به گزارش بانک اول پیشرفت 20 درصد پروژه ساختمانی، نداشتن چک برگشتی و بدهی معوق بانکی از شرایط دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده است.
جزئیات اقساط وام ۲۵۰ میلیونی نوسازی مسکن
مدیر امور اعتباری بانک مسکن جزئیات تسهیلات مشارکت مدنی و نحوه ترکیب تسهیلات با نرخ حمایتی و مصوب و میزان افزایش را در بافتهای فرسوده پایتخت برای سال ۹۹ اعلام کرد.
محمدحسن علمداری مدیرامور اعتباری بانک مسکن، تسهیلات بافت فرسوده و بازآفرینی شهری را در سال جدید همراه با میزان افزایش آن برای تهران، سایر کلانشهرها، مراکز استان ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمیعت و سایر شهرها، اعلام کرد.
مدیرامور اعتباری بانکمسکن، میزان تسهیلات را برای سه گروهِ سازندگان حرفهای و توسعهگران دارای پروانه انبوهسازی که با استفاده از تکنولوژی جدید و فناوری نوین با کاهش مصرف انرژی اقدام به ساخت و ساز می کنند، سازندگان حرفهای و توسعهگران دارای پروانه انبوه سازی، و سازندگان انفرادی و مجتمع سازان به شکل عادی، برشمرد.
علمداری با اشاره به اینکه در دو ماه پایانی سال گذشته (۱۳۹۸) در بافت فرسوده پایتخت حداکثر تا ۱۷۰ میلیون تومان به سازندگان تسهیلات پرداخت میشد، گفت: سقف تسهیلات بانک مسکن در سال جاری برای گروه نخست یعنی سازندگان حرفهای، توسعهگران دارای پروانه انبوهسازی که از تکنولوژی جدید و فناوری نوین با کاهش مصرف انرژی استفاده میکنند در تهران در مجموع ۲۵۰ میلیون تومان است که این میزان تسهیلات پرداختی در بافت فرسوده پایتخت، شامل ۵۰ میلیون تومان با نرخ ترجیحی (نرخ عاملیت) ۹ درصد، ۱۰۰ میلیون تومان نرخ بدون سپرده با سود ۱۸ درصد، ۱۰۰ میلیون تومان اوراق با سود ۱۶ درصد است.
وی ادامه داد: این رقم تسهیلات برای سایر کلانشهرها در مجموع ۲۳۰ میلیون تومان ( ۵۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد، ۹۰ میلیون تومان بدون سپرده با سود ۱۸ درصد، ۹۰ میلیون تومان اوراق با سود ۱۶ درصد) محاسبه شده است. همچنین در مراکز استان ها نیز در مجموع ۲۲۰ میلیون تومان و سایر شهرها نیز حداکثر ۱۸۰ میلیون تومان پرداخت می شود.
به گفته مدیرامور اعتباری بانک مسکن، سقف تسهیلات برای گروه دوم یعنی سازندگان حرفه ای و توسعه گران دارای پروانه انبوه سازی در تهران را به ازای هر واحد مسکونی در مجموع ۲۰۰ میلیون تومان (۵۰ میلیون تومان با نرخ سود عاملیت ۹ درصد، ۷۰ میلیون تومان بدون سپرده با سود ۱۸ درصد، ۸۰ میلیون تومان اوراق با نرخ سود ۱۶ درصد) است. این رقم در سایرکلانشهرها ۱۸۰ میلیون تومان، مراکز استان ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۷۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۴۰ میلیون تومان است.
علمداری همچنین سقف تسهیلات به ازای هر واحد به شکل انفرادی و مجتمع سازی را به شکل عادی در تهران به ازای هر واحد ۱۰۰ میلیون تومان (۵۰ میلیون تومان با نرخ سود ۹ درصد، ۲۰ میلیون تومان بدون سپرده با سود ۱۸ درصد، ۳۰ میلیون تومان اوراق با سود ۱۶ درصد)، اعلام کرد.
به گفته وی، سقف تسهیلات به شکل انفرادی و مجتمع سازی به شکل عادی به ازای هرواحد مسکونی در سایر کلانشهرها در مجموع ۸۰ میلیون تومان، در مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۸۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۶۰ میلیون تومان برآورد شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که بر اساس آخرین آمار، چه تعداد واحد مسکونی در بافتهای فرسوده از تسهیلات نوسازی در بافت استفاده کردند؟، گفت: از ۲۰ هزار واحد، حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ واحد از تسهیلات بافت فرسوده استفاده کردند.
به نظر کارشناسان استقبال از طرح مسکن ملی چندان قابل توجه نبوده و این امر افزایش وام این طرح را به دنبال داشته است. بخش مهمی از مشکلات اقشار فاقد مسکن با طرح مسکن ملی، آورده اولیه این طرح است که بسیاری از متقاضیان کم درآمد در شرایط تورمی کنونی توان پرداخت آورده ۴۰ میلیونی اولیه را ندارند و ضمنا امید به ساخت و تحویل این واحدها بدون تاخیر نیز با توجه به اندک بودن وامی که برای آنها در نظر گرفته شده ، چندان پررنگ نیست.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید