شنبه, 8 اردیبهشت 1403 2024,April

وام ۴۵۰ میلیونی مسکن شامل چه کسانی می شود؟

24 خرداد 1401
وام ۴۵۰ میلیونی مسکن شامل چه کسانی می شود؟

به گزارش بانک اول، مدیرعامل بانک مسکن از افزایش وام ساخت مسکن تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان در صورت استفاده از فناوری‌های نوین توسط انبوه‌سازان خبر داد.

 

جزئیات دریافت وام ساخت مسکن ۴۵۰ میلیون تومان

محمود شایان، اظهار کرد: در تهران و کلانشهرها وام ساخت مسکن تا سقف 450 میلیون تومان افزایش یافت.

وی با یادآوری این‌که بانک مسکن پیش تر وام بافت فرسوده نیز به 300 میلیون تومان افزایش داده بود، افزود: افزایش وام ساخت با روش‌های صنعتی سازی برای آن دسته از انبوه‌سازانی است که در بانک مسکن حساب سپرده دارند.

مدیرعامل بانک مسکن بیان کرد: وام در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون و در سایر شهرها 300 میلیون تومان پرداخت می شود.

شایان نرخ سود این تسهیلات را 18 درصد اعلام کرد.

 

وام خرید مسکن در سال 1400

 مهلت استفاده از وام بدون سپرده برای خرید مسکن تا اردبیهشت 1400 تمدید شد. سقف این وام در تهران 160 میلیون تومان و در شهرستان ها 120 میلیون تومان است.

بانک عامل بخش مسکن اعلام کرد: تسهیلات بدون سپرده خرید مسکن این بانک تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰ تمدید شده است. 

بانک عامل بخش مسکن در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: این بانک مهلت استفاده از تسهیلات طرح ۸۲ را تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تمدید کرد. در این راستا اعطای تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده مشمول درخواست‌هایی است که پیش نویس قرارداد حداکثر تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ تنظیم و قرارداد‌های مذکور حداکثر تا تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ در دفاتر اسناد رسمی ثبت شوند.

پیش‌تر بانک مذکور با هدف کمک به خانه دار شدن اقشار مختلف جامعه و تقویت قدرت خرید متقاضیان مسکن و همچنین کاهش هزینه‌های اخذ تسهیلات، طرح اعطای تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده را تا پایان سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرار داده بود.

از ۲۵ دی ماه سال ۱۳۹۹ به مناسبت سالروز تأسیس بانک تخصصی بخش مسکن، طرح اعطای تسهیلات خرید مسکن به صورت توأم (بدون سپرده و اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن) در دستور کار شعب بانک قرار گرفته است.

 

سقف تسهیلات مذکور در مرکز استان، برای خرید انفرادی ۸۰ میلیون تومان و برای زوجین ۱۶۰ میلیون تومان و در شهرستان‌های استان برای خرید انفرادی ۶۰ میلیون تومان و برای زوجین ۱۲۰ میلیون تومان اعلام کرد.

 

تمامی شعب بانک عامل بخش مسکن به متقاضیانی که تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده درخواست بهره مندی از تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن را دارند، تسهیلات موصوف را به صورت توأم (بخشی از محل اعتبار داخلی بانک و بخشی از محل خرید اوراق مذکور) پرداخت خواهند کرد.

 

با توجه به در نظر گرفتن هزینه 4 میلیون تومانی ساخت هر متر مربع مسکن به طور متوسط در سطح کشور، تسهیلات 300میلیونی می‌تواند 100 درصد هزینه ساخت یک واحد مسکونی 75 متری را پوشش دهد.

یکی از مهمترین موانع تولید اساسی‌ترین کالای مورد نیاز مردم یعنی مسکن در سال‌های گذشته بی‌توجهی نظام بانکی نسبت به تامین مالی حوزه ساخت مسکن تلقی می‌شود.

محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر بانک‌ها توجهی به حوزه مسکن که یک پیشران اقتصادی است، ندارند و از پرداخت تسهیلات ساخت مسکن صرف نظر می‌کنند.

با توجه به اینکه بی‌توجهی نظام بانکی به پرداخت سهم بخش ساخت مسکن از تسهیلات پرداختی بر تولید و عرضه این کالای اساسی تاثیر منفی گذشته و به دنبال آن زمینه افزایش قیمت نجومی مسکن را به دنبال داشت، لذا نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در قالب تبصره 18 قانون بودجه سال 1400، نظام بانکی را به پرداخت سهم ساخت مسکن از تسهیلات پرداختی معادل مبلغ 360 هزار میلیارد تومان مکلف نمودند.

بر مبنای قانون بودجه سال 1400، نظام بانکی کشور مکلف است، نسبت به پرداخت 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن معادل 20 درصد از تسهیلات نظام بانکی را در قالب وام ساخت به متقاضیان واجد شرایط که وزارت راه و شهرسازی اقدام کند.

مبلغ مذکور باید در حوزه احداث و نوسازی 400 هزار واحد مسکن روستایی و شهرهای زیر 25 هزار نفر و 800 هزار واحد مسکونی در سایر شهرهای کشور هزینه شود.

در همین راستا، مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره جزئیات تبصره18 قانون بودجه 1400، گفت: «در سال 1400 هر متقاضی واجد شرایط مورد تایید وزارت راه و شهرسازی می‌توان از تسهیلات 300 میلیون تومانی با دوره بازگشت 20 سال استفاده کند.»

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر اینکه ساخت مسکن یک پیشران اقتصادی است که 186حرفه به آن مرتبط است، گفت: «نظام بانکی در سال‌های اخیر سهم بخش مسکن را پرداخت نکرده است، اما در مجلس یازدهم با توجه به اهمیت تامین سرپناه در معیشت مردم نسبت به احیای این سهم اقدام کرد و 360 هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی را به ساخت 1.2میلیون واحد مسکونی هدایت کرد.»

بررسی تبصره 18 قانون بودجه1400 خبر از توجه نمایندگان مردم به چند نکته اساسی در این قانون و توجه به تجربیات گذشته خبر می‌دهد.

مساله اول در این باب توجه نمایندگان مردم نسبت به ضمانت اجرایی این قانون است، زیرا در گذشته نیز تجربه وضع قوانین شورای پول اعتبار به منظور هدایت تسهیلات بانکی به حوزه ساخت سابقه داشته، اما بانک‌ها کمترین توجهی به اجرای قانون نداشته‌اند.

از همین رو اگر بانکی نسبت به اجرای این قانون یعنی پرداخت 20درصد از تسهیلات پرداختی خود مطابق تعیین بانک مرکزی به حوزه ساخت مسکن در قالب تسهیلات 300میلیون تومانی اقدام نکند، با افزایش سپرده قانونی که قدر تسهیلات دهی بانک‌ها را کاهش می‌دهد مواجه شده که در نظام بانکی جریمه بزرگی به حساب می‌آید.

مساله دوم مورد توجه نمایندگان مردم به تامین مالی ساخت مسکن، توجه به مساله خانوارهای پر جمعیت است. از همین رو حداقل 20درصد از منابع 360 هزار میلیارد تومانی موضوع این قانون معادل 72 هزار میلیارد تومان به خانوارهایی تعلق می‌گیرد که 3 یا بیش از 3 فرزند دارند، لذا این خانوارها در الویت قرار گرفته‌اند.

با توجه به این نکته که تسهیلات ساخت مسکن در نظر گرفته شده در سال 1400 برای هر خانوار واجد شرایط معادل 300میلیون تومان در نظر گرفته شده، لذا بخش از مردم تصور می‌کنند، این تسهیلات برای خانه‌دار شدن کافی نیست.

تسهیلات در نظر گرفته شده مذکور به حوزه ساخت مسکن تعلق دارند و متقاضیان واجد شرایط باید برای تامین زمین یا از بافت فرسوده استفاده کنند یا از شرایط وزارت راه و شهرسازی به منظور استفاده از زمین‌های اجاره 99سال با هزینه بسیار کم بهره ‌ببرند و تسهیلات 300میلیون تومانی را برای ساخت استفاده کنند.

با توجه به در نظر گرفتن هزینه 4 میلیون تومانی ساخت هر متر مربع مسکن به طور متوسط در سطح کشور، این تسهیلات می‌تواند 100درصد هزینه ساخت یک واحد مسکونی 75 متری را پوشش دهد.

نکته قابل توجه در تحقق قانون بودجه سال 1400، اقدام به موقع بانک مرکزی در حوزه پشتیبانی از تولید مسکن و مانع زدایی از جریان تولید واحد مسکونی متناسب با نیاز است، زیرا بر مبنای قانون این نهاد مکلف است تا در فرودین ماه سال1400 سهمیه هر بانک به منظور پرداخت تسهیلات 300 میلیون تومانی ساخت مسکن را تعیین کند.

همچنین با ارائه سامانه‌ای، نسبت به ارائه گزارش برخط آمار تسهیلات اعطایی اقدام کند تا شاهد تخصیص این منابع در حوزه ساخت مسکن و صاحب‌خانه شدن 1.2 میلیون خانوار واجد شرایط معادل بیش از 4میلیون نفر ایرانی در سال1400 باشیم.

اخبار مرتبط
درحال‌حاضر بانک‌های ملی، صادرات، سپه، ملت، مسکن، کشاورزی، پست بانک و رفاه کارگران به عنوان بانک‌های عامل پرداخت وام خود اشتغالی به متقاضیان معرفی شده است.
کسانی‌که برای وام خود اشتغالی اقدام می‌کنند، کسانی هستند که می‌خواهند برای خودشان کسب و کاری راه بیندازند. کارمزد این وام مثل بقیه وام‌های قرض‌الحسنه دیگر چهاردرصد است و طبقه ابلاغیه بانک مرکزی، فقط به مشاغلی پرداخت می‌شود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آنها را تایید کرده باشد.
اگر دستگاه کارت‌خوان بانک ملی دارید، این طرح برای شما مناسب است؛ جزئیات برخی از شرایط مورد نیاز برای گرفتن وام با دستگاه کارت‌خوان بانک ملی را در پایین ببینید: افتتاح حساب قرض‌الحسنه در بانک ملی با حداقل سپرده‌ی ۵۰میلیون تومانی گذشت حداقل ۶ماه از افتتاح حساب داشتن ۳ماه گردش حساب بانکی بعد از افتتاح حساب (راهنمای دریافت آنلاین گردش حساب بانک ملی)
وام ازدواج از جمله تسهیلاتی است که دولت برای آغاز زندگی مشترک جوانان درنظر گرفته است و هرساله تعداد زیادی از زوجین، این وام را دریافت می‌کنند. اما چگونه وام ازدواج را زودتر بگیریم؟ کدام بانک برای دریافت وام ازدواج بهتر است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
عبدالعلی فخری
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام من سال 97 مجوز ساخت ازشهرداری پرند گرفتم وسال98 شروع کردم به ساخت سه واحد120متری متاسفانه مصادف شد با گرانی مصالح والان سال1400این سه واحد نیمه ساخت رهاشده ودیگر پول ندارم وشرایط هم سخته نمیتوانم ادامه بدهم تمام زندگیم فروختم ولی شرایط گرفتن وام وخریدن برگه اوراق ازبانک مسکن مشکل بیشتر کرده والان چندین واحد هست که همینطوری رهاشدن

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها