دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

آیا خرید سکه از صرافی‌ و طلافروشی مشمول مالیات می‌شود یا خیر؟

24 خرداد 1401
آیا خرید سکه از صرافی‌ و طلافروشی مشمول مالیات می‌شود یا خیر؟

به گزارش بانک اول خریداران سکه از بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ مشمول پرداخت مالیات هستند که خریداران سکه در سال گذشته تا پایان ۱۵ تیرماه سال جاری باید مالیات متعلقه بپردازند و اگر مالیات خود را در این مدت نپردازند، به مالیات متعلقه آنها به ازای هر ماه دیرکرد معادل ۲.۵ درصد جریمه اضافه می‌شود. 

همچنین، مؤدیانی که امکان پرداخت مالیات مقطوع را به صورت کامل تا ۱۵ تیر سال جاری ندارند، مالیات آنها حداکثر تا چهار ماه به صورت مساوی قسط بندی می‌شود.

طبق دستورالعمل، کسی که بیش از پنج تا ۱۵ سکه از بانک مرکزی بخرد، باید به ازای هر قطعه سکه باید ۹۶۰ هزار تومان مالیات پرداخت کند و نسبت به مازاد ۱۵ تا ۲۵ سکه به ازای هر قطعه باید معادل یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان مالیات بپردازد.

علاوه براین، نسبت به مازاد ۲۵ تا ۱۰۵ سکه به ازای هر قطعه باید معادل یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت شود که نکته قابل توجه درباره مالیات سکه، افزایش قابل توجه رقم آن و کاهش سطح معافیت مالیاتی است.

در این راستا، تمامی اشخاص حقیقی خریدار سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در سال ۱۳۹۹ نسبت به دریافت حداکثر (۱۰۵) قطعه سکه اقدام کرده‌اند، باید حداکثر تا پایان ۱۵ تیر ماه سالجاری با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام کنند. 

همچنین، برای اینکه از مشمولیت خود برای پرداخت مالیات خرید سکه از بانک مرکزی اطلاع پیدا کنید، باید ابتدا در سامانه عملیات الکترونیک مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir ثبت نام کنید و اگر با درج کد ملی خود در این سامانه شما مشمول پرداخت مالیات باشید، به شما اعلام می‌شود. 

سپس باید به سامانه پرداخت مالیات مقطوع و انتخاب تعداد اقساط مراجعه و مالیات خود را براساس سررسید قبوض پرداخت کنید. 

علاوه براین، کسانی که در سال ۱۳۹۸ سکه خریده‌اند اما مالیات آن را نپرداخته‌اند نیز در صورتی که بیشتر از ۱۸۵ سکه خریده باشند، می‌توانند امسال اظهارنامه پر کنند و کسانی که کمتر از ۱۸۵ سکه خریداری کرده باشند نیز می‌توانند طبق دستورالعمل سال ۱۳۹۸ مالیات خود را بپردازند که برای اطلاع از دستورالعمل سال ۱۳۹۸ می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. 

در این زمینه، محمد مسیحی - معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در صورتی که سکه‌های خریداری شده به سرقت بروند، هر ادعایی در این زمینه باید مستدل و مستند به مدارک و شواهد متقن و روشن باشند.

وی افزود: به ویژه در خصوص دارایی‌هایی که بیم ادعاهای متقلبانه وجود دارد، این مستندات مدارک و شواهد باید قدرت اقناع کنندگی بسیار بالایی را برای حسابرسان مالیاتی داشته باشد. 

مسیحی در پاسخ به اینکه خرید سکه از صرافی‌ها و طلا فروشی‌ها نیز مشمول مالیات می‌شود؟ گفت: هر فعالیت اقتصادی مادامی که تصریح به معافیت در قانون نشده باشد، مشمول مالیات می‌شود./ایسنا

اخبار مرتبط
ربع‌ سکه هم در روز جاری با افت ۱۸۷ هزار تومانی نسبت به روز شنبه ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی با ۲۱۸ هزار تومان کاهش، هفت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.
محمد ولی کارشناس بازار طلا و سکه می گود: توصیه ما در مورد بازار طلا و سکه همواره این است که هرکسی که سرمایه ای دارد در هر مقطعی بهترین کار این است که تبدیل به طلا و سکه کند تا در دراز مدت به مشکل نخورند.
روش دوم واریز وجه تجمیعی دریافتی از چند مشتری با شناسه واریز یکتای کارگزار به حساب عملیاتی بورس کالا است. در این روش پس از انتقال وجه به وسیله شرکت کارگزاری و شناسایی آن توسط بورس کالا، وجه در دفتر دارایی اصلی کارگزار اعمال می‌شود؛ کارگزار می‌تواند وجوه را از دفتر دارایی اصلی خود به دفتر دارایی مشتریان واریزکننده وجه، انتقال دهد.
بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، معاملات بازار ارز تجاری از روز گذشته آغاز شد و یک ماه پس از ابلاغ آن، لازم‌الاجرا است؛ بنابراین با ایجاد بسترهای لازم برای معاملات ارز تجاری و گشایش رسمی تالار ارز توافقی از سوی بانک مرکزی و مرکز مبادله ایران، تحقق نظام پرداخت رسمی ارز در کشور، بیش از هر زمان دیگری، ممکن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها