به گزارش بانک اول آیین اختتامیه سیونهمین جشنواره فیلم فجر، امشب چهارشنبه ۲۲ بهمنماه در مرکز همایشهای برج میلاد آغاز شد تا برگزیدگان بخشهای مختلف این رویداد معرفی شوند.
این مراسم به دلیل شرایط کرونایی با حضور حداقلی نامزدهای بخشهای مختلف و عکاسان خبری به نمایندگی از رسانهها و بدون حضور خبرنگاران برگزار میشود.
مراسم در ساعت ۱۸:۱۵ با قرائت قرآن مجید و پخش سرود ملی آغاز شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن انتظامی رییس سازمان سینمایی، پیروز حناچی شهردار تهران، محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما از مسئولان حاضر در این مراسم بودند.
در ابتدای این مراسم محمد سلوکی مجری این برنامه گفت: آرزوی موفقیت و حالی خوش دارم در شرایطی که سختی و درد و رنج همه جا را پر کرده است. به آرزوی رسیدن به روزهای درخشان و پر از سلامتی برای همه فرزندان بشر.
وی افزود: تشکر میکنم از همه کسانی که در این ایام تلاش کردند چراغ سینمای ایران را نگه دارند. این جلسه و برنامه را قصد داریم با سرعت زیادی پیش ببریم و تلاش میکنیم حداقل زمان را صرف کنیم تا هم تبریک بگوییم و خوشحالی کنیم با وجود اینکه غم عزیزانی را بر دل داریم که برای ما صاحب ارزش و جایگاه بودند.
یک کار نشدی، شدنی شد
سپس محمدمهدی طباطبایی نژاد دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر روی صحنه آمد و بیان کرد: خدمت مهمانان سلام میکنم و سالروز پیروزی انقلاب را تبریک میگویم. میخواهم یک خدا قوت بگویم به همه عزیزانی که یک کار نشدنی را شدنی کردند.
وی افزود: دو ماه پیش نمیدانستیم جشنواره برگزار میشود یا نه چون کرونا «اما و اگر» به وجود آورده بود با این وجود ۴ هزار سانس نمایش در کشور با سلامت انجام شد از همه مردم که با فهم و وارستگی همه شرایط را رعایت کردند تشکر میکنم.
طباطبایینژاد تاکید کرد: شرایط بسیار خوبی را طی کردیم از همه سینماگران، چه ۱۶ فیلمی که کاندیدا شدند و در اکران حضور داشتند چه فیلمهای دیگر، تشکر میکنم که در این شرایط دشوار چراغ سینما و فرهنگ را روشن نگه داشتند عزت شما مستدام و امیدوارم سال پر رونقی را در سینما داشته باشیم.
گرامیداشت یاد علی انصاریان
در ادامه و پس از پخش کلیپی، سلوکی گفت: سال گذشته سال عجیبی بود، لبخندها، اشکها و دردهایی که هیچوقت فراموش نمیشود، ادای دین میکنیم به روح بلند زنان و مردانی که در این جهان به دلیل کرونا از دست دادیم. در کنار همه این اتفاقات برای این جمع و این ایام درگذشت علی انصاریان غم سنگینی را روی دوش همکاران و خانواده او گذاشت که فراموش نمیشود این دوره از جشنواره ادای احترامی به روح شاد و خندههای دلنشین او میکند.
در ادامه کلیپ بزرگداشت زندهیاد علی انصاریان پخش شد و پس از آن حاضران در سالن ایستاده علی انصاریان را تشویق کردند.
بزرگداشت چنگیز جلیلوند
در ادامه کلیپی از زندهیاد چنگیز جلیلوند پخش شد و محمد سلوکی از حضار خواست تا او را تشویق کنند و یادش را در ذهن داشته باشند.
پس از پخش کلیپ بزرگداشت، با حضور وزیر ارشاد، رییس سازمان سینمایی و شهردار تهران آیین بزرگداشت زندهیاد جلیلوند با اهدای لوح یادبود به مهدی جعفری از دوستان نزدیک این هنرمند برگزار شد.
محمدمهدی جعفری در سخنانی کوتاه ضمن گرامیداشت یاد چنگیز جلیلوند پیام صوتی کوتاهی از دختر این هنر فقید را هم از تریبون جشنواره پخش کرد.
محمدمهدی جعفری مدیرعامل موسسه قرن ۲۱ به نمایندگی از خانواده و دوستان زندهیاد جلیلوند روی صحنه آمد و گفت: استاد جلیلوند پدر معنوی من بود پدر خودم هم ۴۸ ساعت قبل از پرواز او رفت، چطور ممکن است کسی این همه عزیز خدا باشد؟ همه او را دوست داشتند بدون اینکه خیلیها او را دیده باشند، منضبط بود. همانطور که اهالی هنر برای کیفت هنری خود کار هنری میکنند تقاضا میکنم برای بالا بردن کیفیت زندگی خود هم ورزش کنند.
سپس پیام صوتی دختر زندهیاد جلیلوند پخش شد، وی گفت: درود هنرمندان، عاشقان فیلم فارسی. پدر من نه فقط باعث افتخار خانواده ماست بلکه افتخار همه ما ایرانیان است یک دنیا ممنون از جشنواره فیلم فجر.
شهردار تهران: وظیفه هنرمندان بیان دردها به زبان هنر است
در ادامه پیروز حناچی شهردار تهران در سخنانی کوتاه اظهار کرد: چهل و سومین سالگرد انقلاب را تبریک میگویم و گرامی میداریم یاد کسانی که در یک سال گذشته از کادر درمان، هنرمندان، ورزشکاران و… که از جمع ما پر کشیدند. سال گذشته این موقع بود که اولین علایم کرونا را در کشور داشتیم.
وی افزود: یکی از تبعات کرونا در همه جای جهان فراگیری فقر بوده است در کشور ما این حس مضاعف بود چون هم در تحریم و هم در شرایط کرونا بودیم. تاثیر این مشکل را در جشنواره امسال دیدیم موضوع فقر و حاشیهنشینی در جشنواره امسال پررنگتر است. این بخشی از وظایف هنرمندان اینکه دردها را به زبان هنر بگویند تلاش کردیم به رسم میزبانی اصلیترین مشکلات شهرها را با مردم مطرح کنیم از همه زحمات دستاندرکاران تشکر میکنم.
برگزیدگان بخش مواد تبلیغی
در ادامه نوبت به اهدای جوایز بخش مواد تبلیغی بود که در این بخش سیمرغ بهترین عکس به صحاب زریباف برای فیلم «خورشید» اهدا شد.
زریباف حین دریافت جایزه خود گفت: میخواستم در این لحظه از علی نیکرفتار تشکر کنم که از دهه ۶۰ تا امروز نقش پررنگی را در حرفه عکاسی فیلم داشته است. به همه عوامل «خورشید» تبریک میگویم. این جایزه را به مادرم و آید پاک پدرم که تا همیشه با من است اهدا میکنم.
در ادامه سیمرغ بهترین پوستر به وحید عبدالحسینی برای فیلم سینمایی «هفت و نیم» اهدا شد. وی در سخنانی کوتاه گفت: ممنونم که بنده را لایق این جایزه دانستید. امیدوارم روزهای کرونایی بگذرد.
در بخش بعدی سیمرغ بهترین تیزر و آنونس به حمید نجفیراد برای «شنای پروانه» اهدا شد. همسر این هنرمند به نیابت از او برای دریافت جایزه روی سن آمد و خطاب به همسرش گفت تو بی نظیری.
بهترین فیلم کوتاه؛ وضعیت اورژانسی
در ادامه با حضور هیات داوران بخش مستند و کوتاه روی سن و پس از پخش کلیپ معرفی نامزدهای بخش بهترین فیلم کوتاه، سیمرغ بهترین فیلم کوتاه سیونهمین جشنواره فیلم فجر به «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمی خانی تعلق گرفت.
مریم اسمیخانی حین دریافت جایزه خود در سخنانی کوتاه از هیات داوران و برگزارکنندگان جشنواره تشکر کرد..
بهترین مستند؛ کودتای ۵۳
در ادامه این بخش پس از معرفی نامزدهای بخش بهترین مستند در جشنواره سیونهم فیلم فجر، سیمرغ بهترین مستند بلند به «کودتای ۵۳» به کارگردانی تقی امیرانی اهدا شد.
حسام اسلامی از مستندسازان به نیابت از تقی امیرانی روی صحنه آمد و گفت: آقای امیرانی دوست داشتند باشند ولی به دلیل شرایط کرونایی نتوانست سفر کند. اما پیامی ارسال کرده است.
در این پیام آمده بود: پیش از هر چیز مایلم از جشنواره تشکر کنم این فیلم مهمترین فیلم زندگی من است یازده سال پیش کار ساختش در ایران کلید خود بخش عظیمی از اسناد از منابع و کتابخانههای ایران به دست آمد من در ایران عاشق سینما شدم و این فیلم ادای دین به همان سینماست، سینمای عباس کیارستمی، کامران شیردل و… این فیلم ادای دین به سرزمینم است این جایزه را به همکارانم در ایران و مردم ایران تقدیم میکنم؛ مردمی که هر جا هستند دلشان برای ایران میتپد و در نهایت به روح بلند مصدق تقدیم میکنم.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید