جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

مالیات بر عایدی، تراکنش‌های بانکی را هم شامل می‌شود؟

24 خرداد 1401
مالیات بر عایدی، تراکنش‌های بانکی را هم شامل می‌شود؟

به گزارش بانک اول سیاوش غیبی پور کارشناس امور مالیاتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  اجرای مالیات بر عایدی سرمایه گفت: آنچه در قانون جدید درباره مالیات بر عایدی سرمایه آمده است. به طور مشخص به ارز املاک، زمین، طلا و محاسبه مالیات آن‌ها اشاره کرده است. تا به حال درباره این قانون کش  و قوس‌ها و اختلافات فراوانی وجود داشته است. مشکلات اجرایی آن آیین نامه‌های موجود بوده باید تداخلات با ماده ۵۹ قانون مالیات‌های مستقیم که در ارتباط با نقل و انتقال و سر قفلی املاک حل شود.

غیبی پور گفت: مالیات بر جمع درآمد قبلا در قانون مالیاتی بوده، اما به دلیل عدم ساز و کار حذف شده است. ولی مالیات بر جمع درآمد به یک شخص حقیقی مربوط است که در تمام منابع به هر میزان در آمد کسب می‌کند. باید پس از کسر معافیت‌های مقرر در قانون مالیات را پرداخت کند که سازوکار اجرایی نداشت.

او ادامه داد: تمام این اصلاحات در قانون جدید قابل اجراست. مالیات بر عایدی سرمایه چند منبع مشخص دارد که مهمترین هدف آن جلوگیری از فعالیت‌های سوداگرانه در بازار مسکن و املاک است؛ و در نهایت زمینه ساز اخذ مالیات بر مجموع درآمد می‌شود. البته اگر دامنه این مالیات را گسترده کنند اجرای آن دشوار خواهد بود. بخش تراکنش‌های بانکی که با ارز و خرید و فروش املاک مرتبط است در درآمد افراد دیده نمی‌شد. قانون جدید بخشی از تراکنش‌های بانکی را هم پوشش می‌دهد.

این کارشناس امور مالیاتی تصریح کرد: این قانون در سال آینده یک قانون مترقی خواهد بود و اجرایی خواهد شد. انتظار می‌رود که امسال بیشتر اطلاع رسانی در این خصوص انجام شود. به خصوصی مودیان باید در جریان جزئیات این قانون قرار بگیرند.

این کارشناس مالیاتی در پایان یادآور شد: برآورد‌ها این است که تا سال آینده این قانون به مرحله اجرا شدن برسد. اما دو نکته درباره قانون مالیات برعایدی سرمایه وجود دارد، اول اینکه وقتی قانون اجرا شود سنگینی در سبد درآمد‌ها خواهد بود و دوم جا افتادن و عملیاتی شدن این قانون است که مدت زمانی به طول می‌انجامد.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها