جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

جزییات واریز مبلغ ۵۰۰ هزار تومان علی الحساب به تمامی مردم ایران

24 خرداد 1401
جزییات واریز مبلغ ۵۰۰ هزار تومان علی الحساب به تمامی مردم ایران

به گزارش بانک اول  واریز مبلغ ۵۰۰ هزار تومان علی الحساب به تمامی مردم ایران از تازه ترین اخبار در حوزه پرداخت یارانه های نقدی است. بر اساس اخبار منتشر شده دولت قرار است برای جبران ضررهای ناشی از کرونا برای هر خانواده 4 نفره مبلغ 500 هزار تومان واریز کند. البته هنوز جزئیات این خبر به صورت رسمی اعلام نشده است اما با یک حساب سرانگشتی می توان فهمید که اگر میزان این یارانه نقدی برای خانواده 4 نفره 500 هزار تومان باشد، پس به هر فرد ایرانی 125 هزار تومان تعلق می گیرد. بر این اساس باید به هر خانواده 2 نفره 250 هزار تومان، به خانواده 3 نفره 375 هزار تومان و به خانواده های 5 نفره 625 تومان پرداخت شود.

همزمان با شیوع کرونا علاوه بر به خظر افتادن سلامت مردم رکود و بیکاری نیز اقتصاد کشور و خانواده ها را تحت الشعاع قرار داد این در شرایطی بود که کشور ما به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم تورم بی سابقه ای را نیز تجربه کرد. در این میان بیشترین آسیب اقتصای به قشر کم درآمد جامعه وارد شد. بسیاری از کارگران به دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی از کار بیکار شدند این در شرایطی بود که حداقل حقوق کارگری نیز بسیار کمتر از میزان تورم در جامعه بود. فشار تورمی و کاهش قدرت خرید عموم جامعه باعث شد تا سطح رفاه مردم به شدت پایین بیاید

این موضوع سبب شد تا دولت وعده هایی را برای جبران ضررهای ناشی از کرونا برای اقشار کم درآمد جامعه در نظر بگیرد. اوایل سال 99 در راستای حمیات از آسیب دیدگان کرونا دولت تصمیم گرفت تا اعتباری بین 200 تا 600 هزار تومان بر اساس تعداد اعضای خانواده به حساب سرپرستان خانوار واریز شود و قرار شد در این قالب به خانوار یک نفره ۲۰۰ هزار تومان، خانوار دو نفره ۳۰۰ هزار تومان، خانوار سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار تومان و خانوار پنج نفره یا بیشتر رقم ۶۰۰ هزار تومان پرداخت شود.

با این حال دولت نتوانست به بسیاری از وعده های خود در حمایت از اقشار ضعیف کرونا عمل کند. حال باید دید تصمیم جدید دولت برای پرداخت یارانه نقدی جدید تا چه میزان عملیاتی خواهد شد.

وعده های کرونایی دولت در سال 99 چه بود؟

سیاست حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و تامین حداقل معیشت در قالب طرح‌های مختلف از سوی دولت مطرح شده است. در ادامه طرح ها و وعده های کرونایی دولت در سال 99 را بخوانید.

پرداخت تسهیلات کرونایی

بحران کرونا بخش‌های مختلف کشور را با مشکلات زیادی همراه کرده که در این میان کسب‌وکارهای مختلفی دچار زیان شدند. دولت برای حمایت از کسب و کارها، پرداخت تسهیلات کرونا را مصوب کرد و از سیزدهم خردادماه ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات شروع شد.

برابر آخرین آمار تاکنون ۹ هزار و ۱۴۶ میلیارد تومان برای ۵۱۶ هزار کسب و کار با اشتغال ۹۵۷ هزار و ۵۲۰ نفر پرداخت شده است.

بیمه بیکاری کرونایی

بیمه بیکاری کرونا یکی از راهکارهای دولت برای حمایت از معیشت مردم در دوره شیوع این بیماری به شمار می‌رود. برای همین منظور سامانه‌ای به آدرس  bimebikari.mcls.gov.ir  راه‌اندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن ثبت کنند.

مطابق آخرین آمار تعداد ۲۰۸ هزار و ۹۹۹ نفر از متقاضیانی دریافت مقرری بیمه بیکاری در سامانه اعلامی ثبت نام کردند و درخواست ۱۵۹ هزار و ۳۹۵ نفر رسیدگی شده و ۹۷ هزار و ۵۲۷ نفر مقرری دریافت کردند.

پرداخت وام یک میلیون تومانی

پرداخت تسهیلات بانکی به شکل وام قرض‌الحسنه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر نیز از دیگر مصوبات حمایتی دولت است.

بر اساس این طرح،  خانوارهایی که یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می‌کنند مشمول این مصوبه بودند. مبلغ وام یک میلیون تومان و نرخ کارمزد چهار درصد است که اقساط آن از ابتدای تیر ماه به مدت ۳۰ ماه و هر قسط ۳۵هزار تومان از یارانه سرپرست خانوار کسر می‌شود و پایان بهمن‌ماه، هشت قسط آن از حساب یارانه‌بگیران اخذ شده است.

پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی خانوار

در ادامه حمایت‌های معیشتی دولت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه، مقرر شد همه افرادی که در نوبت قبل، وام کرونای معیشتی دریافت کرده‌اند و درآمد ثابت نداشتند مشمول دریافت وام یک میلیون تومانی کرونا شوند. همچنین در مجموع ۱۱ میلیون خانوار معادل ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تسهیلات یک‌میلیون‌تومانی دریافت ‌کنند. 

 

طبق آخرین آمار بیش از بر ۶ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۳۸۰ سرپرست خانوار در دو مرحله پرداخت تسهیلات به یارانه‌بگیران معیشتی، از تسهیلات یک میلیون تومانی بهره‌مند شده‌اند.

کسر اقساط این یارانه از یارانه معیشتی بنزین بوده و از دی ماه مبلغ ۳۰ هزار تومان از حساب سرپرستان خانوار کسر می‌شود.

مهلت سه ماهه در پرداخت اقساط قرض‌الحسنه

همچنین درادامه حمایت‌های کرونایی و با توجه به آسیب دیدن مشاغل و روند درآمدزایی خانوارها، بانک مرکزی با هدف حمایت از وام گیرندگان، اعلام کرد که پرداخت اقساط وام‌های قرض‌الحسنه برای مدت سه ماه به تعویق می‌افتد.

بر این اساس، اقساط وام‌های قرض‌الحسنه در ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹ دریافت نشد و بدون وضع هر گونه جریمه یا کارمزد به پایان دوره پرداخت اقساط منتقل شد.

حمایت از اجاره‌نشین‌ها

دولت برای حمایت از اجاره نشین ها، تسهیلات و وام کم بهره ای را برای مستاجران در نظر گرفت. همچنین با تصمیم نهادهای ذیربط،  برای حمایت از اجاره نشین‌ها، تمام قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری که تا تاریخ هشتم تیرماه ۹۹ هنوز تمدید نشده بود، در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید شد.

حداکثر افزایش میزان اجاره‌بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا ۲۵ درصد، سایر کلان شهرها (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم و کرمانشاه) تا ۲۰ درصد و سایر شهرهای کشور تا ۱۵ درصد تعیین شد.

یارانه معیشتی بنزین

با افزایش قیمت بنزین در ۲۴ آبان ماه سال ۹۸ دولت تصمیم گرفت ۲۹ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین را بین  ۱۸ میلیون خانوار (۶۰ میلیون نفر) تقسیم کند.

سبد حمایت معیشتی به تناسب بعد افراد خانوار پرداخت می‌شود. خانواده یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده ۴ نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت می‌کنند.

تاکنون ۱۶ مرحله یارانه معیشتی به حساب سرپرستان خانوار مشمول دریافت این سبد واریز شده است.

کمک هزینه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی

پرداخت مبلغ ۲۰۰ الی ۶۰۰هزار تومان به یک میلیون خانوار با جمعیت سه میلیون نفر که عضو کارمند یا بازنشسته نداشته و تحت پوشش بیمه یا نهادهای حمایتی هم نیستند (ماهانه ۳۵۰ میلیارد تومان به این بند اختصاص می یابد)  از دیگر حمایت‌های معیشتی دولت است.

میزان کمک بین ۲۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان بسته به بعد خانوار به این ترتیب که خانوار یک نفره ۲۰۰ هزار تومان، دو نفره ۳۰۰هزار تومان، سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان، در چهار مرحله پرداخت شده است که آخرین مرحله آن ۳۱ خرداد ۹۹ توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، واریز شد.

یارانه معیشتی ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومانی

آخرین حمایت معیشتی دولت پرداخت کمک هزینه یکصد هزار تومانی به خانوار فاقد درآمد ثابت است. براساس اطلاعیه وزار ت تعاون در خصوص حمایت معیشتی از اقشار کم درآمد و فاقد درآمد ثابت، طبق تفاهم صورت گرفته بین مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه مبنی بر حمایت از این قشر، سازمان برنامه و بودجه مصوبه مذکور را به وزارت تعاون ابلاغ کرد.

حمایت معیشتی ۱۲۰ هزار تومانی ماهیانه به ازای هر نفر، به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، تعلق می گیرد. همچنین حمایت معیشتی ۱۰۰ هزار تومانی به ازای هر نفر، شامل خانوارهایی می‌شد که هیچ‌یک از اعضای آن‌ها حقوق ماهانه دریافت نمی‌کنند،  بیمه‌پرداز نبوده و در زمره دهک‌های پایین باشند، همچنین شامل خانوارهایی است که بسته حمایت معیشتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان دریافت کرده‌اند.

بنابراین کارکنان بخش دولتی، نیمه‌دولتی، عمومی، بخش خصوصی و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی که دریافتی ماهیانه دارند و به نحوی شاغل یا بازنشسته محسوب می‌شوند، در زمره این گروه نبودند.

حمایت معیشتی ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومان از آذرماه ۹۹ به مدت چهار ماه پرداخت می‌شد. اولین مرحله واریزی نیز ساعت ۲۴ روز ۲۷ آذرماه ۹۹به حساب خانوارهای مشمول این طرح واریز شد و آخرین مرحله آن ۲۵ اسفندماه ۹۹ واریز شد.

 

 

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
کوروش
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

میدونی چطوری ضرر جبران میشه مثل آمریکا نفری پنج هزار دلار بدن ملت گدا نیستن حقمونه با این واریزها موقع رای گیری ملت بیاد ول کنید همرو اختلاس کردن بردن به ملت رسید نیست نداریم بسته فقط بسته

ف ج
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

دوباره نزدیک‌انتخابات شد و وعده های پوچ و بی اساس

حمید
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

ما را به خیر تو هیچ امیدی نیست لطفا شر مرسان

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها