به گزارش بانک اول، سازمان تامین اجتماعی بیش از سه میلیون نفر بازنشسته و مستمریبگیر دارد، کسانی که دیگر توان کار کردن ندارند و چشم امیدشان به حقوقی است که ماهانه میگیرند.
واریز حقوقها طی چند سال اخیر حواشی بسیاری داشته، بازنشستههای تامین اجتماعی چندین مرتبه اعتراض و تجمع کردند تا طرح همسانسازی حقوقشان با حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری اجرا شود. در نهایت نیز این طرح کامل اجرا نشد و حداقل حقوقها تغییر چندانی نکرد.
اما قطع حقوق بازنشستهها و مستمریبگیران بدون دلیل ابهام برانگیز است. پس از واریز حقوق خرداد، یکی از بازنشستگان تامین اجتماعی که حقوق خود را دریافت نکرده به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه میکند تا علت را بداند. کارمند این شعبه میگوید: «فکر کردیم شما فوت کردی!»
کاربران توئیتر نیز از تجربههای مشابهی در این رابطه میگویند که به نظر میرسد این دست اقدامات سازمان تامین اجتماعی در سالهای اخیر نیز سابقه داشته است.
قطع حقوق بازنشستگان با حدس و گمان مرگ!
«مامان من وقت سونوگرافی داشت، تو درمانگاه متوجه شده بود که بیمه نیست. رفته بود پیگیری، گفته بودن فکر کردیم فوت کردید. یعنی فوت میکنی حساب بانکی بسته میشه، اما سیستمی نیست به تامین اجتماعی خبر بده»
«پارسال حقوق بازنشستگی پدر من رو هم با همین دلیل قطع کردن.»
«دقیقا این اتفاق واسه خالهی منم افتاد چند سال پیش، الانم باید چند وقت یک بار بره ثابت کنه که ازدواج نکرده!»
«مادرم عمه خیلییییی پیر داشت که قدیم معلم بود. هر چند سال یکبار یه نفر از اداره میومد خونه اش چک میکرد ببینه هنوز زنده است یا نه»
«اگه دو ماه از کارتش برداشت نکنه به حساب فوت میگذارند!»
«ماهی بیش از ده تومن حقوق میگیرن که با حدس و گمان کار کنن؟»
«برای مادر همسرم را قطع کرده بودند، رفت پیگیری کرد گفتن فکر کردیم شوهر کردی! باید هر سال شناسنامه اتو بیاری ببینیم که ..»
سوال این جاست که مگر برای قطع حقوق ماهانه، امور درمانی و بیمهای و امور بانکی به اطلاعات ثبت احوال نیاز نیست؟ چطور سازمان تامین اجتماعی با حدس و گمان دست به اقدامات این چنینی میزند؟/ تجارت نیوز
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید