به گزارش بانک اول نوسانات دلار بار دیگر بالا گرفته است و امروز نوسانات زیادی بین دو کانال ۲۳ و ۲۴ هزار تومان تجربه شد. دلار دیروز تا ۲۳۸۰۰ تومان پایین آمده بود اما عصر دوباره در معاملات فردایی تا ۲۴۲۰۰ تومان بالا رفت که به عقیده فعالان بازار ارز در واکنش به اظهارات عراقچی اتفاق افتاد.
مذاکرهکننده ارشد کشورمان در وین گفت از اینکه این دور از مذاکرات وین به نتیجه برسد مطمئن نیست و ممکن است هیاتهای مذاکرهکننده دو سه روز دیگر به پایتختها بازگردند. با توجه به آنکه اخیرا سخنگوی وزارت خارجه نیز گفته بود که در مذاکرات وین عجله نداریم و همچنین با توجه به انتخابات ریاستجمهوری، بسیاری از معاملهگران اکنون احیای برجام را در کوتاهمدت بعید میدانند و در بازار ارز انتظارات صعودی بیشتر به چشم میآیند.
امروز اگرچه دوباره نرخها به سمت پایین برگشتند اما نوسانات تا حدی بالا بود. یکی از گمانهزنیها این است که با تغییر سکاندار بانک مرکزی، احتمالا عرضه ارز در بازار افزایش یافته و این احتمال تا حدی توانسته است نرخها را نزولی کند. با توجه به برخی انگیزههای سیاسی برای دولت، بعید نیست شاهد چنین سناریویی باشیم؛ البته در شرایطی بسیار محدودتر. چراکه احتمالا منابع چندانی دست بانک مرکزی برای عرضه در بازار نباشد. عاملی که برخی کارشناسان با استناد به آن باور دارند که هر گونه ارزپاشی در این مقطع اثر گذشته را بر قیمتها نخواهد داشت. به این ترتیب اگر عمده انتظارات صعودی باشند، مشخص نیست که حتی سیاست مذبوح ارزپاشی توفیقی در کاهش نرخ دلار داشته باشد۰
دلار نیما در کف ۱۴۰۰
آنچه گمانهزنی ارزپاشی را تقویت نیز میکند، افت نرخ حوالههای ارزی به ۲۰۳۷۵ تومان طی روز گذشته است که کمترین قیمت حداقل از زمستان ۹۹ تاکنون محسوب میشود. البته باید در نظر داشت که نزدیکی به ضربالاجلهای ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان هم موجب افزایش عرضه در این بازار و کاهش نرخها شده است و نمیتوان از اثر آن چشمپوشی کرد. پیشتر در گزارش «خطر بزرگ در کمین خریداران ارز؟» اشاره کرده بودیم که دلار نیما در نزدیکی مرز روانی مهم ۲۰ هزار تومان بوده و با توجه به این ضربالاجلها احتمال تداوم روند کاهشی وجود دارد که امکان دارد بر نرخ بازار آزاد نیز اثرگذار باشد. فعلا مشخص نیست آیا رئیس جدید بانک مرکزی برنامهای برای ارزپاشی در این بازار دارد یا خیر.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید