جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

واحدهای تملیکی بانک‌های دولتی بیشتر است یا بانک های خصوصی؟

24 خرداد 1401
واحدهای تملیکی بانک‌های دولتی بیشتر است یا بانک های خصوصی؟

به گزارش بانک اول، آن دسته از واحدهای تولیدی که برای پروژه‌ای وام گرفته و محل اجرای این پروژه را در رهن بانک گذاشته‌اند، برای وصول بدهی اولویت همواره با محل اجرای پروژه است و تحت تملک بانک درمی‌آید. 

این اواخر باز هم ارقام جدیدی از تعداد واحدهای تحت تملک بانک‌ها اعلام می‌شود به گونه‌ای که معاون هماهنگی امور اقتصادی می‌گوید: ۱۷۹۳ واحد تولیدی در تملک ۱۶ بانک قرار دارد که ۶۰ درصد این واحدها فعال هستند. 

این درحالی است که هر بار ارقام متفاوتی در این زمینه مطرح می‌شود و بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی در این زمینه تاکنون آمار و ارقام دقیقی اعلام نکرده است.

البته قبل از این، عبدالناصر همتی رئیس کل سابق بانک مرکزی گفته بود که درباره تملک واحدهای صنعتی و تولیدی توسط بانک‌ها اغراق می‌شود و غالب واحدهای تولیدی در تملیک بانک‌ها صرفه اقتصادی نداشته و بطور میانگین بعد از گذشت ۵ سال نداشتن عملکرد اقتصادی، توسط بانک‌ها تملیک شده‌اند. 

در این زمینه، برای بررسی وضعیت واحدهای تملیکی در بانک‌های دولتی و خصوصی به گفت‌وگو با دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی  و نیمه دولتی و دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی پرداخته شد.


علیرضا قیطاسی اظهار کرد: آمارهای مختلفی از تعداد واحدهای تحت تملک بانک‌ها ارائه می‌شود اما مرجع ما شرکت شهرک‌های صنعتی است که طبق آخرین اعلام‌، تعداد واحدهای تولیدی تحت تملک بانک‌ها در کل نظام بانکی کشور به فراوانی هر استان معادل ۱۷۰۰ واحد است. در این زمینه، لازم به ذکر است که تملک واحدها توسط بانک‌ها موجب تعطیلی و ادامه  فعالیت آن‌ها نمی‌شود. 

وی با بیان اینکه تعداد واحدهای تملیکی تنها در اختیار ۱۶ بانک نیست بلکه در کل نظام بانکی کشور قرار دارد، افزود: در این راستا، شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی با شرکت شهرک‌های صنعتی تفاهم نامه‌ای امضا کرد تا طبق چارچوب قواعد مربوطه، بانک‌ها اعلام آمادگی کردند که چه واحدهای تولیدی در اختیار بانک‌ها و چه آن‌هایی که در اختیار بانک‌ها نیستند را واگذار کنند.

قیطاسی ادامه داد: این تفاهم نامه در اوایل اسفند ماه سال گذشته به بانک‌های عضو شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی ارسال شده است.

محمد رضا جمشیدی نیز درباره تملک واحدهای تولیدی توسط بانک‌های خصوصی توضیح داد: رقمی که از سوی معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور تقریبا درست است که بیشتر این واحدهای تملکی نیز در اختیار بانک‌های دولتی است و تنها ۱۹ شرکت تحت تملک بانک‌های خصوصی است.

دبیر کانون بانک‌های خصوصی در ادامه گفت: تعداد کم واحدهای تولیدی تحت تملک بانک‌های خصوصی به شرکت نکردن این بانک‌ها در طرح‌های اجرایی برمی‌گردد و از ۱۹ واحد تحت تملک بانک‌های خصوصی یکی از آن‌ها بعد از تملیک در اختیار صاحبان واحدها قرار گرفته است./ایسنا

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها