با ضرر مواجه نشوند.قاسمی اظهار کرد: همواره کسانی که بهطور بلندمدت در بورس بودهاند، حتماً سود کردهاند. بازدهی بورس از تورم و از سایر بازارها بیشتر بوده است.به طور قطع سهامداران در نگاه کوتاهمدت آسیب میزند، زیرا بازار سرمایه اساساً بازاری بلندمدت است. اگر فردی امروز سهم شرکتی را خریداری میکند، به سودآوری شرکت در ماهها و سالهای آتی فکر کرده است. در حالت نرمال به امید سود نقدی که قرار است در مجمع تقسیم شود، سهام یک شرکت خریداری میشود.متأسفانه در چند ماه گذشته بازه سرمایهگذاری خود را در حد یک هفته پایین آورده بودند.
این در حالی است که حتی بازه چند ماهه نیز اشتباه است و در بورس حداقل باید بازه زمانی یک ساله در نظر گرفته شود. معتقدم که بورس در بلندمدت ضرری به همراه ندارد.از زمانی که بورس در کشور ما راهاندازی شده، شاهد رخدادهای مهمی مانند وقوع جنگ، تحریم و... بودهایم. هر کدام از اینها میتواند اثر منفی روی بورس بگذارد و حتی آن را تعطیل کند، اما همواره کسانی که بهطور بلندمدت در بورس بودهاند، سود کردهاند. بازدهی بورس از تورم و از سایر بازارها بیشتر بوده است.وی تاکید کرد: اگر سه شرط رعایت شود، هیچ کسی در بورس ضرر نمیکند. یکی اینکه بازه زمانی سرمایهگذاری، کوتاه مدت نباشد و حداقل یک ساله باشد. حتی سهامی که اکنون برخی میخواهند از شر آن راحت شوند، تا سال آینده یک بازدهی بیش از دیگر بازارها خواهند داشت.شرط دوم اینکه پولهای خطرناک وارد بورس نشود.
در واقع باید با پساندازش وارد بورس شود، نه با پولی که از راه فروش خانه و خودوری خود به دست آورده است. هنگامی که فرد پول حاصل از پساندازش را وارد بورس کند، حتی اگر ۳۰ درصد ارزش آن از دست برود، روح و روان فرد به هم نمیریزد.شرط سوم این است که بهصورت غیرمستقیم وارد بازار شوند. برای ورود مستقیم به بورس فرد باید دانش کافی و زمان لازم برای تحلیل کردن را داشته باشد. تحلیل کردن کار دشواری است و فعال بازار سرمایه باید تحلیل بنیادی و تکنیکال بداند، بهعلاوه اینکه اکنون تحلیل روانی بازار نیز اضافه شده است. اگر این سه شرط رعایت شود، هیچ کسی از بورس ضرر نمیکند.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: نکته دیگراما در این میان، تسهیل مجوزها و قوانین و مقرراتی است که بازار سرمایه دارد. هنگامی که افراد را به سرمایهگذاری غیرمستقیم توصیه میکنیم، میدانیم که بستر این کار در دورههای رونق فراهم نیست. هنگامی که بازار صعودی است، صندوقهای سرمایهگذاری نمیتوانند پاسخگوی درخواستها باشند. اکنون تعداد قابل توجهی درخواست برای سبدگردانی در صف انتظارند. اگر سازمان بورس در این دو زمینه بیشتر فعالیت کند، میتوان موفقیت بلندمدت بازار سرمایه را بهنوعی تضمین کرد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید