به گزارش بانک اول به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا؛ سرهنگ علی موالی رئیس پلیس فتا استان قم گفت: یکی از عوامل به دام افتادن کاربران سایتهای آگهی مثل دیوار و شیپور در دام کلاهبرداران عدم آگاهی و شناخت کافی از روال تراکنشهای بانکی است.
وی با اشاره به استفاده کلاهبرداران از شیوههای مختلف کلاهبرداری در سایتها و اپلیکیشنهای ثبت آگهی همچون دریافت بیعانه، جعل اطلاعات شخصی و... ادامه داد: در یکی از این شگردها مجرمان سایبری پس از رویت آگهی فروش کالا، مخصوصا کالاهای لوکس و مرغوب، با فروشنده تماس گرفته و ضمن عقد قرار ملاقات حضوری، برای جلب اعتماد فروشنده مبلغی از پول فروش را یا به صورت نقدی و یا واریز کارت به کارت در اختیار فروشنده قرار میدهند و سپس با برنامههای رسید ساز جعلی و ارسال پیامک مبلغ حواله را به وی ارائه میکنند.
سرهنگ موالی با بیان این موضوع که انتقال وجه در مبالغ بالا به وسیله حوالههای ساتنا و پایا انجام میگیرد، گفت: فرد فروشنده با اطمینان از اینکه انتقال وجه مستلزم زمان میباشد و امری طبیعی است کالا را در اختیار خریدار قرار میدهد.
این مقام سایبری ادامه داد : مهمترین نکتهای که فروشندگان باید به آن توجه کنند این است که قبل از تحویل کالا از انتقال کامل وجه به حساب خود اطمینان حاصل کنند و در صورت امکان نیز مشخصات، آدرس محل سکونت، شماره تلفن همراه و ثابت شخص خریدار را اخذ کنند.
رئیس پلیس فتا استان قم گفت: هموطنان عزیز میتوانند در صورت برخورد با موارد مشکوک آن را از طریق وبسایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir لینک مرکز فوریتهای سایبری برای ما گزارش کنند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید