پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

واکنش منفی بازار سرمایه به ادامه روند صعودی قیمت دلار/چه سرنوشتی در انتظار بورس است؟

24 خرداد 1401
واکنش منفی بازار سرمایه به ادامه روند صعودی قیمت دلار/چه سرنوشتی در انتظار بورس است؟

 

به گزارش بانک اول،«سعید عظیمی» امروز (دوشنبه) به بازگشت دوباره روند اصلاحی شاخص بورس در معاملات روز گذشته بازار سهام اشاره کرد و افزود: برخی از فعالان بازار معتقدند که بورس در نخستین روز از هفته جاری روند مثبتی را در پیش گرفت، در حالی که بررسی معاملات بازار در روز شنبه نشان می دهد که با وجود سبزپوش بودن شاخص بورس، بازار با تقاضای چندانی همراه نبود.

وی ادامه داد: در سه ماه گذشته که بازار در مسیر نزولی قرار گرفت روزهای بسیار مثبت تر و پرتقاضاتری را پشت سر گذاشت؛ بنابراین روز شنبه بازار مثبتی را شاهد نبودیم و معاملات آن متزلزل بود.

عظیمی مشکل کنونی در بازار را ناشی از نبود تقاضا دانست و افزود: با توجه به اینکه معاملات بازار در وضعیت فعلی با عرضه زیادی همراه نیست؛ بنابراین روند منفی بازار را نمی توان ناشی از عرضه های شدید در بازار دانست، متاسفانه اکنون تقاضایی هم در این بازار وجود ندارد که بتواند زمینه ایجاد تعادل در بازار را فراهم کند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: دلیل اصلی روند اصلاحی شاخص بورس در بازار روز گذشته و دیگر روزهایی که شاهد افت بازار بودیم، عدم اطمینان در خصوص شرایط فعلی بازار است که با تاثیر کوتاه مدت در بازار همراه خواهند بود.

وی با بیان اینکه موضوعی که اکنون باعث نبود تقاضا در بازار شده است، عدم ثبات در وضعیت داخلی کشور است که این موضوع ناشی از چند عامل است، گفت: در ابتدا بعد از مطرح شدن بحث افزایش نرخ سود سپرده بانکی روند بازار با نوسان بیشتری همراه شد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برخی از بانک ها با مشکل مالی در فعالیت های خود مواجه شده اند و به جای دریافت وام از بانک مرکزی اقدام به پرداخت سود ٢٣ درصدی برای پول های قابل توجه کردند، به همین دلیل با توجه به اینکه بازار سرمایه، بازاری هوشمند است با رخ دادن چنین اتفاقاتی واکنش منفی از خود نشان داد و در مسیر نزولی قرار گرفت.

عظیمی با بیان اینکه چنین مسایلی باعث ایجاد فضای ملتهب در بازار و عدم استقبال از سرمایه گذاری در بازار سرمایه برخلاف چند ماه گذشته شده است، گفت: اکنون سهم هایی در بازار وجود دارند که در موقعیت بسیار خوبی برای خرید قرار گرفته اند اما عدم تقاضا برای آنها ناشی از بی اعتمادی موجود در بازار و حاشیه های موجود از مطرح شدن خبر افزایش نرخ سود بانکی است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بحث منتفی شدن خبر افزایش نرخ سود بانکی فقط به تکذیبیه بانک مرکزی کفایت نمی کند بلکه نیازمند تلاش بیشتری است تا مردم بتوانند دوباره نسبت به سرمایه گذاری در بازار سرمایه اطمینان پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه تا پایان هفته جاری بازار تحت تاثیر برخی از عوامل سیاسی است که با پایان یافتن آن تا حدودی تعادل به بازار باز می گردد، گفت: در کنار آن باید اقدامی در راستای تقویت  تقاضا در بازار، برگشت اعتماد سهامداران برای سرمایه گذاری در بازار و ورود دوباره نقدینگی به بورس صورت گیرد.

عظیمی با تاکید بر اقداماتی که زمینه بهبود روند معاملات بازار را فراهم می کند اشاره کرد و افزود: برخی اقدامات برای بازگشت تعادل به معاملات بورس مطرح و از سوی سازمان بورس و شورای عالی بورس مورد پیگیری قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بحث بازارگردانی برای بهبود وضعیت بازار به صورت جدی پیگیری شد اما نکته مهم این است که نحوه بازارگردانی در بازار قابل اهمیت است و باید با سهام مدنظر همخوانی داشته باشد.

وی با بیان اینکه بازارگردانی که اکنون در بازار انجام می شود بیشتر برای رفع تکلیف است و به صورت منطقی انجام نمی شود، افزود: بازارگردان باید به صورت یک هفته در بازار خرید کند و خیال تقاضاکننده را در بازار از انجام بازارگردانی در بازار آسوده کند، همچنین بازاگردان طبق قانون بازارگردان نباید تا چندین هفته اقدام به فروش سهام در بازار کند.

عظیمی اظهار داشت: در بورس ایران بازارگردان در زمان منفی اقدام به خرید می کند و به محض مثبت شدن تصمیم به فروش سهام می گیرد، به همین دلیل با چنین اقداماتی بازارگردانی نمی تواند تاثیر مثبت داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه پیش بینی خود از روند معاملات بورس تا پایان سال را اینگونه بیان کرد: موضوعی که اکنون در بازار از اهمیت زیادی برخوردار است، بحث نرخ سپرده بانکی است. در صورت اطمینان سهامداران از قطعیت در منتفی شدن آن می تواند تعادل را به بازار بازگرداند و دوباره شاهد ورود سرمایه های مردم به بازار باشیم، در صورت رخ دادن چنین اتفاقی بازار تا پایان سال با شیب ملایم صعودی می شود.

عظیمی به افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: افزایش نرخ دلار ممکن است برای مدتی در بازار تاثیر مثبت داشته باشد اما افزایش بیشتر نرخ دلار ترسی در بازار ایجاد می کند که دیگر نمی تواند تاثیر مثبت در معاملات بورس داشته باشد زیرا از یک جایی به بعد افزایش نرخ دلار نشان دهنده عدم ثبات در مسایل اقتصادی کشور است.

چه سرنوشتی در انتظار بورس است؟

یک تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار سرمایه بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا به سمت تصمیمات عقلانی و تحلیلی بازمی گردد، گفت: به نظر من شاخص سهام تا پایان دولت فعلی تا یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد صعود خواهد کرد.

بهزاد صمدی، با تاکید بر اینکه سرنوشت بازار سرمایه فعلا به انتخابات آمریکا گره خورده است، اظهار کرد: به نظر می رسد خریداران فعلا گارد حفاظتی گرفته اند و منتظر نتیجه انتخابات آمریکا هستند زیرا این انتخابات نقش تعیین کننده ای در قیمت دلار خواهد داشت.

وی با اشاره به تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار سرمایه ایران در دوره های گذشته توضیح داد: در سال ۲۰۱۶ که ترامپ و کلینتون با یکدیگر رقابت می کردند، کلیت بازار روی انتخاب کلینتون توافق داشتند و بعد از انتخاب ترامپ بازار یک روز منفی شد. همچنین واکنش بازار سرمایه به انتخابات آمریکا این بود که شاخص به مدت سه روز منفی شد.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: به نظر می رسد این دوره نسبت به دوره های قبل تفاوت ویژه ای دارد. در واقع درحال حاضر همه بازار به یک شخص خاص نظر ندارد. شاید کلیت بازار سرمایه علاقه داشته باشد که ترامپ انتخاب شود و و دلار در همین قیمت بماند اما به نظر می رسد عده ای نیز اعتقاد دارند اگر بایدن انتخاب شود، قیمت دلار کاهش می یابد و گره شرکتها باز می شود و در تولید و فروش شرکتها تاثیر خوبی خواهد داشت.

 

صعود شاخص بورس تا یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد

صمدی با تاکید بر اینکه در مردادماه پول هوشمندی از بازار سرمایه خارج شد، گفت: باید دید پول هوشمندی که بازار را هدایت می کند علاقه دارد چه کسی برنده انتخابات شود. همچنین باید منتظر ماند و دید سیاست شرکتها با مشخص شدن رئیس جمهور بعدی آمریکا چگونه شکل می گیرد. ممکن است انتخاب ترامپ باعث شود دلار در محدوده ۳۰ هزار تومان بماند، درحالی که انتخاب بایدن باعث کاهش نرخ دلار تا ۱۷ هزار تومان خواهد شد.

 

تحلیل در بازار کنار گذاشته شده است

وی با تاکید بر اینکه تحلیل در بازار سرمایه کنار گذاشته شده است، اظهار کرد: در این روزها  کلیت بازار کاری به شرکتها، قیمت بورس کالا، رشد محصولات پایه پتروشیمی و امثال آن ندارد. به طور کلی و فارغ از انتخابات آمریکا، به نظر من شاخص سهام تا پایان دولت دوازدهم تا یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد صعود خواهد کرد. همچنین کف بازار نیز محدوده یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد خواهد بود. در هر صورت بازار هفته آینده به سمت تحلیل های منطقی باز می گردد.

اخبار مرتبط
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فارس، شتران و ومعادن با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل 23 میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، خودرو و تاپیکو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال 1402 متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین می‌گردد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها