به گزارش بانک اول بر اساس مصوبه ۳۱ بندی، بانکهای وابسته به نهادهای نظامی در سال ۹۹ در بانک سپه ادغام شدند با گذشت ۱۴ماه از اولین ادغام (مهر اقتصاد و حکمت ) هنوز وضعیت نیروها تعیین تکلیف نشده است و از ادغام فقط تغییر تابلو محسوس میباشد. حاصل این ادغام اضافه شدن بیش از ۳۵ هزار نیروی متخصص و کارمند بانک در تخصصهای مختلف به یک بانکاست که هنوز این نیروها ساماندهی نشدهاند.
این کارکنان با ثبت سوژههای متعدد از تبعیض و بیعدالتی در این ادغام، عدم پرداخت عیدی، سنوات و پاداش همچنین نبود قراردادهای مشخص و در شأن کارکنان گله کرده و خواستار رسیدگی به تمام مشکلات شدهاند.
همچنین سوالهایی را از مسئولان همچون یکسال قبل از ادغام هیات مدیره بانکهای ادغامی از بانک سپه انتخاب و منصوب گردید. چرا این مشکلات و معضلات مطالعه و جمع بندی نشده است؟چرا در سال ۹۹ عیدی و پاداش ما در بانک سپه بر اساس کارمند دولت پرداخت شده است. ولی همچنان تکلیف نوع استخدام و اشل حقوقی و کارگزینی ما نامشخص است؟بیش از ۱۴ ماه از ادغام گذشته است، سئوال این است که نوع استخدام ما در بانک سپه چیست؟ کارمند دولت هستیم یا خیر، مطرح کردهاند.
مدیریتی بر منابع انسانی بانکهای ادغام شده نیست
«حمید جهانگیری»که یکی از کارمندان بانک سپه است، در خصوص ادغام بانکها با سپه گفت: حدود ۳۵ هزار نفر از کارکنان بانکهای خصوصی در بانک سپه ادغام شدهاند که این باعث شده بیش از ۴ هزار شعبه بانک در ایران با نام بانک سپه فعالیت کنند.
وی با گلایه از عدم استفاده بهینه از کارکنان بانک پس از ادغام شدن گفت: در سیستم بانکداری مدرن ۶۰۰ شعبه میتوانند کل ایران را پوشش دهند اتفاقی که افتادهاست این است که همکارانی که در بانک سپه بودند، با بیش از ۲۰ سال سابقه به امید آن بودند که با بازنشستهشدن کارکنان بانک سپه ترفیع گرفته و پست سازمانی آنها ارتقا یابد، اما با اضافه شدن کارکنان این نیروها دلسرد شدهاند. از طرف دیگر در بانکهای خصوصی سابق شخصی با شش سال سابقه رئیس یا معاون شعبه بود که الان اما در بانک سپه دیگر پست سازمانی سابق خود را ندارند و آنها هم دچار دلسردی شدهاند.، همکاران بانکهای ادغامی هم احساس میکنند جایگاه قبلی خود را از دست دادهاند.
جهانگیری با اشاره به اینکه هیچ مدیریتی برای منابع انسانی وجود ندارد، گفت: عدم وجود من میدانم که حقوق و مزایا که همه درگیر هستند، اما مسئله من مدیریت منابع انسانی ۵۰ هزار نیرو در بانک سپه الان در حال فعالیت هستند و کارکنان ۴ هزار شعبه در ۶۰۰ شعبه بانک سپه فعالاند. در شعبات الان میبینیم در یک شعبه پنج نفر رئیس شعبه بیکار نشستهاند که این به معنی کاهش بهرهوری و حیف و میل بیتالمال است و دولت دارد به آنها حقوق میدهد و فکر میکنند منابع انسانی را الان مدیریت میکنند، این مدیریت نیست در حقیقت نیروها و انرژی آنها را از بین میبرند.
وزارت اقتصاد و دارایی در سایر سازمانها از کارکنان بانک استفاده کند
وی افزود: پیشنهاد میدهم دولت در جایی نیروی کار لازم دارد استفاده کند، در بانک تخصص حسابداری، نرمافزار، مدیریتی بسیار است، که میتوانند در وزارت اقتصاد و دارایی استفاده کند، مثلا تعداد ممیزان کم است و میتواند در سایر بخشهای دیگر استفاده کند تا بتوان میزان بهرهوری را بالا برد. برای دومین بار است که من ادغام میشوم و قبل هم همین اتفاق افتاد و وقتی دیدم نمیتوانم در آنجا بهرهوری بالایی داشتهباشم شغلم را عوض کردم که در اینجا هم دچار ادغام شدم. و برای این نیروها هیچ مدیریتی انجام نشدهاست و برای انگیزه و پیشرفت آنها هیچ فکری نشدهاست.
۳۵ هزار نیروی بانکهای ادغامی و ۱۵ هزار کارمند بانک سپه در دورانی که بیشتر خدمات بانکی به صورت الکترونیکی و نرمافزاری است، نیازی به این همه نیرو نیست و بانکهای دیگر به جای استخدام از این نیروهای متخصص میتوانند استفاده کنند. من نگاهم به خودم و بانکم نیست نگاه من اینگونه است که بیتالمال از دست میرود و از افرادی که متخصص هستند استفاده نمیشود. در یک شعبه ده نفر نشستهاند و در یک شعبه تعداد کم است. خود بانک سپه هم نتوانسته در تقسیمبندی این نیروها توازن و بر اساس نیاز شعبات، کارکنان بانکها را در رشتههای تخصصی به کار گیرد. فکر میکنم بانک سپه نتواند با ۴هزار هراز شعبه ادامه دهد و شاید به ۱۷۰۰ شعبه قبل برسیم. همسان سازیهم اینگونه نبودهاست که حقوقشان کم شود، بالاخره همه ما از این دولت حقوق میگیرد.
با بانکداری الکترونیکی نیازی به این تعداد از کارمند نیست
الان مجبور شدهاند که نرمافزارها را عوض کنند ولی به دلیل جوانی بسیاری از کارها با دست انجام میشود، یک واسط بین این نرمافزار و نرمافزارهای دیگر قرار دادهاند، اما هنوز کامل نیست و اگر نرمافزار به بلوغ برسد، بسیاری دیگر از این نیروها هم دیگر نیازی نیست. قرار بود که شعبات بانک سپه از هزار و ۷۰۰ شعبه به ۷۰۰ شعبه برسد و بسیاری از کارها هم غیرحضوری میشود که نیازی به این تعداد کارمند نیست.
نیروهای شرکتی و قراردادی بانکهای قراردادی اضطراب دارند و نمیدانند آینده شغلی آنها چه میشود؟ نیرویی که در بانکهای ادغامی مسئول تاسیسات بوده الان به صورت پیشخدمت در بانک کار میکند که این خوب نیست. میتوان از این شخص از توان فنی وی استفاده کنند.ما درخواست داریم که برای آینده شغلی آنها فکر اساسی شود.
نیروهای شرکتی پس از ادغام سرگردان شدهاند
«علی مولودی» هم که از نیرویهای شرکتی در بانک قوامین بوده هم که سالهاست در انتظار تبدیل وضعیت بوده هم با بیان اینکه با ۱۷ سال سابقه چندین بار به دلیل ادغامها هنوز بلاتکلیف مانده، گفت: الان با ادغام بانکها قراردادهای ما بلاتکلیف ماندهاست. ما هیچ مزایایی نداریم، مثلا عیدی، پاداش یا وام و پاداش به ما تعلق نمیگیرد. ما بحثمان شرکتی و ادغام بانکها این هست که حقمان برای تغییر وضعیت ضایع شد و لااقل شرکتهای واسطه حذف شوند و مستقیم با بانک قرارداد ببندیم که الان حقوق و مزایای ما که پرداخت نمیشود باعث میشود درصدی از آنرا هم شرکتها بردارند.
وی افزود: مجلس تصویب کرد که شرکتها جمع شود که هنوز انجام نشدهاست. حدود دو ماه است که از حقوق ما کسر میشود ولی فاکتورها پرداخت نمیشود. ما هیچ ارتقای رتبهای نداریم و بعد اینهمه سال حتی تحویلدار هم نشدهایم و در این یکسال هم قرارداد جدیدی نداریم و بیمه توسط یک شرکت بیمه واسطهای پرداخت میشود حال اگر رسمی نمیشویم حداقل قرارداد مستقیم نمیشویم. با این سابقه باید ارتقا گرفته باشیم.
کارکنان بانکهای ادغامی پس از ۱۴ ماه هنوز قرارداد مشخصی ندارند
«علیرضا مقیمی» هم با اشاره به مشکلات کارکنان بانکهای ادغامی مهراقتصاد، انصار، قوامین، حکمت ایرانیان و موسسه اعتباری کوثر که در بانک سپه ادغام شدهاند اظهار داشت: در سال ۹۹ و بر اساس قانون تصویب شده این بانکها در بانک سپه ادغام شدهاند و ما به عنوان کارمند این بانکها انتظار داشتیم که مجمع این ادغام را آسیبشناسی کند تا کارمندی قربانی این تصمیمات نشود. در تاریخ ۹۹/۳/۱۲ که مجمع ما بود، فقط تابلوها عوض شده است و حقوق ما با کارمندان بانک سپه از هم جدا است و بیمه ما هم برای بانک سپه نیست و مزایای ما به صورت جدا و جزیرهای است.
وی اضافه کرد: مثلا در بانکها هنوز حسابها از هم جداست و در بانکها حتی میزهای کار هرکدام هنوز جداست و کارهای بانکهای گذشته را انجام میدهند در صورتی که گفته شده این ادغام موفقیت آمیز بودهاست، اما من میپرسم که آنها چه کاری انجام دادهاند؟ فقط تابلو عوض شدهاست. بیش از ۳۰ هزار نیرو سرگردان شدهاند نه آینده شغلی مشخصی دارندو نه حکم کارگزینی دارند. فقط به ما ابلاغیهای در دو خط دادهاند که جای ما را مشخص کردهاست، در صورتی که باید از سازمان اداری و استخدامی باید حکم برای ما گرفته باشند. الان تازه گفتهاند که سازمان اداری و استخدامی به ما مجوز ندادهاست، پس چرا هزاران نفر را سرگردان کردهاند؟
تبعیض بین کارکنان بانکهای ادغامی و بانک سپه وجود دارد
مقیمی در خصوص دیده نشدن سابقه و قرارداد کارکنان بانکهای ادغام شده در بانک سپه گفت: من ۲۳ سال سابقه دارم، چه بخواهند و چه نخواهند کارمند دولت محسوب میشوم ولی کارایی لازم را برای دولت نداریم، از بیتالمال حقوق میگیریم ولی انگیزه لازم را به ما ندادهاند. به ما هیچ هدف و برنامهای نشان ندادهاند. ما قبلا شبانهروز کار میکردیم، در یک استان قبلا ۵ مدیر کل داشت الان که نمیشود ۵ مدیر کل داشتهباشند و به این شکل کارکنان اذیت میشوند. قبلا کارانه و پاداش میگرفتهایم. الان هیچ مزایایی نداریم و کاملا تبعیض بین کارکنان بانکهای ادغامی و بانک سپه وجود دارد.
همسانسازی بین حقوق بانک سپه و ادغامی باید وجود داشته باشد.
اگر شعبه یکی شده و تابلوها عوض شده ما هیچ فرقی باهم نداریم هر دو بیش از ۲۰ سال سابقه داریم ولی در حقوق و مزایا متفاوت هستیم. و همسانسازی بین حقوق بانک سپه و ادغامی باید وجود داشته باشد. الان ما هیچ قرارداد جدیدی نداریم و ولی همه جا نوشته میشود قرارداد دائمی قانون کاری در صورتی که بر اساس ماده ۱۲ قانون اداره کار کارفرمای جدید قائممقام کارفرمای قدیم است و تمام تعهدات را باید انجام دهد.
دغدغه آینده شغلی را نداشته باشیم
وی افزود: در بحث عدم تبعیض در مصوبه سیویک بندی در بند ۲ آن آمده است که شان و منزلت کارمندان بانکهای ادغامی باید حفظ شود، همچنین در بند ۲۰ هم گفته شده قراردادهای قبلی به قوت خود باقی است و چون ما قبلا قرارداد دائم داشتهایم، باید در قراردادهای بانک سپه گفته شود که قراردادهای بخش خصوصی در بخش دولتی چه هست. ما باید امنیت شغلی داشتهباشیم. در صورتی که با این همه سابقه کار به به ما گفته میشود قراردادی اداره کار، یعنی هر موقع نخواستند میتوانند نیروها را مرخص کنند. باید به ما با این سابقه بها دهند و ما هم به دنبال کار سازمان باشیم نه دغدغه آینده شغلی را داشته باشیم و به دنبال خدمت به مردم باشیم.
بندهای مصوبه سیو یک بندی اجرا شود
وی در خصوص راهحل مشکل کارکنان بانکهای ادغامی اظهار داشت: راه حل آن بند ۳۱ مصوبه سی و یک بندی است. سیاستهای دولت و نظام بر این است که دولت کوچک شود و با این کار بزرگ که چند مجموعه خصوصی را به دولت تحمیل کردند ولی باید به فکر کارکنان آن باشند. در بند ۳۱ مصوبه آمده است اگر در این روند دچار مشکل شدند کمیتهای چهارنفره ادغام مصوبهای را تهیه کنند که در حکم قانون خواهد بود. وقتی ادغام قانونی شدهاست مشکلات استخدامی ما را میتوانند با همان بند ۳۱ مصوبه حل شود. جالب است عیدی ما را بر اساس کارمندی پرداخت میکنند تا کمتر پرداخت شود.
ا گذشت ۱۴ ماه از ادغام بانکها هنوز مشکلات بانکهای ادغامی حل نشده و قراردادهای آنها مشخص نیست. این کارکنان پس سالها سابقه در حوزه بانکداری دغدغه آینده شغلی خود را دارند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید