به گزارش بانک اول اول مردادماه امسال حسن روحانی رئیسجمهوری در جلسه هیئت دولت با اشاره به طرح پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران گفته بود: آنهایی که دارای حقوق ثابت هستند و همچنین برای خانوادههایی که تحت حمایت هستند در تهران برای اجارهای که میکنند ۵۰ میلیون تومان می توانند از بانک پول بگیرند. این مبلغ در شهرهای بزرگ ۳۰ میلیون تومان و در شهرهای کوچک ۱۵ میلیون تومان است.
زمان پرداخت وام ودیعه مسکن
رئیس جمهور این اقدام را کمک بسیار خوبی برای مستاجران دانست و افزود: این مبالغ برای مدت یکساله اجاره نامه است و مستاجران سود ۱۳ درصد را به صورت ماهانه به بانک پرداخت میکنند و پس از پایان موعد اجاره نامه مستاجران باید اصل پول را به بانک برگردانند.از هفته آینده وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی همه ویژگیهای بانکی را اعلام و مقررات آن را به همه بانکها ابلاغ میکنند و مردم را مطلع و موضوع را برای آنها تشریح خواهند کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: این گام جدیدی است که دولت در شرایط کرونایی و به دلیل فشار اقتصادی برای مستأجران بر میدارد.
* ۲.۲ میلیون خانوار نیازمند وام ودیعه مسکن
سه روز پس از اظهارات رئیسجمهور، وزارت راه و شهرسازی ثبتنام برای وام ودیعه مسکن را آغاز کرد . ۶ مرداد ماه امسال مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه با اعلام اینکه ۲.۲ میلیون خانوار مستاجر نیازمند کمک و حمایت دولت در ایام کرونا هستند، گفته بود: در این مرحله به ۹۰۰ هزار خانوار مستاجر وام ودیعه مسکن دریافت کنند.
پروانه اصلانی با یادآوری اینکه از شنبه ۴ مردادماه ثبتنام دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن آغاز شده است و تا ساعت ۲۴ روز پنجشنبه ۹ مرداد ادامه خواهد یافت، افزود: بانک مسکن یکی از بانکهای عامل پرداخت تسهیلات وام اجاره مسکن است که مطابق با نظر و اعلام بانک مرکزی سایر بانک ها نیز این تسهیلات را به واجدان شرایط پرداخت خواهند کرد.
وی با اعلام اینکه ۶.۶ میلیون خانوار اجاره نشین در کشور داریم که همه آنها دارای مشکل نیستند، ادامه داد: بررسیها نشان میدهد ۲.۲ میلیون خانوار نیازمند کمک های دولت برای وام اجاره مسکن هستند. در تهران با دریافت ۵۰ میلیون تومان وام اجاره مسکن، مستاجران ۵۴۰ میلیون تومان سود این وام را ماهانه به بانک می پردازند و بعد از یکسال ۵۰ میلیون تومان اصل پول را برگردانند.
وی درباره مدارک لازم برای دریافت وام از بانک های عامل تعیین شده از سوی بانک مرکزی، گفت: تلاش بر این است که حداقل وثیقه از افراد واجد شرایط هستند دریافت شود. این ها موضوعی است که از سوی بانک مرکزی نهایی و اعلام می شود.از تاریخ مصوبه ستاد ملی کرونا که ۴ مرداد است اجاره نامه ها مشمول استفاده از این تسهیلات می شوند. فرآیند پایش از طریق کد ملی افراد آغاز شده است. اما به شکل دقیق تر اطلاعات افراد تحت تکفل سرپرست خانوار نیز پایش خواهند شد.
وی تاکید کرد: این تعداد وامی که در نظر گرفته شده است(۹۰۰ هزار فقره) منابع کوچکی نیست و در این شرایط اقتصادی اتفاق مهمی است که افتاده است و باید به فال نیک گرفت.
*انتقاد وزیر راه از عملکرد بانکها
در حالی انتظار میرفت با توجه به تاکید رئیسجمهور پرونده پرداخت وام ودیعه به مستأجران در فصل نقل و انتقالات بازار اجاره بسته شود که اواخر شهریور ماه امسال وزیر راه و شهرسازی از عملکرد بانکها در پرداخت وام مذکور انتقاد کرد.
محمد اسلامی ۲۶ شهریور ماه با بیان اینکه خروجی پرداخت وام ودیعه مسکن به مستأجران قابل قبول نیست، افزود: با آنکه طی ۳ روز اخیر سرعت اعطای وام افزایش یافته اما همچنان خروجی خیلی کم بوده است و آمار پرداخت وام قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: با مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا پرداخت وام ودیعه مسکن سادهسازی و روانسازی شده است، از این رو انتظار میرود مردم با سرعت بالاتری وام را دریافت کنند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود ۸ هزار وام ودیعه مسکن به مستأجران پرداخت شده است.
امروز رئیس کل بانک مرکزی در خبری که روابط عمومی این بانک آنرا منتشر کرده، آخرین آمار مربوط به پرداخت وام ودیعه مسکن را اعلام کرده است.
عبدالناصر همتی با بیان اینکه نظام بانکی کشور از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بابت مساعدت به آسیب دیدگان از شیوع ویروس کرونا درنظر گرفته است، گفت: بانک ها در این شرایط سخت تمام مساعی خود را برای ارایه کمک به مردم به کار بستند.
وی افزود: در این راستا ۳۸۴ هزار فقره تسهیلات معادل ۹ هزار میلیارد تومان به واحدهای اقتصادی آسیب دیده از کرونا، ۲۱۵ هزار فقره وام کمک ودیعه مسکن معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و همچنین ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به سرپرستان خانوار یارانه بگیر پرداخت شده است؛ لذا بانکها در سال جاری نقش خود را در کمک به دولت و مردم به خوبی ایفا کرده اند.
پرداخت وام ودیعه مسکن تا پایان ماه جاری تمدید شده و طی ۷ ماه اخیر فقط ۲۳.۸ درصد از هدف برنامه اعلام شده برای حمایت از مستأجران محقق شده است و کمتر از ۱۰ درصد مستاجران نیازمند این وام را گرفتند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید