جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

دستگاه های خودپرداز دیگر امن نیست!

24 خرداد 1401
دستگاه های خودپرداز دیگر امن نیست!

به گزارش بانک اول، بر اساس گزارش‌ها، یک محقق امنیتی به نام جوزف رودریگز با بهره‌گیری از نقص سیستم‌های NFC در دستگاه‌های خودپرداز و POS که عموماً در تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌ها یافت می‌شوند، از سد امنیتی آن‌ها عبور کرد و موفق به هک کردن آن‌ها شد. او اپلیکیشنی برای آلوده کردن چیپ NFC این دستگاه‌ها طراحی کرد تا با استفاده از باگ‌های متعدد باعث کرش کردن آن‌ها، هک شدن و جمع‌آوری داده کارت‌های اعتباری، تغییر نامحسوس مقادیر تراکنش‌ها و حتی برداشت پول از ATM شود.

 

رودریگز دراین‌باره به Wired گفت:

این امکان وجود دارد که با تغییر فرم‌ور، رقمی که روی صفحه‌نمایش داده می‌شود تغییر داد. مثلاً حتی در صورتی که ۵۰ دلار پرداخته باشید، نمایشگر به شما عدد ۱ دلار را نشان می‌دهد. می‌توان دستگاه را کاملا از دسترس خارج یا روی آن نوعی باج‌افزار نصب کرد. در مجموع سناریوهای زیادی قابل پیاده‌سازی هستند. اگر حملات به‌صورت زنجیره‌ای انجام و در کنار آن، نوع خاصی از تراکنش به سرور ATM فرستاده شود، امکان این به وجود می‌آید که تنها با یک اشاره‌ی تلفن همراه، دستگاه را وادار به پرداخت پول کرد.

رودریگز تحقیق خود برای هک کردن دستگاه‌های خودپرداز را با خرید NFC-خوان‌ها و دستگاه‌های POS از ebay شروع کرد. او به‌سرعت متوجه شد که بسیاری از این دستگاه‌ها حجم داده‌هایی که با کارت‌ اعتباری و از طریق NFC به آن‌ها فرستاده می‌شود، اعتبارسنجی نمی‌کنند. بر همین مبنا، او با استفاده از یک اپلیکیشن اندروید، بسته داده‌ای بسیار بزرگ‌تر از حجم مورد انتظار دستگاه برای آن فرستاد تا «سرریز بافر» شکل بگیرد. این پدیده که نوعی آسیب‌پذیری نرم‌افزاری قدیمی است، باعث می‌شود حمله‌کننده قادر به انجام خرابکاری در حافظه دستگاه و اجرای کد مورد نظر باشد.

رودریگز این باگ امنیتی را حدود یک سال پیش به اطلاع سازندگان و تأمین‌کننده‌ها رسانده بود؛ اما تعداد دستگاه‌هایی که نیاز به پچ فیزیکی دارند زیاد است و به همین خاطر زمان زیادی صرف برطرف کردن این مشکل خواهد شد. در کنار این‌ها، آپدیت نشدن دستگاه‌های POS به‌صورت منظم به این مشکل دامن می‌زند.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها