به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۲۸ استان ایران در وضعیت قرمز قرار دارند که عبارتند از تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان. استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
روند رو به کاهش نیست
به گفته قاسم جانبابایی، معاون درمان وزیر بهداشت قرار است روز شنبه ۲۴ آبان در ستاد ملی مبارزه کرونا درباره تعطیلی دو هفتهای در ایران تصمیمگیری شود. او با اشاره به طرح تعطیلی گروههای دو، سه و چهار شغلی گفته است: «در تعطیلی یک ماهه حلقههای متعدد وجود دارد، تعطیلی اصناف نیز بهتنهایی نمیتواند مؤثر باشد، در کنار آن منع رفتوآمد، عدم حضور خانوادهها در دورهمیهای خانوادگی و مراسمهای جشن و عزاداری، ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی و ... همه اینها باید باهم رعایت شود».
به گفته او حلقه انتقال بیماری کرونا چرخهای دارد که باید شکسته شود وگرنه نمیتوان آنرا به صفر رساند.
این گروههای شغلی عبارتند از کلیه کسبه و کارهایی که در ارتباط مستقیم با نیازهای ضروری مردم نیستند. از جمله مغازههایی که کالایی جز مواد غذایی میفروشند مانند قنادی، مبل فروشی، بازار فروش خودرو و بسیاری کسب و کارهای دیگر مثل آرایشگاههای و سالنهای زیبایی، سالنهای ورزشی، دانشگاهها، مدارس، سینما، موزه و مسجد.
مشاغلی که به فعالیت خود ادامه میدهند عبارتند از آن دسته که مایحتاج ضروری مردم مانند بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی، مطب ها، داروخانه ها، آتش نشانی، فروشگاههای مواد غذایی، سوپر مارکتها را تامین میکنند.
روز چهارشنبه ۲۱ آبان نشستی با شرکت ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران و علیرضا زالی، فرمانده مدیریت کرونا در تهران برگزار شد. استاندار تهران در این نشست گفت که موافق تعطیلی دو هفتهای تهران است.
او همچنین گفت مصوب شده است که فعالیت حمل و نقل عمومی تا ساعت ۲۰ باشد و در صورتی که با اجرای این مصوبه، حجم مسافران افزایش پیدا کند، باید در اجرای آن تجدیدنظر کرد.
طرح محدودیت ساعت رفت و آمد وسایل نقلیه عمومی مانند بسیاری طرحهای دیگر مستلزم ایجاد امکانات کافی، یعنی افزایش این وسایل برای شهروندان است تا مجبور نباشند در شلوغی متروها و اتوبوسها خود را به محل کار برسانند. از این گذشته تعطیلی دو هفتهای کشور مستلزم ایجاد چتر حمایتی برای میلیونها خانواری است که از حداقل دستمزد محروم میشوند. دولت در تامین منابع مالی و امکانات لازم در هردو این موارد دولت ناتوان بوده است.
تشکیل گشت های کنترل در نبود امکانات کافی برای تعطیلی کامل
در نبود امکانات کافی برای حمایت از مردم، تنها طرحهایی مانند گشت نیروی انتظامی برای کنترل مردم اجرایی میشوند؛ ایجاد اکیپهایی که بر رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم نظارت کنند. نشست روز چهارشنبه با حضور فرمانداری تهران، فرمانداری شمیرانات و نمایندگانی از صمت، تعزیرات، اتحادیه اصناف و نیروی انتظامی برگزار شد.
در این جلسه مقرر شد ۱۶ اکیپ تلفیقی بر اجرای مصوبه تعطیلی صنوف از ساعت ۱۸ نظارت کنند. به گفته استاندار تهران ۱۰۰ اکیپ موتوری نیروی انتظامی نیز «برای تذکر و اخطار به متخلفان فعال شدند و کسانی که با وجود تذکر به مصوبه عمل نکنند، جریمه پلمب مغازه در نظر گرفته شده است.»
بنابر آماری که او داد روز ۲۱ آبان ۴۵ درصد صنوف و گروههای شغلی دو، سه و چهار از ساعت ۱۸ تعطیل بوده و به گفته استاندار تهران «به مصوبه عمل کردند» با این حال مسئولان اکیپهای نظارتی را بیشتر کردهاند «تا تمام اصناف به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی از ساعت ۱۸ عمل کنند.»
مجموع قربانیان کرونا در ایران از مرز ۴۰ هزار نفر گذشت. آمار واقعی به مراتب از این بیشتر است. دولت میخواهد طرح تعطیلی دو هفتهای در سراسر کشور را بررسی کند. شکستن چرخه گسترش کرونا بدون امکانات کافی عملی نیست.
به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزرات بهداشت ایران مجموع قربانیان کرونا در روز پنجنشنبه ۲۲ آبان (۱۲ نوامبر) از ۴۰ هزار نفر فراتر رفت. تنها ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۷ نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند. در همین بازه زمانی ۱۱ هزار و ۵۱۷ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شد.
مجموع مبتلایان درایران تا این تاریخ بنا بر آمار رسمی ۷۲۶ هزار و ۵۸۵ تن است. ۵۶۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید