به گزارش بانک اول، در حالی که میزان زیان تولید سه خودروساز بزرگ کشور در ۹ ماهه نخست امسال بیش از شش برابر کل بودجه امسال وزارت صمت است، همچنان سیاست پیشفروش یا همان ارزانفروشی نسبت به بازار خودروسازان ادامه دارد.
طبق آخرین آمارها، زیان تولید خودروسازان در دوره تا پایان آذر ماه امسال به مرز ۵/ ۱۶هزار میلیارد تومان رسیده که این رقم با توجه به بودجه ۲٫۷ هزار میلیارد تومانی وزارت صمت در امسال، شش برابر کل بودجه امسال یک وزارتخانه اقتصادی کشور است. این اتفاق در حالیست که از نگاه برخی از فعالان و کارشناسان، بخش قابل توجهی از این زیان ناشی از اجرای سیاست ارزانفروشی خودرو یا همان پیشفروش خودرو است که از طریق قرعهکشی، رانتی به یک عده از متقاضیان خودرو داده میشود.
در همین حال دیروز گروه صنعتی ایرانخودرو، طرح پیشفروش یک ساله هفت محصول خود را به مدت سه روز به اجرا گذاشته است. در این طرح خودروهای دنا پلاس، سورن پلاس، پارس با موتور ۵TU، رانا پلاس، پژو ۲۰۶ تیپ دو، پژو ۲۰۷ با سقف شیشهای و پژو پارس بنزینی عرضه شده و موعد تحویل خودروها آبان تا دی ماه سال آینده تعیین شده است. حداقل رقم برای مشارکت در این طرح ۵۵ میلیون تومان است که البته در روز تحویل خودرو، نرخ نهایی به مشتری اعلام میشود تا فاصله نرخ اولیه تا نرخ روز تحویل خودرو را پرداخت کند.
در همین حال آخرین اخبار حاکی از آن است که میزان ثبتنامها برای مشارکت در این طرح به مانند گذشته نیست و مخاطبان تجارتنیوز نیز واکنش جالبی نسبت به این موضوع داشتند. برخی از این کامنتها را در زیر بخوانید:
«این خودروسازها الان با قیمت ۵۵تومان خودرو میدن بعد یه سال میگن قیمت نهایی ۳۰۰تومان هست نمیخوایین پولاتونو برگردونیم»
«بقران نخرید تا به التماس بیفتن ۶همچون بش که بدون پیشپرداخت التماسم ن کنن»
«با ۵۰میلیون صاحب خودرو میشوید اگر تا ۱۴۰۰کرونا نگیری ۱۰۰میلیون دیگه هم تا موقع تحویل افزایش قیمت میخوره»
«چه جالب زمانی که پراید واسه ملت خودمون ۱۵ ملیون بود برا کشورای دیگه ۳ ملیون بود اینا عمرا متضرر بشن؟ این ناله ها فقط برا گرفتن سود بیشتر از مردمه»
«برن به کشور های خارجی گرون بفروشن به ما که تا تونستن انداختن»
«الان که ماشین نداریم تو سر خودمون میزنیم ماشین بخریم بخاطر کیفیت پایینش یکی تو سر خودمون یکی تو سر ماشین باید بزنیم چون هرچی در بیاریم باید خرج ماشین بی خاصیت ملیمون کنیم»
«باکدوم ضرر سه تا۶برابر قیمت میفروشن بعد ضرر کردن»
«هر بار که می خواستند قیمت ماشین رو افزایش بدهند بهانه های واهی میآورند که قطعه نداریم تولید را کم می کردند بین قیمت کارخانه و بازار فاصله ایجاد می کردند بعد با تز کاهش این فاصله قیمت کارخانه را بالا می بردند»
«بابا کمپین بزنید نخرید علاج گرون فروشی نخریدن قدرت دست ما مردمه به شرط اتحاد»
«اینا میخوان ماشینای حلبی خودشون رو به مردم بفروشن بعدا قیمتارو بالا ببرن مثل کوییک و دنا اتومات که نصف قیمت هم نمیارزه.خودرو سازان ورشکسته اند بشینو ببین»
«یه سال ۸۰میلیونو بزاری بانک سال بعدم میتونی دنا بخری… کجای این کار واقعا خداپسندانه ست… کی ازخواب غفلت قراره بیدارشن این ملت»
«همه ناله میکنن بعد اولین نفر خودشون ثبت نام میکنن»
«ای خدا تو کدوم کشور دیدید پول بدیم بعد قرعه کشی بکنن شاید اسم مون در بیاد اونم با این کیفیت زیر صفر خودشون بهترین ماشینا رو سوار میشن به مردم بدبخت یه ماشینی مثل پراید باید سوار بشن»
«نخرین نخرین قیمت میاد پایین»
«سلام خواهشن خودرو نخرید تا بمونه رو دست شون واقعا من اینقدر عمرم کردم ندیدم تویک سال تورم بره ۵۰۰درصد تمام خودرو هاشون ۵۰۰درصد گران کردن اصلا نخرین تابیاد قیمت خودش»
«اگه واقعا این شرکتها ضرر دارن میدن باید درشو تخته کرد،هیچ گونه خدمات پس از فروشی نمیدن هیچ گونه امنیتی ندارن اخه این ماشینا چه آپشنی دارن که اینهمه منت هم سر مردم میزارن،جدیدا خودرو سازی تسلا اخرین نمونه خودروش رو تست کرد که درصد مرگ و میر براثر سانحه به صفر رسیده آیا خودروهای ماهم همچین مزیتی دارن؟دارن خودروهاشونوبه قیمت بهترین خودروهای خارجی به مردم میندازن به حق چیزای نشنیده هرچی بگیم کم گفتیم دیگه زبون من یکی قاصره»/تجارت نیوز
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید