جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

وام خود اشتغالی چیست ؟+شرایط دریافت وام

24 خرداد 1401
وام خود اشتغالی چیست ؟+شرایط دریافت وام

به گزارش بانک اول وام ویژه خوداشتغالی بسته به اینکه طرح کسب‌وکار شما چه باشد و درخواست آن را به کدام بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری داده باشید، دارای بهره ۴ تا ۱۰ درصدی است.

بازپرداخت این نوع تسهیلات برای آن دسته از مشاغلی که دارای درآمد ماهیانه هستند به صورت اقساط ماهیانه و برای دسته دیگر که درآمد سالیانه دارند به شکل اقساط سالیانه در نظر گرفته می‌شود. بازپرداخت اغلب وام‌های خوداشتغالی معمولا چیزی حدود ۴ تا ۵ سال است.

سقف وام خوداشتغالی هم به نوع بانک و شعبه‌ای که به آن درخواست داده‌اید بستگی دارد.

 

شرایط دریافت وام خود اشتغالی چیست؟

متقاضیان این وام باید بی‌کار باشند و از هیچ نهاد دیگری هم تسهیلات خوداشتغالی دریافت نکرده باشند.

همچنین ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت نظام ‌وظیفه برای آقایان الزامی است.

اکثر بانک‌ها برای دریافت این وام‌ها شرط سنی ۱۸ تا ۵۰ سال را در نظر می‌گیرند.

 

افراد واجد شرایط دریافت وام خود اشتغالی

اگر جزو یکی از گروه‌های زیر باشید، این امکان را دارید تا وام خوداشتغالی دریافت کنید:

فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

دیپلمه‌های فنی و کار و دانش

دارندگان مدرک فنی و حرفه‌ای از مراکز آموزشی دولتی یا آموزشگاه‌های آزاد

دارندگان ایده‌های کارآفرینی

برگزیدگان مسابقات مهارت ملی

برگزیدگان جشنواره خوارزمی و مخترعان

 

تسهیلات اشتغال زایی به چه کسب و کارهایی تعلق می‌گیرد؟

باید بدانید که وام خوداشتغالی برای کسب‌وکارهای خانگی و مشاغل روستایی در نظر گرفته شده. مشاغل خانگی مورد تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که می‌توانند وام خود اشتغالی دریافت کنند، اینها هستند:

تولید پوشاک، قالی‌بافی، فرش‌بافی، گلیم‌بافی و گلیم‌دوزی، گیوه‌بافی و گیوه‌دوزی، حوله‌بافی، تولیدات چرمی، تولید مصنوعات نمدی، گبه، پارچه‌بافی، چیت‌بافی، تابلو فرش و نخ‌ریسی سنتی

زیورآلات، خاتم‌کاری، تراش سنگ‌های نیمه قیمتی، حکاکی روی فلزات، قلم‌زنی، احجام چوبی و منبت و معرق‌کاری

پرورش قارچ، پرورش گل و گیاه، تولید و فرآوری گیاهان دارویی، تکثیر و پرورش زالوی طبی، پرورش عقرب، تولید عرقیات گیاهی، پرورش کرم ابریشم و تولید میوه خشک

انواع بسته‌بندی

کسب و کارهای الکترونیکی، پشتیبانی سایت، برنامه‌نویسی و ساخت انیمیشن

مجسمه‌سازی

مشاغل روستایی هم شامل کسب و کارهایی نظیر کشاورزی، صنایع‌دستی، کشت محصولات گلخانه‌ای، شیلات، زنبورداری و دام‌داری می‌شوند.

 

مراحل دریافت تسهیلات خوداشتغالی

اگر می‌خواهید از بانک و موسسات مالی وام خود را دریافت کنید، پیش از هر چیز باید بدانید، بانک مدنظرتان با چه نهادهایی همکاری می‌کنند تا از سوی آن نهاد معرفی‌نامه دریافت کنید. سپس با در دست داشتن مدارک شناسایی لازم و معرفی‌نامه به نزدیکترین شعبه بانک موردنظرتان مراجعه کنید. معرفی‌نامه باید توسط یکی از نهادهای کمیته‌ امداد امام خمینی، بهزیستی و بنیاد شهید صادر شده باشد.

اگر قصد دارید از صندوق امید برای مشاغل روستایی خود تسهیلات دریافت کنید، ابتدا باید در این صندوق ثبت‌نام کرده و شماره رهگیری دریافت کنید.

سپس یک طرح توجیهی خوب آماده کنید تا وام‌دهنده متقاعد شود که ایده کسب‌وکار شما کاربردی و اجرایی است. هر چه ایده شما قوی‌تر باشد، شانس بیشتری برای دریافت وام خواهید داشت.

پس از بررسی مدارک، بازرسی یا مصاحبه انجام می‌شود. اگر شرایط شما مساعد باشد وام به شما تعلق خواهد گرفت. کمی بعد از دریافت وام بازرسی از کارتان انجام می‌شود.

نکته: حواستان باشد که اگر وام خود را به غیر از هدفی که برای آن درخواست داده باشید خرج کنید، مبلغ وام خوداشتغالی به همراه یک جریمه‌ سنگین از شما پس گرفته می‌شود.

انواع وام خود اشتغالی

به طور کلی وام‌های اشتغال‌زایی شامل وام خوداشتغالی برای مشاغل خویش‌فرما و وام کارآفرینی می‌شود. تسهیلات خوداشتغالی معمولا به ۲ گروه مشاغل خانگی و مشاغل روستایی تعلق می‌گیرد.

در سال‌های اخیر طرح‌های حمایتی مختلفی برای اعطا تسهیلات خوداشتغالی به نیازمندان واجد شرایط تعریف شده است. این طرح‌ها حاصل همکاری کمیته امام خمینی، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید، صندوق کارآفرینی امید و بانک‌ها و موسسات مالی هستند.

کمیته امداد و بهزیستی طرح‌هایی تعریف کرده‌اند تا با اعطای تسهیلات از اشتغال‌زایی زنان و مددجویان نیازمند خود حمایت شود.

صندوق کارآفرینی امید نیز تمرکز خود را بر روی اشتغال‌زایی روستاییان قرار داده تا نرخ بیکاری آنها را کاهش داده و به مشاغل روستایی رونق ببخشد.

بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به هدف ایجاد شغل برای ایثارگران تسهیلاتی در نظر گرفته است.

وام خود اشتغالی برای مشاغل خانگی

ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که به متقاضیان واجد شرایط که قصد راه انداختن کسب و کارخانگی دارند، وام خوداشتغالی داده می‌شود. اگر طرح کسب‌ و ‌کاری دارید که در آن خودتان به تنهایی یا همراه خانواده به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار می‌پردازید و در فرآیند تولید خود موجب آزار و اذیت همسایگان خود نمی‌شوید، می‌توانید درخواست وام خوداشتغالی بدهید. سقف این تسهیلات برای مشاغل خانگی به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

وام خود اشتغالی روستایی

در سال ۹۹ حدود  ۳ هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی روستاییان بودجه در نظر گرفته شد. صندوق کارآفرینی امید، بنیاد برکت و بنیاد علوی طرح‌های حمایتی خوبی را برای اشتغالزایی روستاییان و عشایر اجرا کرده‌اند.

وام خوداشتغالی روستایی در ۵ بانک عامل کشاورزی، رفاه، ملت، ملی و صادرات به صورت قرض الحسنه و با سود بانکی ۴ درصدی به روستاییان داده می‌شود. این تسهیلات بانکی فقط به افرادی داده می‌شود که ساکن روستا هستند و به مبلغ این وام نیاز دارند و از کمیته امداد در این زمینه کمکی دریافت نکرده‌ باشند.

برای دریافت این وام به یک ضامن قابل پرداخت نیاز دارید. معمولا روند کاری اینگونه است که دهیاری‌ها افراد متقاضی را به فرمانداری‌ها معرفی می‌کنند تا در نهایت درخواست وام خود را به بانک موردنظر خود بدهند. برای مشاغل خرد روستایی وام قرض‌الحسنه ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۳۶ تا ۶۰ ماهه در نظر گرفته شده است.

وام خود اشتغالی صندوق کارآفرینی امید

صندوق کارآفرینی امید به منظور حمایت از کسب و کارهای کوچک و تأمین مالی افراد غیربانک‌پذیر تشکیل شده است. این صندوق‌های خرد که برای اشتغال‌زایی اهالی روستا وام می‌دهد، توسط خود روستائیان آموزش دیده ایجاد و گردانده می‌شود.

صندوق‌های خرد روستایی مانند صندوق‌های قرض‌الحسنه خانگی هستند. این صندوق ها پس از گذشت ۶ ماه از صندوق کارآفرینی امید خط اعتباری دریافت می‌کنند و از طریق آن وام‌های خرد به اعضایشان پرداخت می‌کنند. روند کار به این شکل است که معادل دوبرابر پول‌هایی که از اعضا جمع می‌شود، به آنها تسهیلات داده می‌شود.

حداکثر اعضای هر صندوق ۵۰ نفر است و اگر دقیقا این تعداد باشد، در فاز اول ۵۰ میلیون تومان به هر صندوق داده می‌شود. مبلغ صندوق باید ظرف ۴۸ ماه برگردانده شود. بعد از اتمام هر دوره تا شروع دوره جدید ۳ ماه وقفه در نظر گرفته می‌شود. در در فازهای بعدی وام‌های بیشتری در اختیار صندوق قرار می‌گیرد.

وام خوداشتغالی ۵۰ میلیون تومانی

وام ۵۰ میلیون تومانی خوداشتغالی بانک سینا که به منظور اشتغال‌زایی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد به خصوص زنان سرپرست خانوار با نرخ کارمزد ۴ درصد داده می‌شود. مدت زمان بازپرداخت این وام ۷ ساله است.

وام خود اشتغالی ۲۰۰ میلیونی

با توجه به توافق به عمل آمده میان معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، وام قرض‌الحسنه خوداشتغالی با سقف ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به مشاغل خرد روستایی داده می‌شود. بازپرداخت این تسهیلات ۳۶ تا ۶۰ ماهه است.

 

کدام بانک ها وام خود اشتغالی ارائه می‌دهند؟

در حال حاضر این بانک‌ها به متقاضیان واجد شرایط وام خوداشتغالی می‌دهد: بانک ملی، بانک صادرات، بانک ملت، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک مسکن، بانک رفاه کارگران و پست ‌بانک.

هر یکی از این بانک‌ها شرایط خاص خود را برای وام‌دهی دارند و سقف تسهیلات آنها هم به شعبه موردنظر و شرایط درخواست‌کننده بستگی دارد که در جدول بالا می‌توانید جزئیات هریک را مشاهده و باهم مقایسه کنید.

وام خوداشتغالی بانک مسکن

بانک مسکن برای مشاغل خانگی و خوداشتغالی وامی در نظر گرفته است که برای دریافت آن ابتدا باید از کمیته امداد، سازمان بهزیستی و یا بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی‌نامه بگیرید. همچنین بانک مسکن سقف تسهیلات خوداشتغالی خود را برای مشاغل خانگی ۵۰ میلیون تومان و برای طرح کارفرمایی ۲ میلیارد تومان تعیین کرده است.

وام خوداشتغالی بانک سپه

بانک سپه برای ارائه تسهیلات خوداشتغالی از شما معرفی‌نامه کمیته امداد می‌خواهد. این بانک برای تسهیلات خوداشتغالی خود سقف ۱۰۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است.

وام خوداشتغالی بانک کشاورزی

بانک کشاورزی تنها بانکی است که بدون ارائه معرفی‌نامه هم درخواست وام شما را قبول می‌کند. برای اینکه از تسهیلات خوداشتغالی بانک کشاورزی برخوردار شوید باید به نزدیکترین شعبه مکانی که می‌خواهید کسب‌وکار خود را راه بیاندازید، بروید و درخواست وام دهید.

وام خوداشتغالی بانک ملی

بانک ملی با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وام خود اشتغالی اعطا می‌کند. از همین رو به همراه داشتن معرفی‌نامه یکی از این ارگان‌ها برای درخواست تسهیلات جزو شروط ضروری به حساب می‌آید.

وام خوداشتغالی بانک ملت

بانک ملت برای ۳ نوع مشاغل خانگی، خوداشتغالی و کارفرمایی تسهیلات در نظر گرفته است. برای اینکه از وام خوداشتغالی این بانک برخوردار شوید باید از سازمان بهزیستی معرفی‌نامه ببرید. نبود سابقه چک برگشتی و تسهیلات پرداخت نشده و ارائه ضامن معتبر از دیگر شروط ضروری اخذ این وام است. تسهیلات خوداشتغالی این بانک تا سقف ۵ میلیون، ۲۰ میلیون و ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

در صورتی که تاکنون چک برگشتی داشته‌اید، مقاله “رفع اثر چک برگشتی” می تواند به شما کمک کند.

وام خوداشتغالی بانک صادرات

یکی از طرح‌های اعتباری طراوت توسعه بانک صادرات به اعطا وام خود اشتغالی اختصاص یافته است. این وام که دارای سود ۴ درصدی است و با ارائه معرفی‌نامه از کمیته امداد و سایر مدارک مورد نیاز، به شما تعلق می‌یابد.

وام خوداشتغالی پست بانک

پست بانک با همکاری کمیته امداد به افراد واجد شرایطی که قصد شروع کسب‌وکاری دارند، وام خوداشتغالی می‌دهد. برای دریافت این تسهیلات باید معرفی‌نامه از کمیته امداد داشته باشید. سقف این وام ۵۰ میلیون تومان اعلام شده است.

وام خوداشتغالی بانک رفاه کارگران

وام خوداشتغالی بانک رفاه کارگران به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران بانک رفاه کارگران اختصاص یافته است.

اخبار مرتبط
مبلغ این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومان است و متقاضیان آن باید حتما ضامن رسمی به بانک ارائه بدهند.
وام مسکن ایثارگران مختص جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا و مفقودالاثران است که بدون نیاز به چک و ضامن و با ارائه سند می توانند تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت 20 ساله دریافت کنند.
مسئول اداره رفاه دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان سنوات قبل که در نیم‌سال‌های گذشته از وام‌های دانشجویی بهره‌مند شده‌اند، نیازی به ثبت و ارائه مجدد سند تعهدنامه دانشجویی ندارند.
با تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها