جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

کدام بانک ها وام ودیعه 70 میلیونی میدهند

24 خرداد 1401
کدام بانک ها وام ودیعه 70 میلیونی میدهند

به گزارش بانک اول روز گذشته، در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیماتی درباره اجاره‌نشین‌ها گرفته شد و محمد اسلامی، وزیر راه شهرسازی هم از افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن خبر داد و تاکید کرد: مستأجرانی که نتوانستند وام ودیعه مسکن دریافت کنند، تا پایان شهریور فرصت دارند در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کنند.

او گفت: تسهیلات ودیعه مسکن نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به رقم ۷۰ میلیون تومان برای تهران، ۴۰ میلیون تومان برای سایر کلان‌شهرها و ۲۵ میلیون تومان برای شهرهای کوچکتر رسیده است و افراد می‌توانند از طریق ثبت نام این وام را دریافت کنند.

تا پیش از این مبلغ وام ودیعه در پایتخت ۵۰ میلیون‌ تومان، در سایر کلان‌شهرها ۳۰ میلیون تومان و درشهرستان‌ها ۱۵ میلیون تومان بود که ۱۵ بانک، مسئول پرداخت آن بودند.

با این حساب مبلغ وام ودیعه هم مثل وام ازدواج امسال افزایش یافته است. آن هم در حالی که پیش از این بانک‌ها درباره افزایش مبلغ وام ازدواج ابراز نگرانی کرده بودند و بعضا صراحتا اعلام کردند که به رغم افزایش مبلغ وام ازدواج، توان بانک‌ها در وام‌دهی تغییری نکرده و افزایش مبلغ تسهیلات ازدواج، فقط صف دریافت را طولانی‌تر و مردم را گرفتار می‎کند.

اما آیا حالا درباره وام ودیعه هم قرار است این ماجرا تکرار شود؟

چیزی ابلاغ نشده

علیرضا قیطاسی، دبیرشورای بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی، در پاسخ به این سوال که درباره افزایش مبلغ وام ودیعه، تا امروز چیزی به شبکه بانکی ابلاغ شده یا نه؟ می‌گوید: این مصوبه ابتدا باید به بانک‌‌مرکزی ابلاغ شود و سپس بانک‌مرکزی آن را به شبکه بانکی ابلاغ کند که هنوز این اتفاقات نیفتاده است.

او همچنین در واکنش به میزان آمادگی بانک‌ها برای افزایش وام ودیعه می‌گوید: وقتی تصمیمی برای افزایش نرخ تسهیلات ودیعه مسکن گرفته می‌شود حتما منابع آن هم در نظر گرفته شده و البته سهمیه بانک‌های مختلف هم با هم متفاوت است.

قیطاسی ادامه می‌دهد: تا پیش از این دو بانک دولتی، سه بانک نیمه‌دولتی و ۱۰ بانک خصوصی بانک عامل برای پرداخت این وام بودند و حالا ممکن است شرایط تغییر کرده باشد.

دبیرشورای بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی همچنین توضیح می‌دهد: مصوبه هنوز ابلاغ نشده و جزئیاتی از دستورالعمل این تصمیم در دست نداریم؛ ممکن است شرایط وام از جمله زمان بازپرداخت، نرخ و… تغییر کرده باشد، شاید هم وام با همان شرایط قبلی پرداخت شود. فعلا باید منتظر ماند تا دستورالعمل ابلاغ شود.

اغلب بانک‌ها توان پرداخت ندارند

محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌های خصوصی، اما در پاسخ به این سوال که بانک‌ها توان پرداخت وام ودیعه با مبلغ بیشتر را دارند یا خیر؟ صراحتا می‌گوید: اغلب بانک‌ها توان پرداخت وام با این مبلغ را ندارند. ضمنا از طرفی ابلاغیه‌های مختلفی برای وام‌‌های مختلف از قرض‌الحسنه گرفته تا سایر انواع برای پرداخت به شبکه بانکی رسیده و از طرف دیگر بانک مرکزی بخشنامه داده که بانک‌ها نمی‌توانند مانده تسهیلاتشان را نسبت به سال گذشته بیش از دو درصد افزایش دهند.

او می‌افزاید: چطور ما باید بتوانیم بخشنامه بانک‌مرکزی را اجرا کنیم وقتی همین الان چندین میلیون تومان وام مسکن ملی باید بدهیم؟ دائما به ما دستور پرداخت وام ابلاغ می‌شود ولی بانک مرکزی ما را محدود به درصد افزایش مانده تسهیلات کرده است. بنابراین از توان بانک‌ها خارج است که از بخشنامه بانک‌مرکزی عدول کنند.

جمشیدی با تایید گفته قیطاسی مبنی بر این که هیچ مصوبه یا دستورالعمل رسمی هنوز در اختیار شبکه بانکی قرار نگرفته، تاکید می‌کند که بانک‌ها تنها در شرایطی می‌توانند توان پرداخت پیدا کنند که مطالبات معوقشان را وصول کنند تا از محل وصولی‌ها وام دهند اما این کار هم سخت است و در نهایت رقم قابل توجهی برای بانک‌ها نخواهد بود.

اخبار مرتبط
مبلغ این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومان است و متقاضیان آن باید حتما ضامن رسمی به بانک ارائه بدهند.
وام مسکن ایثارگران مختص جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا و مفقودالاثران است که بدون نیاز به چک و ضامن و با ارائه سند می توانند تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت 20 ساله دریافت کنند.
مسئول اداره رفاه دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان سنوات قبل که در نیم‌سال‌های گذشته از وام‌های دانشجویی بهره‌مند شده‌اند، نیازی به ثبت و ارائه مجدد سند تعهدنامه دانشجویی ندارند.
با تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها