به گزارش بانک اول ، هفته گذشته اعضای هیئت مدیره انجمن دفاتر خدمات گردشگری و مسافرت هوایی و همچنین اعضای هیئت مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی با کاپیتان تورج دهقانی زنگنه معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و همچنین ابوالقاسم جلالی معاون هوانوردی و امور بین الملل این سازمان دیدار و درباره مشکلات این دو نهاد صنفی مذاکراتی داشتهاند.
یونس دقیق کیا رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره مذاکرات این جلسه اظهار کرد: بحث هماهنگیهای بین دو صنف انجمن ایرلاینها و انجمن آژانسهای هواپیمایی از مدتها قبل مطرح بود که در این جلسه با حضور رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، این هماهنگیها انجام شد.
سازمان هواپیمایی با لغو مصوبه ۶۰ درصد موافق است اما نمکی موافق نیست
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی شرکتهای هواپیمایی، محدودیت فروش بلیت هواپیما تا ۶۰ درصد ظرفیت هر پرواز است که مصوبه ستاد ملی مقابله با کروناست و همچنان دنبال رفع آن هستیم؛ اما تا کنون متأسفانه موفق نشدهایم این مصوبه را لغو کنیم.
دقیق کیا یادآور شد: کاپیتان زنگنه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری هم خودش موافق لغو این مصوبه است مشکل ما با آقای دکتر نمکی وزیر بهداشت است اگر بتوانیم نظر وی را تأمین کنیم، محدودیت ۶۰ درصدی را میتوانیم لغو کنیم؛ در همه جای دنیا هم ثابت شده که از نظر علمی جابه جایی ویروس ارتباطی با ظرفیت پرواز ندارد و امیدواریم این مصوبه لغو شود.
وی خاطرنشان کرد: ما درخواست برگزاری جلسه با دکتر نمکی را داشتهایم؛ سازمان هواپیمایی کشوری هم آمادگی دارد از طرف شرکتهای هواپیمایی، از ما دفاع کند؛ البته خودمان هم مایلیم در چنین جلسهای همراه با کارشناسان صنعت هوانوردی حاضر باشیم و برای مسئولان وزارت بهداشت، موضوع عدم انتقال ویروس در پرواز را توضیح دهیم؛ تا کنون که بعد از چندین نوبت درخواست، موفق نشدهایم چنین جلسهای را برگزار کنیم.
رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی با اشاره به وضعیت مالی بسیار بد آژانسهای هواپیمایی و دفاتر خدمات گردشگری و مسافرت هوایی، گفت: قرار است هر دو انجمن صنفی با هم تعاملاتی داشته باشند و قرار است جلسات بین انجمن آژانسها هواپیمایی و ایرلاینها ادامه داشته باشد.
دستور رئیس سازمان هواپیمایی برای حمایت ایرلاینها از آژانسهای هواپیمایی
به گفته دقیق کیا، نظر زنگنه در این نشست، افزایش تعاملات هر دو صنف بوده و نگاه آژانسها برای درآمدزایی به تصمیمات ایرلاین هاست؛ از سوی دیگر ایرلاینها هم باید به آژانسها به عنوان بازوی بازرگانی خود نگاه کنند؛ بنابراین دو صنف مذکور، مکمل یکدیگرند؛ ضمن اینکه ایرلاینها باید به آژانسهای هواپیمایی هم کمک کنند. مشکلات تحریمهای هوانوردی همراه با محدودیت ۶۰ درصدی کرونایی، به آژانسها هم فشار مضاعف آورده است.
بدهی ایرلاینها به شرکت پخش تسویه شد
وی درباره بدهی ایرلاینها به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بابت هزینه سوخت، تصریح کرد: بدهی جاری به این شرکت نداریم و صرفاً بدهیهای انباشته باقی مانده است که آن هم مذاکره و تقسیط کردهایم. اقساط ما در حال پرداخت است؛ بر اساس توافق دو طرف، پرداخت اقساط در حال انجام است.
آخرین وضعیت بدهی شرکتهای هواپیمایی به شرکت فرودگاهها
دقیق کیا در خصوص بدهی ایرلاینها به شرکت فرودگاهها گفت: بدهیهای ما به شرکت فرودگاهها نیز مثل شرکت پخش، قسط بندی شده و تقریباً در حال پرداخت و اتمام است.
امهال وام قبلی کرونایی ایرلاینها و موافقت با اعطای وام جدید
وی درباره استمهال اقساط تسهیلات کرونایی گفت: دنبال امهال وام مرحله اول کرونایی هستیم که از سوی دولت موافقت شده و به زودی خبر آن اطلاع رسانی میشود. برای سال جاری هم اعطای مرحله دوم تسهیلات کرونایی به شرکتهای هواپیمایی را درخواست دادهایم که قرار است در نشست هفته جاری ستاد ملی مقابله با کرونا، این درخواست تصویب و به بانکها ابلاغ شود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید