جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

بازنشستگان تامین اجتماعی حتما بخوانند

24 خرداد 1401
 بازنشستگان تامین اجتماعی حتما بخوانند

به گزارش بانک اول همسان سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی پس از سال‌ها سرانجام در مهرماه امسال در مرحله اول از سوی دولت و سازمان تأمین اجتماعی اجرا شد.

چند روز گذشته محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان تامین اجتماعی خبر‌های خوشی داشت، وی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت منابعی را برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در بودجه سال آینده لحاظ کرده است، گفت: «اعتبارات برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به میزان کافی در بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است و در بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم دولت با توجه به بند (و) تبصره (۲) بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان منابع لحاظ کرده تا ضمن رد دیون خود به سازمان تامین اجتماعی، این سازمان بتواند در راستای همسان سازی حقوق بازنشستگان خود اقدام کند، بازنشستگانی که در این روز‌ها بسیار از میزان دریافتی‌های خودشان ناراضی هستند.»

 

 

بازنشستگان تامین اجتماعی امسال مانند بازنشستگان کشوری افزایش حقوق دارند؟

علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار برنا با اشاره به همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: اراده کلی مجلس شورای اسلامی بر این است که همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مانند بازنشستگان لشکری و کشوری انجام شود.

او افزود: باید تاکید کنم که عزم جدی مجلس بر این است که هم حقوق شاغلین و هم حقوق بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی همسان سازی شود یعنی نسبت به تورم موجود در جامعه افزایش پیدا کند و فقط شامل شاغلین نباشد و بازنشستگان نیز بتوانند از این افزایش حقوق بهره مند شوند.

 

به گزارش بانک اول رضایی از تمام شدن مراحل رسیدگی درآمد بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و تصریح کرد: تاکنون باتوجه به کمبود بودجه و مشکلات این چنینی همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی انجام نشد اما در لایحه بودجه ۱۴۰۰ به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و در حال حاضر بررسی بودجه در حوزه درآمدها به پایان رسیده و وارد هزینه‌ها شدیم، انشالله با بسته شدن لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق، خبرهای خوشی به شاغلین و بازنشستگان تامین اجتماعی خواهیم داد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی درخصوص نحوه پرداخت بدهی دولت به این صندوق گفت: انشالله با بررسی کردن هزینه‌ها نیز میزان درآمد با هزینه به تعادل برسد و با صرفه جویی در هزینه‌ها این کسری و بدهی دولت به تامین اجتماعی هم جبران می‌شود و موضوع همسان سازی برای شاغلین و بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی سال آینده اجرا می‌شود.

 

قوانین مرتبط  با بازنشستگی در بیمه تأمین اجتماعی

مستند به ماده 76 قانون تأمین اجتماعی مشمولان این قانون در صورت دارا بودن شرایط زیر حق استفاده از مستمری بازنشستگی را خواهند داشت:

 - حداقل سابقه پرداخت حق بیمه مقرر را قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی دارا باشند .

- سن مرد به شصت سال تمام و سن زن  پنجاه و پنج سال تمام رسیده باشد .

بیمه شدگانی می توانند از مستمری بازنشستگی طبق ماده 76 قانون استفاده نمایند که تا تاریخ تقاضای بازنشستگی حداقل 20 سال تمام حق بیمه به مأخذ کامل را به سازمان پرداخت نموده باشند.

(حداقل سابقه لازم در این ماده 10 سال بوده که حسب بند ”3” جزء ”ب”‌ قانون اصلاح تبصره 2 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی مصوب 14/7/80 مجمع تشخیص مصلحت نظام از 14 مهر 1381هر سال ، یکسال اضافه گردید تا به 20 سال تمام رسید)

 

مشمولان بخشنامه شماره 1/2 کارهای سخت و زیان آور

طبق قانون اصلاح تبصره 2 الحاقی به ماده 76 قانون تأمین اجتماعی ... مصوب 14/7/80 مجمع تشخیص مصلحت نظام، حداقل سابقه پرداخت حق بیمه به صورت پلکانی و به ازای هر سال از تاریخ تصویب یک سال اضافه گردید بنحوی که در یک فرایند ده ساله ، حداقل مزبور به بیست سال ارتقا یافت .


لذا هر زمان که بیمه شده حداقل شرایط مقرر در ماده 76 قانون (10 سال سابقه و 60 سال برای مردان و 55 سال سن برای زنان) را احراز نماید، سابقه مقرر در جزء 3 بند” ب”‌ ماده واحده مذکور در آن زمان، جایگزین 10 سال سابقه مذکور در ماده 76 قانون شده و از آن تاریخ به بعد در هر زمانی که بیمه شده سابقه لازم مزبور را کسب نماید می تواند درخواست بازنشستگی نموده و بازنشسته شود .

 

تبصره یک ماده 76 قانون

براساس این تبصره بیمه شدگانی که 30 سال تمام کار کرده و در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته نموده اند، در صورتی که سن مردان 50 سال و سن زنان 45 سال تمام باشد می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند .

 

دارا بودن 20 سال سابقه متوالی اشتغال در کارهای سخت و زیان آور

به موجب قانون اصلاح تبصره 2 الحاقی ماده 76 قانون اصلاح مواد 72 و 77 و تبصره ماده 76 قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده 76 مصوب 1371  مصوب 14/7/80 مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین بند "1" ماده 13 آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور مصوب 26/12/85 هیات محترم وزیران، بیمه شدگانی که حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه متوالی در کارهای سخت و زیان‌آور را دارا باشند بدون شرط سنی می توانند درخواست بازنشستگی نمایند .


شایان ذکر است نحوه تشخیص مشاغل سخت و زیان آور، گردشکار و نحوه محاسبات آن در بخشنامه های حوزه از جمله بخشنامه 49 مستمریها شرح داده شده که جهت اطلاع بیشتر ضروری است مفاد آنها مطالعه و ملاک عمل قرار گیرد .

 


دارا بودن 25 سال سابقه متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور

بر اساس قانون و آیین نامه اجرایی صدرالاشاره (موضوع بند الف) بیمه شدگانی که حداقل 25 سال سابقه پرداخت حق بیمه متناوب در کارهای سخت و زیان آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می توانند درخواست بازنشستگی نمایند .


ضمناً براساس استفساریه جزء(1) بند(ب) تبصره(2) ماده(76) قانون تامین اجتماعی: سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور به هر میزان، قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادی به ازای هر سال سابقه یک و نیم (5/1) سال محاسبه خواهد شد.

 

تبصره 3 ماده 76 قانون

بیمه شدگانی که دارای 35 سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه باشند می توانند بدون در نظر گرفتن شرط سنی مقرر در قانون تقاضای بازنشستگی نمایند .

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
فاطمه خدابنده
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

حقوق خیلی کم است بسختی زندگی می کنیم فکردرستی برای ما بکنید

ُسیدعلیرضاسجادی سجادی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام حقوق مستمربگیران کار افتاده تامین اجتماعی خیلی کم است باید اضاف بشودبااین تحریم اقتصادی که دشمن درست کرد خیلی مشکل شده زندگی فکری بشودوسایل زندگی گران شده حقوق کم است باسختی زندگی می کنیم شرمنده زن بچه هستیم

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها