شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

مستمری بازماندگان نوادگان اناث باپدربزرگ مشمول قانون کاربرقرار شد

24 خرداد 1401
مستمری بازماندگان نوادگان اناث باپدربزرگ مشمول قانون کاربرقرار شد

به گزارش بانک اول به دنبال اعلام تعارض در خصوص آرای صادره از سوی برخی شعب دیوان عدالت اداری مبنی بر شمول یا عدم شمول مستمری پدربزرگ مشمول قانون کار بر نوادگان اناث طبق قانون اصلاح تبصره 2 ماده واحده قانون اجازه پرداخت وظیفه و مستمری وراث کارمندان مصوب 1338/9/28 و برقراری حقوق وظیفه در مورد فرزندان و نوادگان اناث مصوب 63/10/2 و ماده 9 آئین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب 64/4/2، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری طبق ماده 89 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری پس از بررسی، تعارض در آرای صادره در این مورد را محرز دانست و اعلام کرد، با استناد به اینکه اولاً مطابق با اصل 20 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند و طبق اصل 29 قانون مذکور، برخورداری از تأمین اجتماعی حقی همگانی بوده و دولت موظف است طبق قوانین، خدمات و حمایت‌های مالی مربوطه را برای یکایک افراد کشور تأمین کند.

ثانیاً با توجه به بند (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره 2 ماده واحده قانون اجازه پرداخت وظیفه و مستمری وراث کارمند مصوب 1338/9/28 و برقراری حقوق وظیفه در مورد فرزندان و نوادگان اناث (مصوب 63/10/2 و اصلاحی 79/2/13) که بیان می‌دارد حقوق وظیفه سهم فرزندان و نوادگان اناث کلیه مستخدمین وزارت خانه‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها و همچنین سازمان‌های دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و قانون تأمین اجتماعی که طبق قوانین و مقررات مربوطه برقرار شده یا بشود با رعایت کلیه قوانین و مقررات مورد عمل به شرط نداشتن شوهر و شغل قابل پرداخت می‌باشد و این قانون، موخر و حاکم بر بند 2 ماده 81 و 82 قانون تأمین اجتماعی مصوب (54/4/3) که مستمری بازماندگان را بدون ذکر نوادگان اناث صرفاً متعلق به فرزندان دانسته است، می‌باشد و بند 3 ماده 48 قانون حمایت خانواده مصوب (91/12/1) نیز که مقرر می‌دارد فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل یا شوهر از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می‌گردند، موید این موضوع است، علیهذا با توجه به اینکه مواد قانونی مذکور تمامی مشمولین قانون تأمین اجتماعی را به طور مطلق بیان کرده و پدربزرگ شکات در ما نحن فیه مشمول قانون کار، شاغل غیر دولتی و مشمول قانون تأمین اجتماعی بوده‌اند، بنابراین مشارالیهم با توجه به نداشتن شوهر و شغل، مستحق بهره‌مندی از مستمری بازماندگان پدربزرگ خود خواهند بود.

و در نهایت با توجه به بند 9 اصل سوم قانون اساسی که دولت جمهوری اسلامی ایران را مکلف به رفع تبعیض ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی کرده است، بهره‌مندی نوادگان اناث آن دسته از مشمولین قانون تأمین اجتماعی که کارمند دولت محسوب می‌شوند و عدم بهره‌مندی نوادگان اناث شاغلین غیردولتی مشمول قانون مذکور، از مصادیق تبعیض ناروا بوده و مالا نوادگان اناث تمامی مشمولین قانون یاد شده می‌بایست مستحق دریافت مستمری بازماندگان گردند.

اخبار مرتبط
تفریح و سرگرمی علاوه بر تغییر روحیه ، باعث ریکاوری می شود تا کارها با انگیزه و دقت بیشتری انجام بپذیرد. همچنین معمولا ایده‌های ناب و خلاقانه در زمان استراحت حاصل می شود.
فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی از ۹ اردیبهشت آغاز شد و تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت. داوطلبانی که در کنکور سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی my.sanjesh.org وارد فرایند مشاهده سوابق تحصیلی شوند. تمام داوطلبان کنکور باید سوابق خود را ابتدا تأیید کنند تا نمره کل سابقه تحصیلی برای آن‌ها محاسبه و در زمان مقرر به سازمان سنجش ارسال شود.
«ملک مصرفی افراد از شمول مالیات بر عائدی سرمایه خارج است. یعنی اگر ملک مصرفی خانوار در طی یکسال ۱۰ برابر هم شده باشد هیچگونه مالیاتی نخواهد داشت. اینگونه اظهار نظرها از سوی شخصی که رییس سابق بانک مرکزی بوده است جای تأسف دارد.»
با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها