جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

خبری خوش؛ زنان خانه‌‌‌دار باز هم بیمه می‌شوند / شرایط جدید

24 خرداد 1401
خبری خوش؛ زنان خانه‌‌‌دار باز هم بیمه می‌شوند / شرایط جدید

به گزارش بانک اول در تعریفی که مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی ارائه داد؛ زنان خانه دار شامل افرادی است که رتق‌‌و ‌فتق امور خانه را عهده‌دار بوده و به امور خانه‌داری مشغول باشند. چنانکه آمارهای سازمان تامین اجتماعی نشان میدهد؛ ۶۲درصد از زنان خانه دار هستند که جمعیتی نزدیک به ۲۰ میلیون نفر را تشکیل می‌دهند. بیش از ۷۵درصد از این زنان، فاقد بیمه مستقل بوده و تحت پوشش بیمه درمانی همسر خود هستند. اخیرا سازمان تامین اجتماعی بعد از سالها که از تصویب بیمه زنان خانه ‌دار گذشته، اعلام کرد که زنان خانه‌دار می توانند با پرداخت ۲۲۰هزار تومان در ماه خود را تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دهند.

از ۱۸ تا ۵۰ سال بیمه‌ می‌شوند

برخورداری از پوشش بیمه زنان خانه‌ دار مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است. به گفته مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین‌اجتماعی، شرط سنی پذیرش تقاضا برای برخورداری از پوشش بیمه زنان خانه ‌دار، چه خانم‌های متاهل و چه مجرد حداقل ۱۸ سال تمام و حداکثر ۵۰ سال است.

همچنین اگر خانم خانه‌داری حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق‌‌بیمه داشته باشد، از احراز شرط سنی مورد اشاره معاف است.

بیمه زنان خانه‌ دار و موضوع درمان

یکی از مزایای مهم بیمه زنان‌ خانه‌دار مربوط به داشتن حق انتخاب بیمه درمان است. در بیمه زنان خانه‌دار شخص می‌تواند بیمه درمان را انتخاب نکند و تنها تحت پوشش تعهدات قانونی مربوطه شامل بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی قرار گیرد. همچنین در بیمه زنان خانه‌دار نیازی به پرداخت حق‌ سرانه درمان نیست و متقاضیان بیمه زنان خانه‌دار می‌توانند در صورت تمایل همچنان از پوشش بیمه درمان همسر یا پدر خود استفاده کنند.

وضعیت مستمری بعد از فوت

اگر خانم خانه‌داری که زیر پوشش این نوع بیمه قرار دارد فوت کند، چنانچه شرط قانونی لازم را دارا باشد و قرارداد وی تعهد بیمه بازنشستگی و فوت را شامل شود، فرزندان او می‌توانند از مستمری مادر خود بهره‌مند شوند. نکته مهم این است که اگر فرزندان، پدر خود را نیز از دست بدهند، در صورت احراز شرایط مقرر می‌توانند از دو مستمری برخوردار شوند.

میزان حق‌‌ بیمه در بیمه زنان خانه‌ دار

دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه در بیمه زنان خانه ‌دار بستگی به میزان سابقه پرداخت حق‌بیمه افراد دارد. زنان خانه‌داری که سابقه پرداخت حق‌بیمه نداشته یا زیر ۵ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه دارند، می‌توانند دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه خود را بین حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار تا حداکثر دستمزد انتخاب کنند و حق‌ انتخاب با متقاضی است.

اما افرادی که بالای ۵ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه دارند، متقاضی می‌تواند بین حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار تا حداکثر میانگین دستمزد محاسبه شده مبنای پرداخت حق‌بیمه خود را انتخاب کند.

نرخ پرداخت حق ‌بیمه زنان خانه ‌دار

در بیمه زنان خانه‌دار سه نرخ پرداخت حق‌بیمه پیش‌بینی شده است؛ یکی نرخ ۱۲ درصد است که شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود. نرخ دیگر ۱۴ درصد است که در این نرخ نیز ۲ درصد در تعهد دولت قرار دارد و در مجموع ۱۶ درصد، میزان نرخ محاسبه می‌شود. در این نرخ، سطح تعهدات تامین‌اجتماعی شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی است.

سطح سوم این خدمات شامل نرخ پرداخت حق‌بیمه ۱۸ درصدی است که ۲ درصد این نرخ نیز توسط دولت و ۱۸ درصد توسط بیمه‌شده پرداخت می‌شود که در مجموع نرخ ۲۰ درصدی را تشکیل می‌دهد. در این سطح تعهدات بیمه شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است که نرخ کامل بیمه‌پردازی را تشکیل می‌دهد.

شیوه پرداخت حق‌ بیمه

هنگامی که قرارداد این بیمه منعقد و بیمه‌پردازی آغاز شود، فرد می‌تواند حق‌بیمه خود را از یک ماه تا ۱۵ ماه آینده پیش‌پرداخت کند و در این نوع بیمه، اجباری برای پرداخت حق‌بیمه به صورت سه ماهه یا شش ماهه به صورت یکجا وجود ندارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات