مینو محرز روز پنجشنبه در دومین روز از اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید۱۹ در دانشگاه شریف اظهار داشت: چاره بیماری عفونی واکسن است ما چندین نوع واکسن داریم. واکسن فایرز و مدونا بسیار آلرژیک است و هر دو واکسن آلرژی زیادی ایجاد میکنند.
وی گفت: موسسه برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به موضوع واکسن ورود پیدا کرده است و برای تولید واکسن ویروس از بیماری که کووید داشته گرفته شده و تاکنون کارآزمایی موفق بوده است.
محرز افزود: تزریق واکسن ایرانی در میمون ۹۰ درصد آنتی بادی ایجاد کرده در حالی که سطح ایمنی بالای ۵۰ درصد کافی و در دنیا قابل قبول است. این نوع واکسن که از ویروس کشته و ضعیف شده ساخته میشود مثل واکسن سرخک و سرخجه است که عارضه بسیار کمی دارد.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ما به دلیل تحریم ها باید واکسن در کشور خودمان تولید کنیم.
وی افزود: پروژه واکسن در حال ساخت ایرانی کاملا استاندارد است اما متاسفانه پیشتر امکانات لازم به دلیل تحریمها در اختیار نداشتیم و در حال حاضر آزمایشگاه سطح سه داریم و کارخانه ساخت آن نیز ایجاد شده است.
واکسن ایرانی کرونا تاکنون هیچ عارضهای نداشته است
محرز توضیح داد: مرحله اول تست بالینی واکسن برروی ۵۶ داوطلب انجام می شود که این افراد پس از تزریق اول ایزوله تا نوبت دوم تزریق انجام شود.
تاکنون ۲۱ داوطلب تحت واکسیناسیون قرار گرفتند که هیچ عارضه شدید نداشتیم البته هنوز برای قضاوت نهایی زود است.
وی افزود: پس از تزریق واکسن ایرانی کرونا به ۵۶ داوطلب؛ واکسیناسیون بر روی ۳۰۰ تا ۵۰۰ داوطلب انجام میگیرد و اگر نتایج در این مراحل موفقیت آمیز باشد، تزریق در سطح کلی انجام میشود.
این استاد دانشگاه توضیح داد: همچنین واکسنی که در ایران تولید میشود تمام مراحل آن در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده است.
محرز با بیان اینکه به احتمال زیاد واکسن ایرانی کرونا تا خرداد ماه ۱۴۰۰ در اختیار تمام مردم قرار میگیرد، گفت: در حال حاضر نیاز است کادر پزشکی این واکسن بزنند.
وی ادامه داد: موجهای بعدی بیماری کرونا در حال آغاز شدن است و به عبارتی ما هنوز درگیر بیماری هستیم، اگر اغلب مردم ماسک بزنند میتوانیم بیماری را تا زمان استفاده واکسن کنترل کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به قیمت واکسن کرونا ایرانی گفت: هنوز مبلغ واکسن تعیین نشده اما دولت باید واکسن را مجانی به مردم بزنند زیرا بیماری به صورت پاندمی است.
وضع روانی جامعه خطرناک است
وی، یکی از آسیبهای بیماری کرونا را معضلات روانی اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر از لحاظ مشکلات روانی ناشی از این بیماری، وضعیت نامناسب بوده نیاز است مسئله روانی جدی گرفته شود و باید به مردم از این نظر کمک شود و رادیو و تلویزیون از لحاظ روانی مردم را تسکین دهد.
محرز ادامه داد: مردم شدیدا به روانکاوی و روانشناسی نیاز دارند و تا زمانی که واکسن بیاید مراقب مسائل روانی و اجتماعی باشیم زیرا اعتیاد و خودکشی در کشور سطح بالایی دارد.
وضع روانی جامعه بسیار خطرناک است و تنها درمان با واکسن مهم نیست.
رسانهها فعالیت خوبی برای افزایش سواد پزشکی مردم ندارند
به گزارش بانک اول عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مردم ما سواد پزشکی پایینی دارند و رسانهها نیز فعالیت خوبی برای افزایش سواد پزشکی مردم ندارند.
وی تاکید کرد: تست کرونا، ایزوله کردن، ماسک زدن و فاصلهگذاری فیزیکی راه کنترل کرونا تا زمان تزریق واکسن است.
نخستین کنگره ملی دانشگاه و کووید ۱۹ از صبح چهارشنبه اول بهمن ماه با حضور معاون وزیر علوم و ریس سازمان امور دانشجویان کلید خورد.
مراسم افتتاح اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید – ۱۹ با سخنرانی مجتبی صدیقی، رییس سازمان امور دانشجویان، رییس دانشگاه تهران و معاون دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد.
مجید صفارینیا، سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، منصورهالسادات صادقی، ریس کنگره ملی دانشگاه و کووید ۱۹ و حمید یعقوبی دبیر علمی این کنگره، از دیگر سخنرانان برنامههای روز نخست هستند.
همچنین در ادامه آیین افتتاحیه، گویا ریس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، نظرات و یافتههای علمی را در خصوص کووید ۱۹بیان می کند.
در این همایش ۲ روزه ۶ نشست تخصصی، خدمات مشاوره و مددکاری دانشگاهها در دوران کرونا، خدمات بهداشتی و پیشگیری از کرونا در دانشگاهها، چالشهای آموزش مجازی از منظر دانشجویان و اساتید در دوران کرونا، ابعاد روانشناختی خانواده دانشجو در دوران کرونا، ابعاد جامعهشناختی و فرهنگی دانشجویان در ایام کرونا واموزش مجازی دانشجو در دوران کرونا و پسا کرونا برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید – ۱۹ با هدف بررسی تاثیرات و پیامدهای بیماری کرونا بر دانشجویان و جامعه دانشگاهی، اول و دوم بهمن ماه به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و به صورت مجازی برگزار میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید